![]() |
| | |||||||
TARTIŞMA (polemik) katogorisi Siyaset Meydanı forumu içinde "referandum 2007" başlıklı konu görüntüleniyor, "evet arkadaşlar malumunuz yarın referandum var.katılımın oldukça düşük olacağı bekleniyor. içinde hangi yasa değişikliklerinin olduğuna dair çoğumuzun bilgisi yok,yani evet dersek ne hayır dersek ne olacağını bilmiyoruz.bunun için ufak bir ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Aktif Uye ![]() | evet arkadaşlar malumunuz yarın referandum var.katılımın oldukça düşük olacağı bekleniyor. içinde hangi yasa değişikliklerinin olduğuna dair çoğumuzun bilgisi yok,yani evet dersek ne hayır dersek ne olacağını bilmiyoruz.bunun için ufak bir içerik yaptım okuyun en azından fikriniz olsun,bende araştırırken öğrendim içeriğini. bikere oy kullanmamanın para cezası var hemde zamlı tam 17 ytl REFERANDUM PAKETİ İÇERİĞİ 1)TBMM genel seçimleri 5 yerine 4 yılda bir yapılacak 2)cumhurbaşkanı görev süresi 7 yıldan 5 yıla inecek 3)bir kişi 2 sefer cumhur başkanlığına seçilebilecek 4)meclis içinden veya dışından birinin aday gösterilebilmesi için en az 20 millet vekilinin yazılı teklif vermesi gerekiyor. 5)millet vekili sayısı 20 olmayan ama son seçimlerde yüzde 10 barajını aşan partiler kendileri aday gösterebilicek. 6)geçerli oyların salt çoğunluğunu alan aday cumhurbaşkanı seçilir 7)birdaha 367 krizi yaşanmaması için toplantılardaki karar yeter sayısı 184'e indiriliyor. içerik budur karar sizin.saygılar |
| | |
| Sponsored Links |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |