![]() |
| |||||||
| Siyaset Meydanı siyaset, politika, politikacılar, türkiye ve dünya siyaseti, siyaset bilimi, siyaset felsefesi, siyasi ideolojiler |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Apr 2008 Nerden: Okyanus
Cinsiyet: Rep Gücü: 50 Rep: 4997 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Akp Kadın Kolları Açıklaması Ben olmayan bir şeyin varmış gibi gösterilmeye çalışılmasından her zaman rahatsız olmuşumdur. Sürekli beni itham eden bazı yorumlardan sıkıldığım için ben kendim neyi neden hangi amaçla yaptığımı anlatmaya karar verdim.Kulaktan dolma bilgilere ve ithamlara inanmak yerine,birinci ağızdan herşeyi okuyup öğrenin istedim. Ben yaşadığım mahallenin okulundan gönüllü olarak çalışmam için teklif almıştım. Bundan 3 sene önce hemen kabul ettim tabi. Çevre çok yoksul bir muhit olduğu için okula veliler doğru düzgün katkı payı falan veremiyorlardı.1500 öğrencinin eğitim aldığı bir ilköğretim okuluydu.İmkanlar kısıtlı ve okulun eksiği de çok fazlaydı. Önce askeriyeye faks çekip yardım istedim. Sağolsunlar üç gün sonra yanıt verdiler. Gelip okulun kapılarını değiştirdiler.Belediyenin yapması gereken bir sürü şey vardı okulda ve sürekli erteliyorlardı. Velilerden para almak imkansız zaten toplanan paraların ne olduğu belli değil. Müdürümüz sağolsun kayıt tutma gibi bir alışkanlığı yoktu. Muavin müdürdü zaten. Okulda faks bile yoktu ona göre düşünün.Gözümün önünde bir sürü şeye şahit oldum. Okuldaki çocukların hakkının yendiğine kanaat getirince de beraber çalıştığımız arkadaşlara gidip savcılığa dilekçe verelim şikayet edelim dedim.Hiç biri oralı olmadı. Tek başıma önce ilçe milli eğitime gittim. Gördüklerimi anlattım ve yazdım. Soruşturma başladı ve müdür mavini görevden alındı.Yerine zımba gibi yeni bir müdür geldi. Okulda yaptığım çalışmaları belediyeden gelen bir çalışan görmüş ve kadın kolları başkanına anlatmış. Başkan okula geldi ve bana bizim grupla çalışırmısın dedi.Ben ama ben milliyetçiyim sizin oluşum bana göre değil dedim. Başkan siyaset yapmayacağız gönüllü olarak hayır işlerinde bulunacağız dedi. Ben de eğer ortam bana uymazsa ayrılırım ona göre dedim. Zaten yeni okul aile birliği seçimi yapılacaktı.Ben okuldaki oylamada aday olmadım. Okulda kalan yarım işler canımı sıkıyordu.Başkana okul için bir şeyler yapabilirmiyiz? Ona göre aranıza katılacağım dedim. Tabi dedi bu konuda ben size yardımcı olurum. Beraber belediyeye gittik. Benim okuldayken verdiğim dilekçeleri yeniden işleme koydurduk.Okulun arkasında foseptik çukuru açıktı onu bile kaç ay kapattıramamıştık. Çocuklardan biri içine düşecek diye bayağı canım sıkılmıştı. Dilekçeler işleme kondu ve dünyalar benim oldu.:) Okulun bahçesine bahçe düzenlemesi yapıldı.Okulun bahçesi sürekli çamur içindeydi asfalt döktüler. Çocuklara basketbol oynamaları,futbol oynamaları için düzenlemeler yapıldı. Okulun çevresine tel çektiler.Okulun önü karanlıktı direk dikip lamba taktılar. Buna benzer bir sürü eksik tamamlanmış oldu.Zaman geçtikçe kadın kollarında yapılan toplantılarda sürekli ters düşmeye başladık. Bana verilen görevler yapabileceğim bir şey değildi.Kendi inanmadığım bir oluşumu ben nasıl gidip başkasına methedebilirdim ki! İpleri koparan olay şu oldu. Çocuk esirgeme kurumuna çocukları ziyarete gidecektik. Herkes kendi çabasıyla hediye falan alıp gidecekti. Toplantı yapıldı başkan üyelere siz ne diyorsunuz dedi,üyeler siz bilirsiniz diyorlar. Siz nasıl isterseniz öyle olsun diyorlar. Sonunda dayanamadım sizin hiç kendi fikriniz yokmu Allah aşkına dedim.Bir kere de siz bir şey atın ortaya. Başkan çocuk esirgeme kurumuna gidince biz Akp den geliyoruz diyeceksiniz dedi. Ben de hayır ben diyemem dedim. Ben oraya kendi içimden geldiği için gideceğim dedim. Başkan çok bozuldu. Bana toplantı bitince beni başka odaya çağırıp böyle davranman hoş değil dedi. Ben de başkana ben size başta söylemiştim, siz bile bile beni aranıza aldınız dedim. Şu ziyaret işi geçsin seninle bir daha konuşalım dedi.Sonra o gün başkanın işi çıktı. O çocuk esirgeme kurumuna gelemedi biz arkadaşlarla gittik.Beraber anlaştık ne parti adı söyledik, ne biz şu partiden geliyoruz dedik.Böylece o gün geçti. Bizim uyanık başkan biz ordayken telefon etmiş çocuk esirgeme kurumuna bizi geldi mi diye sormuş.Telefonu açan bayan bugün öyle bir grup gelmedi. Bir grup geldi ama onlarda parti adına gelmemişlerdi demiş.:) Ertesi gün ben kendim zaten ayrılmak için dilekçe vermeye gitmiştim. Başkan da bana kızmış ayrıl diyecekmiş zaten.O gün kadın kolları hikayesi bitti. Tam olarak iki ay o grupla beraber çalıştım.Ve genelde hayır işleriyle alakadar oldum. Siyaset falan işlerine hiç girmedim.Ben yaptığım hiç bir işten pişmanlık duymadım. Benim çelişkili siyasi görüşüm varmış. Yok zikzak çiziyormuşum bunların hepsi hikaye ve benim benim umurumda bile değil. 1500 çocuğun okuduğu okul süper bir okul haline geldi bu benim daha çok umurumda. 1500 çocuk için değil Akp kadın kollarında çalışmak,hiç inanmadığım halde sol gruplarda bile çalışırım. Benim düşünce yapımı inançlarımı hiç bir grup yada oluşum değiştiremez.Bazıları sokakta bağırarak bu ülke için bir şeyler yapmaya çalışıyor,ben ve benim gibilerde bağırmak yerine icraat yaparak bu ülke için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu ülke insanı için, az çok miktarı hiç önemli değil faydalı bir şeyler yapmaya çalışan her insana, her oluşuma saygılar sunuyorum. Benim doğrularımı ister kabul edin,isterseniz beni eleştirin hiç önemli değil. Ben yaptığım işlerden mutluluk duyan, huzur duyan bir insanım(Nokta) SAHARAY
__________________ Saharay'ın Paylaşımları Konu SAHARAY tarafından (09-05-2008 Saat 11:37 AM ) değiştirilmiştir.. |
| | |
| | |