FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri Estetik prefabrik reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > TARTIŞMA (polemik) > Siyaset Meydanı

R. Tayyip Erdoğan'ı O durduracak

TARTIŞMA (polemik) katogorisi Siyaset Meydanı forumu içinde "R. Tayyip Erdoğan'ı O durduracak" başlıklı konu görüntüleniyor, "Merkez sağın 'Tayyip'i durduracak isim' arayışlarına sol da katıldı. İddiaya göre öne çıkan sürpriz isime Abdullatif Şener de sıcak bakıyor. İşte Erdoğan'ı durduracak isim: Merkez sağdaki eski politikacıların 'Tayyip'i durduracak ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13-03-2008, 03:14 AM   #1
Uye

ErDaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bir gece yürüyüşü gibidir hayat ay ışığın yoksa yolunu bulamazsın

ErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyor
stat R. Tayyip Erdoğan'ı O durduracak

Merkez sağın 'Tayyip'i durduracak isim' arayışlarına sol da katıldı. İddiaya göre öne çıkan sürpriz isime Abdullatif Şener de sıcak bakıyor. İşte Erdoğan'ı durduracak isim:

Merkez sağdaki eski politikacıların 'Tayyip'i durduracak isim' arayışı içinde soldaki bazı siyasetçilerle de görüşerek, Abdüllatif Şener isminde mutabık kaldıkları kulisi ile siyaset gündemini ısındıran Ankara'nın tecrübeli gazetecilerinden Sebahattin Önkibar yeni bir kulis bombası daha patlattı.

Önkibar, 'Tayyip'i durduracak isim' arayışı içindeki ittifakın içinde yer alan sol kanatın Şener isminden rahatsız olduğunu ve bu yüzden 'soldan' bir isim arayışı başlattığını yazdı.

Önkibar'ın 'kaynaklarına doğrulattığını' belirttiği habere göre bu isim 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer.

MESUT YILMAZ DA ŞENER'E SICAK BAKIYOR

AKP’ye karşı alternatif oluşum arayışları değişik çevre ve eksenlerde devam ediyor.

Merkez sağdaki arayışta Abdüllatif Şener’in ismi öne çıkmış durumda. TOBB’un örtülü olarak desteklediği Şener, birkaç gün önce İstanbul’da önemli görüşmeler yaptı.

Hüsamettin Cindoruk’la buluşan Abdüllatif Şener’in Hüsamettin Özkan ve Mesut Yılmaz’la da konuştuğu kaydediliyor. Bir ara solun önde gelen isimleriyle merkezde bir oluşum için çırpınan Mesut Yılmaz, şimdi Şener’in liderliğindeki bir yapıya sıcak bakıyor.

'TANSU HANIM'IN VE BENİM İKTİDAR OLMA ŞANSIMI
Z YOK'

Üç hafta önce Ankara’da eski ANAP’lılarla yemek yiyen Yılmaz’ın şu sözü ettiğini yemekteki iki ayrı kişiye teyid ettirdim:

- 'Yeni oluşum mutlaka muhafazakar bir ismin önderliğinde olmalı ve AKP’yi içeriden bölebilmelidir. Objektif olmalıyız. Bundan böyle ne benim ne de Tansu Hanımın lider olacağı bir yapının iktidar olması mümkün değil. Dolayısı ile gücümüzü ve enerjimizi böyle bir oluşuma kanalize etmeliyiz.'

Yemekte Mesut Bey’e, 'Şener olabilir mi' sorusu sorulmuş Yılmaz da 'olabilir' cevabını vermiştir.

Kuşkusuz Abdüllatif Bey’in liderliği için her şey tamam değildir. Mesela Süleyman Demirel gibi bu cenahın sembol ismi ve de benzerleri hâlâ tutumlarını belli etmemiştir. Lakin buna rağmen Abdüllatif Bey’in liderlik anlamında diğer isimlerden şu gün itibari ile bir adım önde olduğu vakıadır..

Merkez sağda hazırlıkların sürdüğü ikinci eksen Çiller cenahıdır. Tansu Hanım mahalli seçim sonrasında fiyakalı bir dönüş için şimdiden projeler üretiyor.

Gelelim merkez sola?

Yakın geçmişte Mesut Yılmaz’la beraber merkez bir parti için hareket eden Hikmet Çetin, Celal Doğan, Onur Kumbaracıbaşı, Seyfi Oktay ve Doğan Taşdelen gibi isimler Abdüllatif Şener modeline karşı çıktıkları için Yılmaz’la yollarını ayırdılar.

Bu kesim bir süredir art arda toplanıp tutum belirliyor. Bu gruba CHP’den tamamen dışlanan Mustafa Sarıgül ile CHP’den umduğunu bulamayan Hasan Fehmi Güneş, Mehmet Moğultay gibi isimlerle partide küskün olan iki milletvekili de dahil oldu. Dün dinlediğime göre bu grup geçtiğimiz günlerde bir toplantı yapmış ve Ahmet Necdet Sezer’in, yeni oluşum liderliği için nabzının tutulması kararlaştırılmış.

Bu toplantıdaki ayrıntı da Mustafa Sarıgül’e söylenen şu sözmüş; 'Bir seçim için Sayın Sezer, ondan sonra sen.'

Peki Sezer’in nabzını kim mi tutmuş?

Bana anlatılana göre bu isim Ahmet Necdet Bey’in yakını dostu ve Hukuk Fakültesinden beri arkadaşı olan Hasan Fehmi Güneş imiş. Peki Ahmet Necdet Sezer nasıl bir tepki mi vermiş? Dün Hasan Fehmi Güneş’i aradım ve yazdıklarımı özetle aktarıp cevap istedim.

Hasan Fehmi Bey, hayır yok öyle bir şey demedi ve şu karşılığı verdi: 'Sabahattin Bey, ben İstanbul’dayım. Bu konu öyle telefonla konuşulacak bir şey değil. Bu iş ciddi. Ankara’ya geldiğimde baş başa oturur konuşuruz.'

Hasan Fehmi Bey’e hay hay, dedim ama şu soruyu da ilave ettim:

- 'Yani Ahmet Necdet Sezer peşinen hayır ya da evet demedi mi?.' Hasan Fehmi Güneş: 'Hayır da yok, evet de yok.. Lütfen biraz bekleyin.'

Evet görüldüğü gibi solda arayış ya da temaslar devam ediyor... Bu kesim öncelikle CHP kurultayının sonuçlarını görmek istiyor.

Kaynak
ErDaLL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links
Alt 13-03-2008, 09:45 AM   #2
SUPER MODERATOR

güney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hak verilmez alınır!!!

güney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyor
Cevap: R. Tayyip Erdoğan'ı O durduracak

Abdüllatif Şener akıllı bir adam fakat onun da kime hizmet ettiği çok belli zaten.Bir de şimdiye kadar nerdeymiş bu siyasetçilerin akılları da "Tayyip i durdaracak adam " arayışına girmişler.İnsanlar çok ciddi güven sorgulaması içinde uzun zamandır..Bu yüzden sağ ın da solunda arayışları çözüm olmayacaktır...
güney isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 13-03-2008, 12:52 PM   #3
Uye

k.mutluluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Örümcek beyinlere hiç tahammülüm yoktur.

k.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyor
Cevap: R. Tayyip Erdoğan'ı O durduracak

Sayın Başbakan' ı;

durduracak olan halktır.Halkın tokatı gerek;

alternatif değil de doğru isim olmalı en başta..

Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayalım da..

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:05 AM .