FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri Estetik prefabrik reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > TARTIŞMA (polemik) > Siyaset Meydanı

7 EKİM 2007 Bir kara gün daha

TARTIŞMA (polemik) katogorisi Siyaset Meydanı forumu içinde "7 EKİM 2007 Bir kara gün daha" başlıklı konu görüntüleniyor, "7 EKİM 2007 7 Ekim günü 13 kişi sizin için canlarını verdi, biliyor musunuz? Muhtemelen gazetelerde okudunuz ve biliyorsunuz. 13 şehit verdik. Ana haber bültenlerinin hüzünlü sesiyle “bölücü terör örgütünün ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-10-2007, 06:07 PM   #1
Aktif Uye

erkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyor
7 EKİM 2007 Bir kara gün daha

7 EKİM 2007
7 Ekim günü 13 kişi sizin için canlarını verdi, biliyor musunuz? Muhtemelen gazetelerde okudunuz ve biliyorsunuz. 13 şehit verdik. Ana haber bültenlerinin hüzünlü sesiyle “bölücü terör örgütünün hain pususunda 13 askerimiz şehit oldu.” 13 ananın yüreğine kor düştü. 13 ocak söndü. Ve bunların hepsi sizin için oldu.

Peki siz nasıl yorumladınız bu olayı? “Bütçemizin %6.4 ünü TSK’ya ayırıyoruz, hala terörü bitiremediler” mi diyorsunuz? “Hükümet Amerika’ya yaranmak için sınır ötesi operasyon yapamıyor” mu diyorsunuz? “Bu şehitler hükümetin terörle mücadele politikasının meyveleridir” mi diyorsunuz? “Ordu bu işi bitirir ama birileri engel oluyor” mu diyorsunuz? Sebep-sonuç ne olursa olsun bu olayda PKK hariç başka bir sorumlu bulduysanız siz de bir şeylerin ve birilerinin tarafındasınız. Tabiki olayları yorumlamanız, bulunduğunuz safa göre olacaktır. Muhalefetseniz suçu hükümette, hükümetteyseniz muhalefette, TSK’yı benimseyemiyorsanız TSK’da... Bir sorumlu bulursunuz elbet. İçten içe, sizin için canını vermiş 13 yiğidi kendi haklılığınızı ispat etmek için kullandığınızı farketmeyeceksiniz bile. Çünkü artık alıştık taraf olmaya. Attığımız her adımda, memnun olmadığımız şeyleri, kendi menfaatlerimize uygun hale getirme isteğimizi artık frenleyemiyoruz.

23 yıldır terör hayatımızın bir parçası. Hepimiz de iyi biliyoruz ki bu saldırılar ne hükümetin elini güçlendirmek için, ne muhalefete koz vermek için ne de TSK’yı halkın gözünde güçsüz göstermek için. Bu olaylar bizim küçük siyasi rantlarımızdan çok daha ötesini kapsıyor. Bizi bölmek istiyorlar. Bölmekten kasıt toprak kaybı değil. Bölmek isteyen de sadece PKK değil. Örgüt bünyesinde Ermenisi, Iraklısı, Suriyelisi, İranlısı, birçok uyruktan terörist bulunmakta. Aklı kıt, hayattan beklentisi sıfır olan ne kadar bölücü varsa düşmanımın düşmanı dostumdur diyerek almış eline silahı... Tabi aklı kıtların aklıyla dönmüyor bu kadar çark. Bir de ağabeyleri var. Türk Askeri’ne, Rus’un silahıyla da Amerika’nın silahıyla da Yahudi’nin silahıyla da kurşun sıktılar. Sen sağcısın, sen solcusun, sen ilericisin, sen gericisin, sen Türk’sün, sen Kürt’sün dediler. İstiyorlar ki herkes kendine ayrı saf tutsun. İstiyorlar ki bütün halinde durmayalım. İstiyorlar ki herkes suçu birilerinde arasın. Biz, biz olmaktan çıkalım siz, biz, onlar olalım, korkalım, çekinelim. O korkuyla suçu birbirimize atalım.

PKK’ya, teröre, ihanete inat, korkuya inat, ben safımı, bizi bir bütünden ayrı görmeden, bizim için canını veren Mehmetler'den yana tutuyorum. Tüm kurum ve birimleriyle devletime, tüm etnik kökenleriyle milletime sahip çıkıyorum. Korkmuyorum, çekinmiyorum, bölünmüyorum. Düşmanı da sadece dağdaki eşkiyadan ibaret görmüyorum. Yaptıkları hain saldırılara bağımsızlık mücadelesi diyen it sürüsüne terörist diyemeyen haysiyetsizleri de biliyorum. Bize sıkılan kurşunları gönderen müttefiklerimizi de biliyorum. Ve hepsine inat biz biriz diyorum.

Bir astsubay ve on iki er şehit düştü Gabar’da. Bizim için. Bir olmamız için. İnşallah aldığımız son kara haber bu olur. İnşallah bir olmak için feda ettiğimiz son canlar olur. Başımız sağ olsun...

A.G.E
erkişi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links
Alt 11-10-2007, 07:15 PM   #2
Aktif Uye

Mevt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyor
Mevt - MSN üzeri Mesaj gönder
Cevap: 7 EKİM 2007 Bir kara gün daha

13 şehit 2de ertesi gün ettimi sana15 sonuç 15 ölü 70milyon yaralı.bizim nerdeki aczimizi gösterir sizce bu olay?eretsinde yapılan haklı haksız eleştiriler hangisi haklı veya kimin haklı olması neyi değiştirir?o kadarmı duyarsız kalabiliyoruz hergün tv lerden hayranı olduğumuz insanlar gözüyle baktığımız kişiler'ın yayın akışlarını değiştirmeden programlarına devam etmeleri onları duygusuz,duyarsız mı yapar yoksa biz onlara gerçekten böyle birşey istediğimiz izlenimini mi veriyoruz? yani yayın akışlarından sorumlu olan kişiler program yapımcıları durup düşünüp ya halk şehit haberleri için yayın akışının değişmesini istemez diyemi düşünüyorlar?
ve ertesi günki gazete başlıkları yazarların yorumları,yorum yazanların yazılarını yorumlayanlayanlar heber programları, ne yapılıp ne yapılmayacağına dair ortaya atılan teoriler,ve ağlayan şehit anne babaları.
ortaya atılan en önemli ve benim dikkatmi çeken çok ciddi iddalar içersinden birkaçınıo paylaşacağım sizinle örneğin
iddaa1) idaaya göre akp tabanında allahsız bir örgütle,kafir bir ordu biribiriyle savaiıyor ,bize ne diyormuş. iddayı ortaya atan kişi benimde saygınlığından şüphe duymadığım cumhuriyet yazarı mustafa balbay... (görüş bildirin)
iddaa2) iddaa sahibi zaman gazetesi yazarı fehmi koru. direkt olarak söylemiyor ama güçlü imalarla, bu saldırının arkasında pkk,nın olmayabileceğini ima etmeye çalıştı köşe yazısında.(görüş bildirin)
iddaa3)hükümetin amerikadan emir aldığını ve terör olaylarının bu hükümet döneminde dahada arttğını söylüyor devlet bahçeli

ve daha bir sürü iddaa.bunlar ısrarla üzerlerinde durulanlarıydı.
(şahsi görüşüm) bence ne dercede doğru olduğu yoruma açık bu iddaalar.ancak bildiğim birtek şey var halk olarak bu tarz olayların sonunda hep celallenen milliyetci ruhumuzun her ne sebeple olduğunu bilmediğim bir şekilde kısa bir süre içersinde balon gibi söndüğüdür.halk olarak kararlılık duruşu ömrümüz çok kısa..saygılar
Mevt isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!

Seçenekler
Stil