![]() |
| | |||||||
TARTIŞMA (polemik) katogorisi Siyaset Meydanı forumu içinde "Acaba ABD nereye yönelecek....????" başlıklı konu görüntüleniyor, "Soy ve nadir bir metal OSMİNYUM ELEMENTİ Simgesi Os, atom numarası 76, atom ağırlığı 190,23, ergime noktası 3045,,kaynama noktası 5027,0 olan geçiş metali...oda sıcaklığında 22,4 9/cm^, bilinen en ağır yogunluklu ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR Altın Üye (mayıs 2008) ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 195 Rep: 19229 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Acaba ABD nereye yönelecek....???? Soy ve nadir bir metal OSMİNYUM ELEMENTİ Simgesi Os, atom numarası 76, atom ağırlığı 190,23, ergime noktası 3045,,kaynama noktası 5027,0 olan geçiş metali...oda sıcaklığında 22,4 9/cm^, bilinen en ağır yogunluklu metal ...gümüşi renkte...yunanca koku manasına gelen osme'den gelir... 1803 te smithson tenant tarafından bulunan bu metal platin yatakların da çok zor bulunan, platin yatağının kalitesini belirleyen bir elementtir.Bu elementten son yıllarda enerji üretiminde özellikle roket yakıtlarında had safhada faydalanılıyor.Üstelikte alternatifleri içinde en ucuza mal edilen bir elementtir. Osminyum dünyada en çok nerede bulunuyor...? Evet bildiniz. TÜRKİYE. Türkiye de tahmin edilen rezerv ne kadar? 127.000 ton.. Sonra hangi ülke geliyor? BULGARİSTAN Onun rezerv i ne kadar? 2500 ton Peki sahip olduğumuz Osminyum un değeri ne kadar? 9 Trilyon dolar Türkiyenin iç borcu 85 milyar dolar Dış borcu 125 milyar dolar Toplam 220 milyon dolar Elimizdeki Osminyumun değeri tekrar ediyorum 9 trilyon dolar.... Yani toplam borcumuzun 40 kat fazlası. Önce Bor,sonra Toryum,şimdidde Osminyum Peki batılı ülkeler tarafından içimize sokulan mütareke basınını adamları ne diyor biliyormusunuz... "TÜRKİYE TÜRKLERE BIRAKILMAYACAK KADAR ZENGİN BİR ÜLKEDİR" (Cüneyt ülsever kendi köşesinde;M.Ali Birand la Viyanada bir seminerde bizzat gözümüzün içine bakarak söylediler...) Peki kim işletecek bu madenleri? KAYNAK:ARGE |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008 Nerden: umut dolu bir yerlerden
Cinsiyet: Rep Gücü: 53 Rep: 5247 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Acaba ABD nereye yönelecek....???? sevgili Güney yine önemli bir konuya değinmişsin..Tebrik ederim.İnan duyarlılığın yüreğimdeki umut t umlarını besliyor..Hala herşeye rağmen gerçekleri gören gözlerin olması canım ülkem adına içimi kıpır kıpır ediyor.. Gelelim konuya; Biz ne zaman var olan zenginliğimizi kendi insiyatifimizde kullanabildik ki...Buna kocaman bir yürek ve yürekler lazım dimi.? evet... işte bu noktada sadece umut edebiliyorum..
__________________ Örümcek beyinlere hiç tahammülüm yoktur.!!!! |
| | |
| | #3 |
| SUPER MODERATOR Altın Üye (mayıs 2008) ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 195 Rep: 19229 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Acaba ABD nereye yönelecek....???? Çok teşekkür ederim arkadaşım;bende senin yazılarını aynı umut ve inançla takip ediyorum...Asla umudumu yitirmedim yitirmeyeceğim,Ve ben güzel ülkemin parsel parsel satılışını gördükçe içim sızlayarakta olsa ödün vermeyeceğim inançlarımdan....Kahrolsun ABD emperyalizmi ve yandaşları!!!! |
| | |
| | |