![]() |
| | |||||||
TARTIŞMA (polemik) katogorisi Siyaset Meydanı forumu içinde "Bulgaristanda neler oluyor" başlıklı konu görüntüleniyor, "devlet hep doğusuna yatırım yapmaya çalıştı bütçeler yığmaya çalıştı memleketin doğusu kalkındırılsın diye birçok projeler geliştirdi. Aslında yalan bir Büyüme içinde parasızlık bir borç batağı içindeyiz . kendimize yatırım yapmayı ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: BULGARISTAN, ROMANYA, UKRAYNA, ISTANBUL, JAKARTA
Cinsiyet: Rep Gücü: 218 Rep: 21595 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bulgaristanda neler oluyor devlet hep doğusuna yatırım yapmaya çalıştı bütçeler yığmaya çalıştı memleketin doğusu kalkındırılsın diye birçok projeler geliştirdi. Aslında yalan bir Büyüme içinde parasızlık bir borç batağı içindeyiz . kendimize yatırım yapmayı bırakın dış politkada çok zayıf kaldık. Bulgaristan şimdilik ermeni tasarısını Türkiye komşusu diye askıya aldı.Oradaki ermeniler çok büyük değil ama Türklüğün içinden çıkıp bir gün ermeni tasarısını kabul ettirecekler. Türkiye yine engel olamayacak. bunun çözümü yok mu ? var elbette. Bulgaristanın içindeki Türk azınlık değil çoğunluk ,bunu kullanamadığımız ,politika yapamadığımız zaman dış kalelerde kaybedeceğiz, Devlet camii yaptırmak,sünnet ettirmek gibi sadece din ve müslüman kardeşliği için yardımları bıraksın oradaki Türk insanları ile ilgili politkaları olsun, İç politikada dindar olabiliriz, radikal olabiliriz ama biz radikalleştikçe karşı tarafın da Radikalleşmesi gruplar oluşturması ,hatta partiler oluşturması normaldir, Türkiye radikalleştikçe ,islamii akımlara girdikçe Türkiyeye bağlı soydaşlar da etkileniyorlar. ve onlar bunu avrupada uyguladıkça aslında avrupanın içinde var olan bir özgürlük te taraflılaşıyor. mesela almanyada ,belçikada Türk evleri yakılıyor, kısaca biz müslümanlığı koyulaştırdıkça onlar da anti müslüman (müslüman düşmanı) oluşturuyor. anti tepkiler oluşturan hristiyanlaşma fanetikleşme oluyor ,onlar da dine sığınıyor bunu yaparken, ve yakalandıkları zaman en güzel verilecek cevap'' sarhoştum bilmiyordum kendimde değildim '' ATAKA partisi bulgaristanın Türk ve Müslüman kesime karşı olan partisidir,, Küçücük bir karış dediğimiz bulgaristan da Başbakanımıza huzursuzluk çıkarmışlardır kısaca ataka partisi basın toplantısına katılıp sorularıyla sıkıştıracağı için basın toplantısı iptal oldu. Bizler koyulaştıkça Bulgaristan içindeki fanetiklerin Türk camiilerini yakıyorlar, Türk çeşmelerini, Osmanlı sanat eserlerini kırıp yok etmektedirler. işin kötü tarafı bunu 100 senedir tanıdığınız komşunun oğlu veyahut kızı yapmıştır. bizim koyulaşmamız karşısında onların karşı yansımasıdır. Belkide Türkiye fanetikleşmek yerine eskiden olduğu gibi , Avrupalı ama fanetik olmayan bir islam örneğini devam ettirsek ,ülkemiz yine aynı rolüne kavuşabilir. Biz ise başka şeylerle uğraşıyoruz. bir zamanlar bu özelliğimiz yüzünden kilit ülke,ortadoğunun en güçlü ülkesi idik, şimdi dükanları kapalı fabrikaları yabancılaşan borç batağındaki bir ülke oluşturuyoruz. insanlar şöyle demeliler müslüman ama adamlar gerçekten yapmış, iyi insanlar bizden de farkları yok. Türkiye Balkanlara yatırım yapmalıdır. eğer yatırım yapmazssa avrupa birliğini unutmak zorunda. madem kimemleketimize yabancılar yatırım yapıyor, Türkiye de Balkanlara girmek zorunda. Düşünün bulgaristandaki birçok belediye başkanı Türktür. neden bu üstünlüğü kullanamıyoruz, ; AK parti Türkiyenin içinde Halkın oylarını almış olabilir, ama dünyada Türkiye için dünyadan daha çok oy almak zorundadır . Bundan sonra dış ilişkilere önem verilmelidir. Milletvekilleri bence şunu yapmalı, hemen hepsi yurtdışına çıkmalı avrupaya-çine-hindistana-arabistana-irana a gitmeli normal halktan bir turist gibi gezmeli, acaba benim ülkem neden böyle değil. ben ne yapmalıyım diye düşünmelidir. Biz ne çekiyorsak içimize kapalı kalmaktan çekiyoruz, dünyaya açılmalıyız. dünya bizi takip ediyor, ona göre politikalar oluşturmalıyız, uzak menzilli planlar,politikalar oluşturmalıyız, Türkiye büyük olmak itiyorsa küçük işlerle uğraşmamalı,uluslararası bir politikası projesi olmalıdır. yoksa başkasının bir projesi olmaktan çıkamayacaktır. vizeleri kaldırdırttığınız zaman avrupa topluluğuna girmişsiniz demektir. düşünceler kendime aittir belki de ters yanlış düşünüyor olabilirim. Konu orkuorkun tarafından (28-03-2008 Saat 02:48 PM ) değiştirilmiştir.. |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 | |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 70 Rep: 6826 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Bulgaristanda neler oluyor Alıntı:
sözlerine katılıyorum dostum iyi forumlar
__________________ | |
| | |
| | |