![]() |
| | |||||||
TARTIŞMA (polemik) katogorisi Siyaset Meydanı forumu içinde "Çalık'a ortağı Gül buldu" başlıklı konu görüntüleniyor, "Çalık'a ortağı Gül buldu ATV-Sabah ihalesini alan Çalık Grubu'na katarlı ortağı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bulduğu ortaya çıktı. Gül yaptığı açıklamada "Çalık'ı Katarlılarla tanıştırdım ancak ne konuştuklarını bilmem" dedi... Bilindiği gibi ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Apr 2008 Nerden: Okyanus
Cinsiyet: Rep Gücü: 122 Rep: 12081 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Çalık'a ortağı Gül buldu ATV-Sabah ihalesini alan Çalık Grubu'na katarlı ortağı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bulduğu ortaya çıktı. Gül yaptığı açıklamada "Çalık'ı Katarlılarla tanıştırdım ancak ne konuştuklarını bilmem" dedi... Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Gül'ün yanı sıra, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve 5 bakan ayrı ayrı Katr'ı ziyaret etmiş bu Türkiye'de iç politikada sert tartışmalara neden olmuş ve çeşitli sorular gündeme gelmişti. Gül'ün gezisine işadamları da katılmış ve bunların arasında Sabah ve atv'yi alan Ahmet Çalık da yeralmıştı. Bu durum Çalık'ın Katar'dan kredi aradığı şeklinde yorumlahmış ve çok sayıda milletvekili bunu Meclis gündemine getirmişti. Hatta, Tunceli Bağımsız milletvekili Meclis kürsüsünden "Nedir bu hükümetin Katar merakı. Hem Cumhurbaşkanı, hem Başbakan hem de çok sayıda bakan sırayla Katar'a gidiyor" demişti. Gül'ün Katar gezisi sırasında gazetecilere hediye edilen saatte tartışıma yaratmış ve bazı gazeteciler hediye saatleri iade etmişlerdi. Bütün bu tartışmaların ardından Cumhurbaşkanı Gül, nihayet bugün Ahmet Çalık ile Katarlıları kendisinin tanıştırdığını açıkladı. Vatan
__________________ Şiddet göstermeme,inancımın birinci maddesidir.Aynı zamanda o,benim itikatımın da son maddesidir. M.G. |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 122 Rep: 12081 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Çalık'a ortağı Gül buldu Şu yaşananları izlerken bu insanlarda hiç mi ar duygusu kalmadı diye merak ediyorum. ![]() Bir ay için de başbakan iki kere Katar'a gitti. Cumhurbaşkanı bir kere Katar'a gitti. Bazı bakanlar bir ay boyunca Katara'a seferlediler. Ne kıymetli ülkeymiş bu Katar derken işin kokusu yeni meydana çıktı. Tayyip Erdoğan'ın damadı Çalık grubunun genç müdürü Atv ve sabahı alabilmek için meğerse kredi arıyormuş. Ve devletin tepesindekiler hep beraber bunun için seferber olmuşlar. Bu ne utanmazlık ve arsızlıktır Allah'ım ya!!!!! Tayyip Erdoğan Katar şeyhiyle yanyana resim çektirmiş.Şeyhin ayağında parmak arası terlikler vardı. Tayyip bey karşısında el pençe divan oturuyordu. Ne hazin bir görüntüydü o aynı Erbakan hocanın çadırda kadddafinin karşısında sürekli terlemesi gibi bizim başbakan da ne yapsın kredi dileniyordu. Türkiye Cumhuriyeti'nin hiç bir dönem bu kadar onuru ayaklar altına alınmadı. Koskoca devletin başındaki cumhurbaşkanı işini gücünü bırakmış arkadaşının damadına kredi alabileceği birilerini ayarlıyor. Bu işin içinde olan tüm Akp lilere yazıklar olsun diyorum. Elbet bir gün bunların hesabı sorulacak.Şu yaptığınız işlerden midem bulanıyor artık. ![]()
__________________ Şiddet göstermeme,inancımın birinci maddesidir.Aynı zamanda o,benim itikatımın da son maddesidir. M.G. |
| | |
| | #3 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 122 Rep: 12081 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Çalık'a ortağı Gül buldu Vakıfbank ve Halkbank’a göre Çalık, Koç’tan bile daha itibarlı Başbakan’ın en yakınındaki işadamlarından Ahmet Çalık’ın Sabah-atv alımında kullanmak için kamu bankalarından sağladığı kredinin tek teminatı Turkuvaz. Ne Ahmet Çalık’ın şahsi kefaleti ne de tek bir Çalık grubu şirketinin hissesi istenmedi. Koç, Tüpraş alımında kredi kullanırken, Tüpraş’ın yüzde 51 hissesinin blokajının yanısıra Nakkaştepe’den bankalara kamyonlarla Migros-Arçelik hissesi taşınmıştı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, geçen hafta Çalık Grubu’nun kredi notunu düşürdü. Fitch, bu not indirimi sırasında raporunun satır aralarında öyle ilginç tespitler yaptı ki... Ancak bir allahın kulu bu tespitleri dikkate almadı. Okumadılar belli ki... Satır aralarındaki önemli bilgileri cımbızlayalım. Cımbızlayalım ki, Halkbank ve Vakıfbank’ın tarihlerindeki en yüksek hacimli kredileri Çalık Grubu iştiraki Turkuvaz’a açarken nasıl basiretsizce davrandıkları daha iyi anlaşılsın. Cımbızlayalım ki “Halkbank esnafın bankasıdır. Özelleştirilmesine karşıyız. Kamuda kalmalı” diyenlerin bile içi cızlasın. Belki onlar bile bu son olaydan sonra “Devlet bankacılık sektöründe olmamalı” noktasına gelmişlerdir ama biz yine de onlar için de yazalım... Bakın Fitch ne diyor? Sağlanan kredi (375’şer milyon dolarlık Halkbank ve Vakıfbank kredisinden sözediliyor) grup teminatsızdır. Bu kredinin teminatı sadece Turkuvaz şirketinin varlıklarıyla sınırlıdır. Turkuvaz’ın kredi ödemesini gerçekleştirebilmesi sadece Turkuvaz’a bağlı (Sabah-atv) şirketlerin kârlılığı ile bire bir bağlantılıdır. Çok açık ve net... Gerek Halkbank gerekse Vakıfbank, tarihlerindeki en büyük krediyi verirken Turkuvaz’ın varlıkları dışında Çalık Grubu’na ait hiçbir şirketten hisse istemediler. Ahmet Çalık’ın şahsi teminatına bile gerek görülmedi. Diyorum ya, tam bir bankacılık intiharı. Bunun nasıl bir bankacılık intiharı olduğunu daha iyi anlamanız için Tüpraş örneğini hatırlatmak istiyorum. Biliyorsunuz, Koç Grubu Tüpraş’ın yüzde 51 hissesini Özelleştirme İdaresi’nden aldı. Bu alımdan sonra Koç Grubu kredi kullandı. Bakın o kullanılan kredi sonrası İMKB’ye nasıl bir açıklama geçildi? “Tüpraş hisselerinin alınması ile ilgili olarak, Koç Holding’in kullandığı 950 milyon dolar tutarındaki kredi için şirket iştiraklerinden Arçelik A.Ş. ve Migros’ta sahibi olduğumuz hisseler üzerinde, kredi veren ilgili bankalar lehine rehin tesis edilmiştir. Ayrıca sahip olduğumuz Tüpraş hisselerinin yüzde 51’i üzerinde de kredi veren ilgili bankalar lehine rehin tesis edilmiştir.” Türkiye’nin tartışmasız en büyük iki grubundan biri bankalardan kredi kullanıyor, Tüpraş hisseleri yetmiyor Migros ve Arçelik hisseleri de krediyi veren bankalar tarafından rehin ediliyor. Mustafa Koç, rehin edilen Arçelik ve Migros hisselerinin bizzat fiziki teslimatını yaptıktan sonra “Holding merkezinden kamyon kamyon o hisselerin gidişini gördüm çok garip oldum, üzüldüm” demişti. Bankalar “Koç” dememiş, ekstra teminatlar istemişti. En başından beri soruyorum. Acaba Vakıfbank ve Halkbank, Başbakan’ın damadı Çalık Holding’de CEO olmasaydı, yine bu bonkörlüğü gösterir miydi? Koç’a bile uygulanan normal bankacılık teamülleri, Çalık Grubu sözkonusu olduğunda neden uygulanmadı. Ortada çok büyük bir rezalet var. VATAN
| | |
| | |