FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin reklam verin reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > TARTIŞMA (polemik) > Siyaset Meydanı

PSİKOLOJİK HATALAR

TARTIŞMA (polemik) katogorisi Siyaset Meydanı forumu içinde "PSİKOLOJİK HATALAR" başlıklı konu görüntüleniyor, "Gazeteleri okuduğunuzda, televizyon haber bültenlerine baktığınızda, herkesin sınır ötesi operasyonu konuştuğunu görmekte ve okumaktayız... Sendikacı konuşuyor... Üniversite konuşuyor... Sokaktaki insanlar konuşuyor... Gazeteciler konuşuyor... Aslında konuşması gereken adres belli; devleti yönetenler. ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01-11-2007, 04:37 PM   #1
SUPER MODERATOR

Go[rk]eM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Her Zaman Doğruyu Söyle,Ne Dediğini Hatırlamak Zorunda Kalmazsın!

Go[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyor
Unknown PSİKOLOJİK HATALAR

Gazeteleri okuduğunuzda, televizyon haber bültenlerine baktığınızda, herkesin sınır ötesi operasyonu konuştuğunu görmekte ve okumaktayız...
Sendikacı konuşuyor...
Üniversite konuşuyor...
Sokaktaki insanlar konuşuyor...
Gazeteciler konuşuyor...
Aslında konuşması gereken adres belli; devleti yönetenler. TBMM çatısı altında konuşulup, tartışılması gereken konular kahvehane köşelerine kadar düştü...
Kısacası herkes siyasetçi oldu...
*
Gençler sokakta...
İnsanlar sokağa taşmış...
Önüne gelen veryansın ediyor, savaş çığlıkları sokaklarda atılıyor...
Oysa; ülkenin çıkarları söz konusu olduğunda konuşması, karar alması gereken makamları yasalar belirlemiş... Belirlemiş ama ekranlara baktığınızda sınır haritalarının açıldığını, hatta sınır ötesi operasyonun nasıl yapılacağını tartışmakta olduğunu görmekteyiz. Bu tarz hareket edenler, karar alması gereken makamların beş adım önünde giderek ülkenin demokrasisine güvenmediklerini ve mekanizmaların işleyişine haksızlık ettiklerinin farkında değiller!
Devleti yönetenler gerekli yerlere mesajlarını ilettiler...
Şimdi kararların uygulanmasını beklemek görevi ise kamuoyuna düşmekte... Sokakları kana bulamadan, bir yerlere saldırmadan yakıp yıkmadan tepki göstermeliyiz.
*
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sınır ötesi operasyon konusunda en ağır sözleri dünya kamuoyu önünde söyledi. Millete düşen görev devleti zora sokmak değildir. Devletinin bekaası için kişisel görevini en iyi yapmaktır...
"Savaş hiledir" yüce sözünden yola çıkarak, dünyadaki büyük savaşların seyrine, bakıldığında, gerçekten, hileyi kim daha iyi uygulamışsa, savaşları da o tarafın kazandığı görülmüş...
Eski MİT Müsteşarı Sönmez Köksal sınır ötesi operasyonu konusunda diyor ki; "Kandil'i temizlemek kolay değil. Siz bomba yağdırırken, onlar yirmi metre yerin altında saz çalıp türkü söylüyor. Kamuoyu, sınır ötesi terörü bitirir havasına sokuldu. Bu psikolojik bir hata..."
Bizim millet olarak böyle psikolojik hatalara düşmememiz gerekiyor...

Mehmet SOYSAL

31 Ekim 2007 Çarşamba

Güzel bir tartışa konusu olarak düşündüm.Bana göre yazı çok doğru.Her insan bilip bilmeden kulakdan dolma bilgilerle konusuyor.Mutlaka birisinin yorumu vardır ama bu konuda hiçkimse bir araştırma yapmadan konusuyor herşeyı çok basit olarak görüyor.

Zülfü LİVANELİ'nin bir konusması vardı bu konuda.
Çünkü herkes çıkıp; “Bu da benim fikrim!” diyerek konuşur.

İlk bakışta çok doğru görünür bu söz. Öyle ya; herkesin kendi fikrini belirtmesi bir “insan hakkı” değil midir? Demokrasinin ta kendisi sayılmaz mı bu durum?

Sayılır!

İyi ama aynı insanlara; “Hadi dünya ağır sıklet boks şampiyonuyla ringe çık!” deseniz, kabul etmezler. “Bu da benim spor yapış tarzım!” demezler. Adamın heybeti, kasları gözlerini korkutur.

Naim Süleymanoğlu’yla halter kaldırma yarışına girmek de akıllarına gelmez. “Bu da benim halter kaldırma biçimim kardeşim. Demokrasi var, ne karışıyorsunuz? Süleyman öyle kaldırıyor, ben böyle kaldırıyorum.” diyemezler.

Ama ne yazık ki bilgi görünmez; beyin kasları insanların gözünü korkutamaz; ömrünü ilme irfana vermiş adamla, elifi görse mertek sanan adam dış görünüş bakımından birbirine benzeyebilir..

Bu yüzden en cahil insan bile Einstein’a meydan okuyup, “Bu da benim fikrim kardeşim!” dedi mi iş biter. Çünkü hayatı kitap okuma üstüne değil, meydan okuma üstüne kuruludur.
Bana göre bu metin çok güzel açıklamış.

Fakat diğer bir düşüncemde insanlar konuşsun,tartışsın ama bilerek okuyarak yapsın.Çünkü insanlar konuştukça tartıştıça doğruları görür ve sorgular.Bu yüzden de konuşması taraftarıyım ama bilerek konuştugu sürece.
Go[rk]eM isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links

Seçenekler
Stil