![]() |
| | |||||||
TARTIŞMA (polemik) katogorisi Siyaset Meydanı forumu içinde "Terörle mücadele anlaşmasının ayrıntıları" başlıklı konu görüntüleniyor, "Türkiye ile Irak arasında imzalanması beklenen terör anlaşmasıyla ilgili ayrıntılar Alıntı: - Irak'ta PKK'ya propaganda, para ve lojistik desteği sağlanması yasaklanacak. - 6 ayda bir koordinasyon toplantısı yapılacak. - PKK'nın ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 | |
| Uye Grubu ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007 Nerden: Sinop
Blog Mesajları: 19
Cinsiyet: Rep Gücü: 52 Rep: 4954 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Terörle mücadele anlaşmasının ayrıntıları Türkiye ile Irak arasında imzalanması beklenen terör anlaşmasıyla ilgili ayrıntılar Alıntı:
| |
| |
| Sponsored Links |
| | #2 | |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 86 Rep: 8389 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Terörle mücadele anlaşmasının ayrıntıları Alıntı:
1- Yasal bir anlaşma ve ululsararası hukuk açısından hiç anlaşma olmamasından daha iyi değilmidir? 2-Sizinde konu ettiğiniz maddeler basit konularmı? a)Irak'ta PKK'ya propaganda, para ve lojistik desteği sağlanması yasaklanacak. b)PKK'nın lider kadrosu ya iade edilecek ya da Irak'ta yargılanacak. c)Her iki ülkenin milli egemenliğine saygı gösterilecek ve sınır ihlalleri yapılmayacaktır. Konuyu basın pişirmeden kotarma zihniyeti ile bir maddeye kilitleyip, genelde ülke yararı yerine zararına olacak şekilde çığırtkanlık yapmasaydı veya tek bir madde de bu kadar direk işlenmeseydi, sizin bile tek madde müzakere sonucu kabul görmedi öyleyse bu anlaşma hiçbir şeydir mantığına bürünmenize neden olmadı mı? Geçmişte benzer konuda da yazdım; Eğer bu terörist sınırdan giriyorsa, ya girememeli, yada girdi ise çıkamamalı, bu güç bu milletde ve güvenlik güçlerinde vardır inancındayım. Son terör olayı (13 sivil masum vatandaş katliamı) hareketli ve inşallah dileğimiz doğrultusunda sonuçlara uzanır. AKP sadece Hüküm'eder, uygulayıcıları ise devler organlarıdır, olmadı milletimizdir. Gerekirse bu Millet yeniden uyanır. Der ki; Ya devlet başa, Ya kuzgun leşe, Sizin yazı mantığınızı eleştirdiğimide bu kadar sözden sonra ekleyeyim. Bardak dolu değilse, boşda değildir. yi forumlar. | |
| |
| | #3 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 52 Rep: 4954 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Terörle mücadele anlaşmasının ayrıntıları Alıntı:
Daha gecenlerde Başbakanımız acıklama yapmadımı? PKK nın elinde Amerikan tankı bile var demedimi? Amerika gibi devlet PKK yi terorist ülke ilan edip el altından silah destegi veriyor ve bu silahlar Türk Askeri'ne karsı kullanılıyor. Çoluk çocuk ,Asker demeden masum insanlar ölüyor Sen de bana yukarıdaki anlaşmayı savunuyorsun.Neymiş efendim hiç olmamasından iyiymiş :) (Anlaşma hiç yapılmamış olsa daha iyi idi sınırı gecip mudahale edebilirdik ,şimdi sınırı gecte görelim dunya kamuoyunda neduruma düseriz) Pes! diyorum sana | |
| |
| | #4 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 86 Rep: 8389 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Terörle mücadele anlaşmasının ayrıntıları Alıntı:
Yazınızın altında sizi tanımak adına yazılı Sinoprehberi beni yine Süpermeydana taşıdı? Latife olsun; size yönelen her şey istedikleri yere değil sizin istediğiniz yere ulaşıyor ama adı başka; Düşüncelerinizlede aynı empatiye ulaştım, söylediği başka, ulaşılan yer başka. | |
| |
| | #5 |
| Super Aktif ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: İSTANBUL Yaş: 24
Blog Mesajları: 1
Cinsiyet: Rep Gücü: 259 Rep: 25516 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Terörle mücadele anlaşmasının ayrıntıları Anlaşma gerçektende tam bir fiyasko 90'lı yıllarda elimizi kolumuzu sallayarak girdiğimiz bir yere şimdi kapı çalıpdamı girecez!Hükümet tutarsız ve karamsar bir politika izlemekte ve bunun neticesinde ülkemiz itibarını ve prestijini yitirmekte maalesef!İran bile ırak konusunda dilediğini yaparken bizim maruz kaldığımız olaylara rağmen halen anlaşma peşinde koşmamız yanlış ayrıca nato ülkesiyiz herhangi fiili bir saldırı veya teşebbüs varsa müdahale hakkımız var defalarca ırak hükümetine nota verdik ne oldu?Sonuç koca bir sıfır!Hükümet sürekli nota veriyo enstürmanı doğru kullanmasını bilmedikten sonra nota verseniz neye yarar!Daha kararlı,kesin ve kati bir politika uygulansaydı bu aşamaya gelmezdik sonuçta Akp Hükümeti ipi elinden kaçırmış ve kendileri bu ipe dolanmışlardır..Saygınlığı ve itibarı dahi olmayan hatta suni olarak kurulmuş olan ırak hükümetine karşı izlenmiş olan politikamız çok pasif kalmakta neticesinde Irak hükümeti herşeyi bürokrasiye dayandırmakta ve varolmayan demokrasileriyle bizlerle aşık atmaktalar..Bizim yapacağımız şey bana göre anlaşmayı masada bırakıp ültimatom vermekti anlaşmanın son maddesi olmadan elimiz kolumuz bağlı oturduktan sonra bu anlaşma önem arzetmiyordu ama görüyoruzki bu başarısızlığı bile icraat olarak algılayan ve başarılı bulan bir takım çevreler var ve bu anlaşma onlara göre başarı maalesef?Benim düşünceme göre hükümet ülkenin temel değerlerini niteliklerini değiştirmeye uğraşacağına ve vakit harcayacağına birazda maruz kaldığımız şiddeti ve terörü durdurmak için çalışıp fikir üretsinler....
__________________ |
| |
| | #6 | |
Nedense genel anlamda olması gerekenleri söylemek veya izaha çalışmak mevcut iktidarı övmek olarak algılanmakta bunun sebebinin ise sizlerin fikrine farklı yaklaşan herkesin karşı olduğunuz AKP iktidarının yandaşıymış gibi algılamanını doğrusu ben anlamakta zorlanıyorum. Karşılıklı fikir beyanında en katı ve kaba yol "sen de onlardansın demktir." Bu kadar yazdınız ikinci arkadaşımada (Mora'ya soraum şimdi Bay X'e soruyorum) şu sorumu tekrar edeyim, ayrıca bunu üçüncü defa yazıyorum. Ülkeler arasındaki sınır ihlal edliyorsa; sınırdan terörist girememeli, girersede çıkamamalı; Bundan ne anladığınızı merak ediyorum. Ha sizede bir latifeli söz edeyim, Ben sınıra Bakanlar Kurulu üyeleri ile Müsteşarlardan kurulu bir manga gönderir ve buradan kimse geçmesin derdim!!! Terör için fikir üretmek(Terör için Türkiyenin fikride tecrübeside yeterlidir) yerine mücadele yöntemleri ile istikrar lazım. Özellikle size hatırlatayım belki hatırlamazsınız. Güneydoğuda terörle en etkin müdahele eden grubu malum basın birkaç şiir ve parmağındaki yüzüklere takarak bir sene içinde görevden geri çektirmişlerdi, (Tunceli ve Karsta bayram edilmişti ve ben ordaydım) Mevcut iktidara hatırlayan varmı acaba? | |
| |
| | #7 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 52 Rep: 4954 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Terörle mücadele anlaşmasının ayrıntıları Alıntı:
Irak sınırına 100 000 asker konuşlandırsan O bolgenin arazi şartlarında sınırı kontrol etmeleri mümkün değil .Üstelik önümüz kış .Hadi kontrol ettik diyelim terorist sadece Irak'tamı ya iceridekiler? | |
| |
| | #8 | |
| |
| |
| | #9 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 86 Rep: 8389 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Terörle mücadele anlaşmasının ayrıntıları Bir altdaki cevabımda sınırlarımızın teknik olarak kontrolünün mümkün olmayacağını kabul etmediğimi ve bunun için art niyetli terör veya kaçakçılık maksatlı girişler için girişin mümkün olmamasını veya girenlerin çıkamaması gibi kısa bir cümle ile düşüncemi ısrarla söyledim, çoğunlukla objektif bakışını yansıtmayan bazı üyelerimiz sadece negatif görüş adına tartışmada başka konuları tarıştı. Ek olarak Genel Kurmay Başkanlığımızın özellikle IRAK sınırı ve civarında ilan ettiği "GEÇİCİ GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLEN BÖLGELERE AİT KOORDİNATLAR" ile konunun uygulama tekniğide çözümlenmektedir. Demek ki gaye üzüm yemek olunca bağcıyı döğmeye gerek kalmadanda üzüm yenebiliyormuş. Bu arada sınırlarımızın uzunluklarınıda bilgi olarak ekleyeyim ki, daha uzun olan sınır bölgelerinde sıkıntı yokken dar olan bir bölgedeki sıkıntı daha akılda kalıcı ve farklı iç ve dış mihrak ve provakatörlerin ne yapmak istediği ileriki konularda iyi anlaşılsın. - Yunanistan ve Bulgaristan sınırı: Lozan Anlaşması 24.07.1923. Yunanistan sınırı uzunluğu: 212 Km. Bulgaristan sınırı uzunluğu: 269 Km. - Ermenistan Gürcistan sınırı: Moskova Anlaşması 16.03.1921. Kars Anlaşması 13.10.1921. Ermenistan Gürcistan sınırı uzunluğu: 610 Km. - İran sınırı: uzunluğu: 454 Km. - Irak sınırı: Ankara Anlaşması 05.06.1926. Irak sınırı uzunluğu: 331 Km. - Suriye sınırı: uzunluğu: 877 Km. iyi forumlar |
| |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |