FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri Estetik prefabrik reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > TARTIŞMA (polemik) > Siyaset Meydanı

AB hakkında ki düşüncelerimizi paylaşalım

TARTIŞMA (polemik) katogorisi Siyaset Meydanı forumu içinde "AB hakkında ki düşüncelerimizi paylaşalım" başlıklı konu görüntüleniyor, "AB 'ne girmeli miyiz, girmemelimiyiz. AB girmemiz bize ne gibi olanaklar sağlar veya zarar mı verir?..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18-09-2007, 10:02 AM   #1
Banned

iSyAnBuL bilinen bir isimiSyAnBuL bilinen bir isimiSyAnBuL bilinen bir isimiSyAnBuL bilinen bir isimiSyAnBuL bilinen bir isimiSyAnBuL bilinen bir isim
iSyAnBuL - MSN üzeri Mesaj gönder
Unknown AB hakkında ki düşüncelerimizi paylaşalım

AB 'ne girmeli miyiz, girmemelimiyiz. AB girmemiz bize ne gibi olanaklar sağlar veya zarar mı verir?
iSyAnBuL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links
Alt 18-09-2007, 01:02 PM   #2
Uye

TEMREN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
scia ud non sciam

TEMREN görkemli olmanın yolundaTEMREN görkemli olmanın yolundaTEMREN görkemli olmanın yolundaTEMREN görkemli olmanın yolundaTEMREN görkemli olmanın yolunda
Cevap: AB hakkında ki düşüncelerimizi paylaşalım

Ne yani şimdi bu forma yazı yazanların hiç biri bu konuda yazı yazmayacakmı. O zaman bende yazmıyorum kesin okunmayacaktır bence.
TEMREN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 18-09-2007, 11:29 PM   #3
Aktif Uye
yaşadıklarımdan öğrendiğim birşey var .. o da SENsin...

sahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyor

AB'ne girmenin ülke için bir getirisi olacağını düşünmüyorum arkadaşlar . AB bizim şu ana kadar yeterince canımızı acıttı ; Bizi AB'ye alacaklarını söyledikleri anda aslında bizim elimizde avucumuzda ne varsa alacaklarını ima ettiklerini düşünmüştüm , hala da öyle düşünüyorum . Nitekim AB'ye girme uğruna ne kadar büyük kayıplara uğradığımızı sanırım benim yeniden hatırlatmama gerek yok .
Yeraltı kaynakları konusunda bu kadar zengin bir ülke iken kendi kömürümüzü kullanamayacaksak , ülkemiz sınırları içinde doğu illerimizin gözümüzün önünde başka isimle anılmasına göz yumacaksak , 81 tane ilimiz varken dayatıldığı gibi eyalet sistemine geçeceksek , yavru vatan dediğimiz 1974'te çıkartma yapma uğruna onca mehmetçiği yolladığımız Kıbrıs'ı gözden çıkartacaksak nedir bize AB'nin getirisi ?
Her zaman bir işe başlarken önce artıları ve eksileri gözden geçirilir ve eğer artılar fazla ise o yolda ilerlenir . En azından mantıklı olan budur . O halde lütfen artılara bakar mısınız ? Ben pek bulamadım da !!!
sahrabetis isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 18-09-2007, 11:58 PM   #4
Uye

ErDaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bir gece yürüyüşü gibidir hayat ay ışığın yoksa yolunu bulamazsın

ErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyor

AB'nin bize hiç bir faydasının olacağını bende zannetmiyorum.Bizim ülkemizi dahada bağımlı hale getirecekler ve küçük kobiler nerdeyse yok olma derecesine gelecek.
Bizler ülkede refah yükselecek deriken bakacağız çoğu insanımız avrupalıların hizmetcisi olacak yaşlılarının bakıcısı bizleri sadece hizmet sökterlerinde değerlendirmek istiyecekler.
Ülkemizin yeraltı kaynakları zaten çoğu biz tarafından çıkarılıp AB ülkelerince işlenip bizlere 10 misline satılıyor biz cıkartıklarımızı hiç bir zaman belkide işleyemiyeceğiz.
AB'nin getirisi tabi ülkemin son kalan o güzel yöreleri, deniz kenarlarını, doğasını en iyi şekilde kullanıp oralarda yerleşip ülkemi parsel parsel satın alacaklar.
AB' ye girersek bunlar olacak ve bizler gün gectikce ezileceğiz.
ErDaLL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 19-09-2007, 01:30 AM   #5
Aktif Uye

erkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyor

Ülkemin düşüncesini söyleyen insanını garip tavrı nedense hep negatif çoğunluktadır. AB ye gelin dediler zatende biz girelim mi? girmeyuelim mi? tartışma açılıyor. Dünyanın 2. büyük ekonomik topluluğundan ki bunlarla sınır ve coğrafya, ekonomik ilişki ve geçmiş tarih yakınlığımızı konu bile etmeyeceğim, varken biz bir taraftan girebilmek uğruna ne fedakarlıklara katlanıp, bir taraftan da aydın düşünce adına HAYIR ı kanıtlamaya çalışmayı etik bulmam. Nedense ülkemde her yeniliğe önce aydın takımı çeşitli bahanelerle karşı çıkar görünümünde, azınlık ama sesi çok çıkanlardan gelir hep görüş.

Konu olumlu yönleri kadar olumsuz yönlerde içerse bile, olumlu yönleri ağır basan ve 50 yıllık bir planın sonuna gelmişken caymanın faydasının hiç olmayacağını, katılmanın ise en azından belki? faydalı olacağını düşünerek pozitif yaklaşmayı uygun görüyorum.
erkişi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 19-09-2007, 01:50 PM   #6
Uye

scia ud non sciam

TEMREN görkemli olmanın yolundaTEMREN görkemli olmanın yolundaTEMREN görkemli olmanın yolundaTEMREN görkemli olmanın yolundaTEMREN görkemli olmanın yolunda

Bu konuda bir kaç lakırtı yapmadan önce belirtmek istediğim bir nokta var. Erkişi arkadaşımız yazısında "Sanki bizi AB'ye davet ettilerde" gibi bir ifade kullandı yada ben öyle algıladım. Şunu dip not düşmek için söylemek istiyorum. Evet bunu söylediler. Hemde tam üyelik ile teklif edildi. Ama o dönemki askeri cunta yönetimi ABD denin talimatı ile buna hayır dedi ve o fırsatı kaçırdık, tabi bu bir fırsat ise.

Evet gel gelelim AB konusuna. Benim görüşüm oki dünyada şu anda iki güç merkezi var. 1 ABD ikametli Sermaye ve AB ikametli Sermaye. Her ne kadar ellerine silah alıp saçvaş meydanlarıan çıkmasalarda yıllardır bu iki güç odağı arasında bir denge savaşı sürüyor. Özellikle SSCB'nin dağılmasından sonra bozulan denge AB'yi bu savaşta daha etkin rol oynamaya itti.

Şimdi bana kalırsa bırakalım onlar kozlarını paylaşsınlar. Soru AB de hakkında ne düşünüyorum. Yani girelim mi ? Girmeyelim mi ? gibi algılıyorum bu soruyu.

Cevabın net: Hayır Girmeyelim...

Türkiye Ağır sanayi inkılabını kaçırdır, 1 Dünya savaşında yanlış safda yer aldı, Dünyadaki kaynakların paylaşımında gerekli şekilde davranamadı burnun dibindeki Orta - Asya ülkelerine bile sahip çıkamadı. Bunun nedenleri ayrı ama sonuç ortada.

Peki ne kaldı elimizde. Söyleyim TARIM. Türkiye hoşumuza gitsede gitmesede ne bir sanayi nede bir teknoloji ülkesi olmaya alt yapısı uygun değil ama çok iyi bir tarım ülkesi olabilir. Kuzey Avrupa ülkeleri gerek sanyileşmenin getirdiği yıkımla gerekse doğal dengenin bozulması ile tarımı yok etmek üzere. Kuzey avrupa da asit yağmurları başladı çoktan. Önümüzde ki süreçte tarıma olan ihityaç artan nufus ve tarıma yungun olmayan alanların çoğalması ile bu konu daha da önem kazanacaktır.

Demem o ki; Türkiye olmayacak hayaller peşinde koşmak yerine Avrupanın hatta dünyanın önemli bir tarım ülkesi olabilir. İnsanlar araba, pc v.s şeyler olmadan yaşayabilir ama yemek yemeden uzun sürmez insanlık macerasi. Doğal dengenin bozulması ile sağlıklı gıda daha da önem kazanacaktır.

AB'ye girmemiz ile zaten uygulanan ve çiftimizi zor durumda bırakan kota uygulaması artacaktır. Bu kotaların nedeni hepimiz bildiği gibi kendi ürünü satabilmek ve kendi üreticisini koruyabilmektir. Düştüğümüz hale bakın bu yıl DMO açıklama yapıyor 2 milyon ton açığımız var. Hemde Buğdayda. AB den olabildiğince hızlı uzaklaşıp bir an önce büyük bir tarım inkılabı gerçekleitirmemiz gerekir. Rahmetlik Ecevit'in hiç bir politikasını benimsemessemde Köy-Kent projesi bunun için çok elverişli olurdu. Bana göre Türkiye akıllı politikalar ile AB nin gıda ambarı olabilir ve özlediği refaha bu şekilde ulaşabilir.

Sabırla yazıyı okuduğunuz için teşekkür ederim...
Alt 20-09-2007, 01:27 AM   #7
Aktif Uye

erkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyor

AB topluluğunda eğer ülkemizin gündemde olan başlıkları açılrı ve bizim arzuladığımız zaman dilimi içerisinde tam üyelik perspeltifi kazanırsak, AB nin en genç, tahsilli ve yetenekli nüfusuna sahip, serbest dolaşım hakkı kazanımı ilede, ülkemiz insanının % 75 nin arzuladığı vizesiz hayat hakkının elde edildiği ve insanımızın kabiliyetleri gereği sosyal yaşam şartlarını yükselteceği gerçeğini inkar edemeyiz.

Sözümden kırılanlar olmasın ama 40 sene önce ülkemdeki tahsilsiz, çoban veya iyi maden işçisi görünüşlü insanları gitmişti Avrupaya bilirsiniz, bunların son zamanlardaki kuşak hariç % 95 inanç, kültür ve yaşam tarzlarını avrupalılar kadar dejenere olmadan korumuşlardır. Tahsilli yeni nesilmi korkuyor avrupa kültüründen bence hayır. Tarım gerçeği doğruda abartılı hani biz kendi kendimize yeter ülke idik? nerede? kotalar, üretme otur sana para denen politika ile saban kültürü ziraatimizi bile arar duruma geldik. Ama bu halk bununda üstesinden gelir. Hele bir devam edelim bakalım nereye kadar labirent, biz azimli milletiz.
erkişi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 20-09-2007, 09:23 AM   #8
Banned

iSyAnBuL bilinen bir isimiSyAnBuL bilinen bir isimiSyAnBuL bilinen bir isimiSyAnBuL bilinen bir isimiSyAnBuL bilinen bir isimiSyAnBuL bilinen bir isim
iSyAnBuL - MSN üzeri Mesaj gönder
Icon3 Cevap: AB hakkında ki düşüncelerimizi paylaşalım

AB ; avrupa birliği
ismi üstünde avrupa ülkelerinin birleşmesi. hemde bu ülkeler arasında herşey farklı;
kültürleri, yemekleri, insanları, dinleri.

bizde bir avrupa ülkesiyiz. amacımız AB ama, AB değilde kendi DOST, KARDEŞ ülkelerimizle bir birlik kurulsa(yani TURAN). hem TÜRKİYE hemde türklük gelişir.

bence sadece AB deil TURAN üzerindede çalışmalar yapılmalıdır.
iSyAnBuL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 21-09-2007, 11:18 AM   #9
Uye

scia ud non sciam

Alıntı:
erkişi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
AB topluluğunda eğer ülkemizin gündemde olan başlıkları açılrı ve bizim arzuladığımız zaman dilimi içerisinde tam üyelik perspeltifi kazanırsak, AB nin en genç, tahsilli ve yetenekli nüfusuna sahip, serbest dolaşım hakkı kazanımı ilede, ülkemiz insanının % 75 nin arzuladığı vizesiz hayat hakkının elde edildiği ve insanımızın kabiliyetleri gereği sosyal yaşam şartlarını yükselteceği gerçeğini inkar edemeyiz.

Sözümden kırılanlar olmasın ama 40 sene önce ülkemdeki tahsilsiz, çoban veya iyi maden işçisi görünüşlü insanları gitmişti Avrupaya bilirsiniz, bunların son zamanlardaki kuşak hariç % 95 inanç, kültür ve yaşam tarzlarını avrupalılar kadar dejenere olmadan korumuşlardır. Tahsilli yeni nesilmi korkuyor avrupa kültüründen bence hayır. Tarım gerçeği doğruda abartılı hani biz kendi kendimize yeter ülke idik? nerede? kotalar, üretme otur sana para denen politika ile saban kültürü ziraatimizi bile arar duruma geldik. Ama bu halk bununda üstesinden gelir. Hele bir devam edelim bakalım nereye kadar labirent, biz azimli milletiz.
Sanırım sözlerim yanlış anlaşıldı. Biz tarımda kendi kendimize yetiyoruz demiyorum. O hale getirelim diyorum. Hatta daha fazlasını yapalım diyorum. Şu anki durumun bende farkındayım DMO açıklamarından ortada halimiz...

Seçenekler
Stil