![]() |
| |||||||
| Siyaset Meydanı siyaset, politika, politikacılar, türkiye ve dünya siyaseti, siyaset bilimi, siyaset felsefesi, siyasi ideolojiler |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007 Nerden: samsun
Cinsiyet: Rep Gücü: 141 Rep: 13824 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Atatürk-Peygamber Kıyası Çıldırttı Bir televizyon programında "Atatürk gibi bir lider varken Peygamber gibi lider bekliyorlar." diyen CHP Denizli İl Başkanı Ali Kavak'a tepki yağıyor. Denizlililer, Kavak'ın istifasını istedi. Bir televizyon programında Vali Yardımcısı Mustafa Güney'in, "Dünya, Hz. Muhammed gibi bir lider istiyor." sözünü eleştirerek, "Atatürk gibi bir lider varken Peygamber gibi lider bekliyorlar." diyen CHP Denizli İl Başkanı Ali Kavak'a tepki yağıyor. CHP İl Başkanı'nın skandal kıyası, hemşehrilerini ayağa kaldırdı. Kavak'ın değerlendirmelerini "çarpık zihniyet ürünü" olarak değerlendiren Denizlililer, din, Kur'an ve Peygamber'i hafife alıcı yaklaşımı kınadı. CHP'li il başkanının istifasını istedi. Tepkiler özetle şöyle: Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız: Peygamber'le tarihî bir şahsiyeti kıyaslamak son derece tehlikeli bir yaklaşımdır. Tarihte kim olursa olsun, Allah'ın seçtiği Peygamber'le (SAS) kıyaslamak abesle iştigaldir. Bunu cehaletin bir sonucu olarak görüyorum. Eski Denizli Müftüsü Halil Elitok: Kavak'ın konuşmasına gülüp geçiyorum. Spekülasyon yapmaktan başka anlayışları yok. Memur-Sen Denizli İl Temsilcisi Halit Ortaköy: Peygamber'imizle Atatürk'ü karşılaştırmak çarpık bir anlayış. Atatürk, bu milletin yetiştirdiği çok büyük bir liderdir. Bir kısım çevrelerin bu iki ismi adeta yarıştırmaya kalkması, onların zihninde bulunan çarpık anlayışı gözler önüne sermektedir. Diyanet-Sen Denizli İl Sekreteri Mehmet Ali Omurca: Talihsiz bir açıklama, kınıyorum. Atatürk, bir devlet adamıdır. Peygamber'imiz ise dünyayı da aşan, alemlere rahmet olarak gönderilmiş bir peygamberdir. Hiç kimseyle mukayese edilemez. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci: Kavak'ın iddialarını, cevap verecek değerde bulmuyorum. Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer: Denizli modern bir şehir. Sokaklarda Ali Kavak'ın televizyonda bahsettiği gibi kara çarşaflı kadınlar dolaşmıyor. Türkiye genelinde yüzde 20 oranında kadın çalışırken Denizli'de yüzde 30 civarında. Özellikle ilimizin politikacılarının bu tür olumsuz iddialarda bulunması biz Denizlilileri üzmektedir. BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe: İnancımıza göre Peygamber'imiz kutsalımızdır ve tartışılmazdır. Atatürk ise devlet adamıdır. İkisini kıyaslamak kadar abesle iştigal bir şey olamaz. Biri inanç, diğeri ise dünyayla ilgilidir. Atatürk, bu memlekete liderlik yapmış önemli bir şahsiyettir. Ayrıca Atatürkçülüğün arkasına sığınarak birilerini karşıt konumuna getirmek de çok yanlıştır. Kavak'ı esefle kınıyoruz. Mustafa Öselmiş (yazar): Atatürk, Hz. Muhammed hayranıydı. Atatürk, Hz. Muhammed'i önder olarak görmüştür. Peygamber'imiz için şu ifadeyi kullanmıştır: "Benim, senin adın silinir fakat sonsuza kadar O ölümsüzdür." İkisi arasında kıyaslama yapmak yanlış. Bunu yapanlar vatandaşların inancını hafife almış olur. Mesut Güler (esnaf): Avukat olan bir kişinin bu tür söylemlerde bulunması yanlış. Bu sözler yenilir yutulur cinsten değil. Necati Yurkunç (esnaf): Ali Kavak'ın hemşehrisi olduğum için utanıyorum. Denizli, Kurtuluş Savaşı'nda Müftü Ahmet Hulusi Efendi'yle ilk mücadeleyi başlatmıştır. kaynak
__________________ Sözlerini Tutmaya Alışkanlık Edenler Değerleri ile Yükselirler |
| | |
| | #2 |
| FORUM MODERATOR ![]() | Cevap: Atatürk-Peygamber Kıyası Çıldırttı Allah'dan korkmayan.. Kul'dan utanmayan İnsan tipleri.. Allah ıslah etsin..
__________________ Cesaretin yoksa binmeye izle ve dinle .. 3?? km/h !!! |
| | |
| | #3 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Apr 2008 Nerden: Okyanus
Cinsiyet: Rep Gücü: 50 Rep: 4997 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Atatürk-Peygamber Kıyası Çıldırttı Saçma sapan bir kıyaslama ve hiç hoş değil!
__________________ Saharay'ın Paylaşımları |
| | |
| | #4 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Apr 2008
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 194 ![]() ![]() | Cevap: Atatürk-Peygamber Kıyası Çıldırttı şu adamın dediğine bak ya ikisinin yerini ayrı olduğunu anlayamamış daha ve bir müslüman olarak peygamberlerimizle kimi olursa olsun kıyaslamak çok yanlış ve saygısızca bir hareket .dini kimin siyasete alet ettiği belli de olmuş aslında.kınyorum ve Allah'a havale ediyorum |
| | |
| | #5 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2007 Yaş: 36
Cinsiyet: Rep Gücü: 25 Rep: 2363 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Atatürk-Peygamber Kıyası Çıldırttı Cahillik... Evet cahillik diyorum. Kafasının içerisindeki beyinciğinde beyanatlarıyla alakalı 1 gr (bir gram) bilgi olsaydı, böyle basit açıklamalar yapmazdı... Hz. Muhammed (s.a.v) Alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Ama bu adamın ne "alem"den ne de "rahmet"ten birşey anladığını sanmıyorum.
__________________ Atalarının Dindarlığı İle Kurtulacağını Sananlar Babalarının Yemesi İle Doyacağını Zannedenler Gibidir. |
| | |
| | #6 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 43 Rep: 4078 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Atatürk-Peygamber Kıyası Çıldırttı hakikaten artık bu sapkınlıklar ayyuka çıktı , Atatürkçülüğü neredeyse bir din bir ibadet gibi görüyorlar, Atatürkü adeta (haşa) ilahlaştırıyorlar.Rabbim bu tür sapkınlıklardan sen koru . |
| | |
| | #7 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Oct 2007 Nerden: izmir
Cinsiyet: Rep Gücü: 86 Rep: 8401 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Atatürk-Peygamber Kıyası Çıldırttı bence bu konu kapatılsın,nedenmi? ali kavak efendinin söylediklerine zaten cahil bir adamın söyledikleri gözüyle bile bakılamaz,zira cahil adam hiç bir şey bilmese bile en azından kendini bilir ama ali efendi'nin kendini bile bildiğini zannetmiyorum. sonra bir cahil daha çıkar bu konuya cevap yazcam diye Peygamber Efendimiz Aleyhisselatu Vesselam'ı savunmaktan başlar(sözde müslümanım diye) sonra kendini bilmediği için kayıp benliği onu ve yazdıklarını atatürk'e hakarete kadar götürür, sonra 2. bir tür cahil çıkar ( bu tarz yazıları köpek gibi koklayıp bulduğu zamanda çirkefler gibi bağıran o tür cahillerden bolca türedi son zamanlarda,onlarda kendilerini sözde Atatürk'çü zanneden cahiller)yukardaki 1. tür cahilin yazdıklarını bütün ehli sünnet'e maal etmeye çalışır. sonrası.......................Peygamber Efendimiz aleyhisselatu vesselam'ı savunucam diye Atatürk'e hakaret edeni banla Atatürk'ü savunucam diye Peygamber Efendimiz aleyhisselatu vesselam'a dil uzatanları banla burasıda banmeydan.net olur.. çokmu komplo teorisi gibi oldu bu yaw ?????
__________________ Bir miktar Gül kokusu kalır Gül tutan elde; Zannetme ki Gül yaşar dikenin himayesinde. Dikenin itibarı Gül sayesinde..." |
| | |
| | |