FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları Samsun Özel Armada Kız Öğrenci Yurdu key ödemeleri Tex reklam Alanı Tex reklam Alanı

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > TARTIŞMA (polemik) > Siyaset Meydanı

Zana’yla Ilgili

TARTIŞMA (polemik) katogorisi Siyaset Meydanı forumu içinde "Zana’yla Ilgili" başlıklı konu görüntüleniyor, "ZANA’YLA İLGİLİ Kapatılan DEP eski milletvekillerinden Leyla Zana’nın cezaevinden çıkışı sonrasında “demokrasi ve barıştan yana olunduğu” yönündeki söylemleri yalanlarcasına, son dönemde bölgede şiddeti tırmandırmaya çalışan PKK ile arasına net bir ..."

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18-03-2008, 11:53 AM   #1
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 12
Cinsiyet:
Rep Gücü: 7 Rep: 634
helindem bilinen bir isimhelindem bilinen bir isimhelindem bilinen bir isimhelindem bilinen bir isimhelindem bilinen bir isimhelindem bilinen bir isim
stat Zana’yla Ilgili

ZANA’YLA İLGİLİ

Kapatılan DEP eski milletvekillerinden Leyla Zana’nın cezaevinden çıkışı sonrasında “demokrasi ve barıştan yana olunduğu” yönündeki söylemleri yalanlarcasına, son dönemde bölgede şiddeti tırmandırmaya çalışan PKK ile arasına net bir mesafe koyamaması, uluslararası kamuoyunun tepkisini çekmeye devam ederken, Faruk Bildirici tarafından Zana ile ilgili olarak yazılan kitap gündeme bomba gibi düşüyor.

Faruk Bildirici’nin Zana’nın yaşam öyküsünü anlattığı, yaklaşık 10 yıllık bir çalışmanın ürünü olan ve çok sayıda yüz yüze görüşmeyle oluşan 450 sayfalık kitapta, 33 erin öldürülmesinin ardından Leyla Zana’nın Abdullah Öcalan’la Şam’da gizlice görüştüğü anlatılıyor.
Leyla Zana’nın siyasi bir figür olarak belirdiği ilk yıllardan bu yana yasadışı PKK örgütünün lideri Abdullah Öcalan’la sürekli temas ve bilgi alışverişi içinde olduğu ortaya çıkıyor. Zana’nın, kurdukları partiden, yaptıkları eylem ve görüşmelere kadar her adımları hakkında Öcalan’a danıştığı ya da bilgi verdiği belirtiliyor.
Faruk Bildirici’nin yeni yayımlanan ve Zana’nın hayat hikâyesini anlattığı “Yemin Gecesi” adlı kitapta, tüm bunlara rağmen, Öcalan’ın Zana’yı kendi liderliğine bir tehdit olarak gördüğü ve “Onu lider yapmak istiyorlar” diyerek, “Ön plana çıkmasına engel olmak istediği” vurgulanıyor. Hâlâ süren bu “gerilimli” ilişkiye rağmen Zana’nın DTP’nin içinde bulunduğumuz son dönemine damgasını vurduğunun ifade edildiği kitapta; daha önce kurulan partiler hakkında da bugüne kadar bilinmeyen bazı ayrıntılara yer verildiği görülüyor.

Zana ve milletvekili arkadaşlarının SHP’den ayrılıp, daha önce kurulmuş olan, ancak mali sıkıntıları bulunan HEP’e geçmelerinin ardından Avrupa’da çeşitli organizasyonlarda topladıkları 278 bin Mark paraya PKK’nın el koyduğu ve bunun sadece 150 bin markını parti yöneticilerine iade ettiği ve kimsenin itiraz edemediği vurgulanıyor.
Yine kitapta anlatıldığına göre; 1994 yılıyla birlikte DTH kurulurken, AİHM’nin DEP’in kapatılması davasında verilen 210 bin euro tazminat parasına ihtiyaç duyulduğu, Zana’nın, partinin genel başkanlarından Hatip Dicle’ye “Çıkar o parayı bari DTH’nin masraflarını oradan karşılayalım, hiç olmazsa yol harçlıkları çıksın” dediği, Dicle’nin ise “Ben zaten bir miktarını arkadaşlarla harcamışım” cevabını verdiği, küçük bir miktarın iadesi üzerine, partinin masraflarının büyük oranda herkesin kendi cebinden karşılandığı da hikâye ediliyor.
Faruk Bildirici’nin kitabından da anlaşıldığı gibi, başta Leyla Zana olmak üzere, Kürt siyasi yaşamındaki kişi, parti ve oluşumların, PKK/Kongra-Gel’in uydusu görüntüsünden kurtulup, bağımsız bir Türkiye partisine dönüşemedikleri ve teröre samimiyetle karşı çıkıp net bir tavır alamadıkları sürece, kamuoyundaki olumsuz imajlarından arınmaları oldukça zor görünüyor. Tavırlarını yeniden gözden geçirip saflarını ve çabalarını netleştirmeleri en acil çözüm olarak kapıda bekliyor.

Bu arada örgüt içerisinde parasal konularla ilgili yozlaşmalar, kokuşmuşluklar ve çıkar ilişkileri de “Yemin Gecesi” adlı kitapla bir kez daha su yüzüne çıkıyor.

Helin Demir
helindem@mynet.com
helindem isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Cevapla

Seçenekler
Stil



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:19 PM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!


eXTReMe Tracker

Search Engine Friendly URLs by vBSEO