FORUM SUPERMEYDAN  

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > TARTIŞMA (polemik) > Siyaset Meydanı

Atatürk'ün arkasına saklanmayın

TARTIŞMA (polemik) katogorisi Siyaset Meydanı forumu içinde "Atatürk'ün arkasına saklanmayın" başlıklı konu görüntüleniyor, "Alıntı: atmaca34 ´isimli üyeden Alıntı hakan2034 yukarıdaki kırmızıyla işaretlediğim kısım dan sonraki sözlerine katılıyorum fakat dini siyasete demek biraz saçma bir kelime olmuş din ve siyaset sözlük manaları olarak aynıdır ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13-04-2008, 11:17 PM   #11
Uye

hakan2034 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Atalarının Dindarlığıyla Kurtulacağını Sananlar Babalarının Yemesiyle Doyacağını Zannedenler Gibidir

hakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyor
Cevap: Atatürk'ün arkasına saklanmayın

Alıntı:
atmaca34´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
hakan2034 yukarıdaki kırmızıyla işaretlediğim kısım dan sonraki sözlerine katılıyorum fakat dini siyasete demek biraz saçma bir kelime olmuş
din ve siyaset sözlük manaları olarak aynıdır her ikiside kurumları veya kuralları düzenlemek manasındadır

türk dil kurumu resmi sitesinde şu şekildir:

demek oluyor ki din bir sosyal yaşayış şekli dir hani ATATÜRKÜ,LAİKLİĞİ,DEMOKRASİYİ,ÇAĞDAŞLIĞI,......örn ekleri sen çoğalt

anlarımda dini siyasete alet etmek kelimesi yanlış din bir siyasetdir insan hanki dine mensup ise o görüşün siyasetini savunandır
derim

iyi forumlar

Vatana ve bu vatan üzerinde yaşayan insanlara hizmet için siyaset arenasına çıkmış olan insanların ve ekibinin samimiyet konusunda olumlu ve olumsuz yanları vardır.

Seçim zamanlarında "inşaallah ve maşaallah" kelimelerini samimiyetsiz bir şekilde çok sık kullanılması, inancından dolayı başını örtenlerin örtülerine normal şartlarda "gericilik" ve "çağdışılık" yakıştırmasını yapanların, seçim zamanı başörtüsü dağıtmasına, bal gibi samimiyetsizlik, bal gibi iki yüzlülük, bal gibi kahpelik, bal gibi döneklik, bal gibi dini siyasete alet etmek denilir.

İnançlı veya inançsız, İslam veya diğer dinlere tabi olan insanların inançlarını yerine getirme hususunda engelleyici, yasaklayıcı unsurların ortadan kaldırılması için yapılan girişimlere dini siyasete alet ediyor denilemez.
Bal gibi İnsana hizmet denilir. Bunu yapan sol parti de olsa, sağ parti de olsa, muhafazakar da olsa farketmez...
Sponsored Links
Alt 13-04-2008, 11:35 PM   #12
Banned
Taş yeşermez geçmiş olsa da nevbahar

atmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyor

Alıntı:
hakan2034´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Vatana ve bu vatan üzerinde yaşayan insanlara hizmet için siyaset arenasına çıkmış olan insanların ve ekibinin samimiyet konusunda olumlu ve olumsuz yanları vardır.

Seçim zamanlarında "inşaallah ve maşaallah" kelimelerini samimiyetsiz bir şekilde çok sık kullanılması, inancından dolayı başını örtenlerin örtülerine normal şartlarda "gericilik" ve "çağdışılık" yakıştırmasını yapanların, seçim zamanı başörtüsü dağıtmasına, bal gibi samimiyetsizlik, bal gibi iki yüzlülük, bal gibi kahpelik, bal gibi döneklik, bal gibi dini siyasete alet etmek denilir.

İnançlı veya inançsız, İslam veya diğer dinlere tabi olan insanların inançlarını yerine getirme hususunda engelleyici, yasaklayıcı unsurların ortadan kaldırılması için yapılan girişimlere dini siyasete alet ediyor denilemez.
Bal gibi İnsana hizmet denilir. Bunu yapan sol parti de olsa, sağ parti de olsa, muhafazakar da olsa farketmez...

o halde hakan2034 bal gibi demek oluyorki dini siyasete alet ediyor denilemez

geçen bir video da baş örtüsünü sevmediği halde diyordu ya seçim zamanı biz onlarla beraber oluyoruz efendim işte alet eden zihniyet bu olsa gerek

iyi forumlar

dip not:kelimendeki yanlışlığı kabul etmen sevindirici
atmaca34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Alt 14-04-2008, 06:44 AM   #13
Uye

hakan2034 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Atalarının Dindarlığıyla Kurtulacağını Sananlar Babalarının Yemesiyle Doyacağını Zannedenler Gibidir

hakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyor

Alıntı:
atmaca34´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

dip not:kelimendeki yanlışlığı kabul etmen sevindirici

Yaptığım üç yorumda da aynı şeyleri yazdım.
Kelimelerimde bir yanlışlık yaptığımı sanmıyorum...
Alt 14-04-2008, 10:32 AM   #14
Yeni Kayıt

dataelekt will become famous soon enough

Alıntı:
by_system´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşım başbakan haksızda değil her zaman cumhuriyet üzerinden atatürk üzerinden siyaset yapıyor fakat millet için faydalı bişey olduğu zaman hemen anayasa mahkemesi.
millete faydalı bir şey mi nedirki millete faydalı oldugu şeyler
yandaşlarına yaptıgı faydalı şeyler desene tam olarak
millet vatandır vatanına yaptıgı faydalı şeyler nedir ki ?
dataelekt isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Alt 17-04-2008, 05:45 PM   #15
Yeni Kayıt

by_system is on a distinguished road

Türban en faydalı işti çünkü bir ülkede ben inancım yüzünden başka ülkede okumak zorunda kalıyorsam bu durum o ülkenin ne kadar geri kalmışlığını gösterir. Ben şimdiye kadar hiçbir kimsenin inancı yüzünden türkiyeye geldiğini görmedim.

İkincisi emekli yaşının 65 olması

Şimdi emekli yaşı 65 olmasaydı adam 45 yaşında emekli olsaydı mecburen bir iş bulmak zorunda kalacaktı. Çünkü ömrünün daha 30 - 35 senesi var ortalama olarak. Ben olsam hükümetin yerinde madem kabul etmiyorsun o zaman emekli olduktan sonra çalışmayacaksın diye bir maddede kordum o zaman bakalım ne diyeceklerdi. Ayrıca prim gun sayısının artmasaı emeklilikte alacağı maaşı ve emeklilik ikramiyesini yükseltiyor. Her zaman zararı olan şeyleri görmek yerine biraz da faydasına bakın bu konu hakkında maliye bakanlığı açıklama yapmıştı dinleyen olduysa. Bizim hedefimiz kaçak işçi sayısını minimuma indirmek. Neden yasal olmayan yollarla çalışmak yerine devlet güvencesi ile çalışmaya devam etmek istemiyorsunuz anlamış değilim doğrusu.

Üçünücü ilköğretim ve liselere gönderdiği kitaplar

Allah razı olsun önceden yaşamış olduğumuz sıkıntolar akp sayesinde sona erdi. Okulun açıldığı ilk gün elimizde bir liste ile kitapçılara gidiyorduk ve yaklaşık 3-4 saatte anca alabiliyorduk. Şimdi mis gibi sınıfımıza giriyoruz masamızın üstünde kitabımız hazır. Allah yapandan gönderenden getirenden razı olsun.

Dördüncüsü: okullara bilgisayar

Şimdi neredeyse bilgisayar ve internet olmayan okul kalmadı. Ha istisnalar çıkabilir ama türkiyenin %90 nında pc siz okul görmedim köy okullları dahil..

herhalde saymama gerek yok daha
by_system isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:08 PM .

© Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir, yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız 'supermeydan@gmail.com' email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.

Aktifbir  Sinop  

eXTReMe Tracker

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0