![]() |
| | |||||||
TARTIŞMA (polemik) katogorisi Siyaset Meydanı forumu içinde "Deniz Bakkal" başlıklı konu görüntüleniyor, "bence deniz bakkal ;daha medeni bir aydınlanmala şekli bulundu deyip inananların çoğundaki ampulleri söndürmüştür.ama ne yazıkki ortada daha medeni bir aydınlanma şekli yoktur.kalanlarmı ;kalan sağlar bizimdir inanlarsa belki onlara vazgeçtikleri ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #21 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Apr 2008
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 194 ![]() ![]() | Cevap: Deniz Bakkal bence deniz bakkal ;daha medeni bir aydınlanmala şekli bulundu deyip inananların çoğundaki ampulleri söndürmüştür.ama ne yazıkki ortada daha medeni bir aydınlanma şekli yoktur.kalanlarmı ;kalan sağlar bizimdir inanlarsa belki onlara vazgeçtikleri ampulleri geri verebiliriz................................... |
| | |
| Sponsored Links |
| | #22 | |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Apr 2008 Nerden: Okyanus
Cinsiyet: Rep Gücü: 122 Rep: 12081 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Deniz Bakkal Alıntı:
Deniz bakkal bakkalını kapatır. Bir süre sonra köye yabancı bir adam gelir ve yeni bir bakkal açar. İnsanlara yarı fiyatına mal satmaya başlar. Bir sürü aç insan karnını doyurur. Yeni bakkal bununla da kalmaz. Köye doktor olan bir arkadaşını çağırır ve ücretsiz hasta tedavisini başlatır. Ampul satan bakkal ne yapacağını şaşırır. Bütün müşteriler artık yeni bakkala gitmeye başlamıştır. Ampul satın alanlar birer birer ampulleri iade etmeye başlarlar. Ampuller kısa sürede patladığı için müşteriler canından bezmiştir. Yeni gelen bakkal köye bir sürü yenilik getirir. Üretim konusunda köylüyü teşvik eder. Kadınlara iş kurma konusunda yardımcı olur. Bütün köylünün sevgisini kazanır. Ampul pazarlayan ve köylüye kazık atan bakkal dükkana kilit vurur. Artık köylü gözünü açtı burda bana iş yok diyerek o köyü terkeder. ![]()
__________________ Şiddet göstermeme,inancımın birinci maddesidir.Aynı zamanda o,benim itikatımın da son maddesidir. M.G. | |
| | |
| | |