![]() |
| | |||||||
TARTIŞMA (polemik) katogorisi Siyaset Meydanı forumu içinde "Sizce sistem nasıl olmalı?" başlıklı konu görüntüleniyor, "Alıntı: impex ´isimli üyeden Alıntı Biz seçileni tartışmıyoruz diyoruz ki cumhurbaşkanının konumu ne olmalı. Bende diyorum ki Cumhurbaşkanı sadece bir maskot ise tamamen kaldıralım ve yerine daha farklı bir sistem ..."
| Anketimiz: Sizce sistem nasıl olmalı? | |||
| Cumhurbaşkanı'nın yetkileri kısıtlanmalı ve parlamenter sistem güçlendirilmeli | | 12 | 36,36% |
| Cumhurbaşkanı'nın yetkileri artırılmalı ve başkanlık sistemine geçilmeli | | 14 | 42,42% |
| Aynı kalmalı | | 6 | 18,18% |
| Fikrim yok | | 2 | 6,06% |
| Birden fazla seçeneğe oy verilebilir. Katılımcı sayısı: 33. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #11 | |
| Banned Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: İSTANBUL Yaş: 24
Blog Mesajları: 1
Cinsiyet: Rep Gücü: 0 Rep: 32974 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Sizce sistem nasıl olmalı? Alıntı:
| |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #12 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 177 Rep: 17439 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Sizce sistem nasıl olmalı? Bu protokolü iyi okumak gereklidir. Devletin yönetimi ayrı, görünümü ayrıdır. Ama esas olan protokoldür. Hiç kimse ben kabul etmem veya benim değildir deme hakkına sahip olamaz. Düşüncesini eyleme dökemez. ürkiye Cumhuriyeti Devlet Protokolü Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara'da, devlet görevlilerinin resmi olarak öncelik sırası (Devlet Protokolü): Cumhurbaşkanı TBMM Başkanı Başbakan Genelkurmay Başkanı Anamuhalefet Başkanı Eski Cumhurbaşkanları Anayasa Mahkemesi Başkanı Yargıtay Birinci Başkanı Danıştay Başkanı Bakanlar Kurulu üyeleri Kuvvet komutanları (Kara, Hava,Deniz, Jand.) Orgeneraller/oramiraller YÖK Başkanı EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ TBMM'de grubu bulunan partilerin genel başkanları TBMM katip üyeleri TBMM'de temsil edilen parti genel başkanları TBMM grup başkanları ve başkanvekilleri TBMM'de grubu bulunan partilerin genel başkan yardımcıları TBMM'de grubu bulunan partilerin genel sekreterleri TBMM üyeleri Sayıştay Başkanı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Danıştay Başsavcısı Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Anayasa Mahkemesi üyeleri Yargıtay Başkanvekilleri Danıştay Başkanvekilleri HSYK Başkanvekili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Yüksek Hakem Kurulu Başkanı Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Başbakanlık Müsteşarı Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Ankara Valisi Yüksek Öğretim Kurulu üyeleri Ankara’daki Üniversitelerin Rektörleri Ankara Garnizon Komutanı Ankara Belediye Başkanı Korgeneraller/Koramiraller MGK Genel Sekreteri/Bakanlık Müsteşarları/Başbakanlığa ve Bakanlıklara Bağlı Müsteşarlar Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurulu Başkanı Radyo Televizyon Yüksek Kurulu Başkanı Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Merkez Bankası Başkanı Rekabet Kurulu Başkanı Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanı Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı TBMM Genel Sekreteri Diyanet İşleri Başkanı Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcıları Yüksek Denetleme Kurulu Başkanı Tümgeneraller/Tümamiraller Başbakanlık ve Bakanlık Müsteşar Yardımcıları Yargıtay Daire Başkanları ve Üyeler Danıştay Daire Başkanları ve Üyeler Sayıştay Daire Başkanları ve Üyeler Devlet Personel Başkanı Atom Enerjisi Kurumu Başkanı TÜBİTAK Başkanı Ankara’daki Üniversitelerin Rektör Yardımcıları Yüksek Seçim Kurulu Üyeleri Merkezde Görevli Türk Büyükelçileri Merkezde Görevli Valiler Devlet Denetleme Kurulu Üyeleri Tuğgeneraller/Tuğamiraller Yüksek Denetleme Kurulu Üyeleri YÖK Genel Sekreteri Devlet İstatistik Enstitüsü Başkanı Basın Yayın Genel Müdürü Anadolu Ajansı Genel Müdürü TRT Genel Müdürü Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Vakıflar Genel Müdürü Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Genel Müdürü Başbakanlık ve Bakanlıklar Genel Müdürleri Ankara’daki Fakültelerin Dekanları, Yardımcıları Ankara’daki Kamu Kuruluşları Niteliğindeki Meslek Kuruluşları Başkanları Sivil ve Askeri Dernek Başkanları |
| | |
| | #13 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Sep 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 60 ![]() | Cevap: Sizce sistem nasıl olmalı? bence hiçbiri söle bir sey diyorum bende yasalar kanunlar devlet içindir devlette millet içindir.başkanlık sisteminin arkasında yatanları herkes az çok biliyordur.kısıtlanmamalıda bu anlayıstan vazgeçtigi için bu durumda bunları tartısıyoruz
__________________ SALIYI İPLE ÇEKENİ ÇARŞAMBA SALLANDIRIRLAR BU VATANA İHANET EDENİ YEDİKLUE ZİNDANLARINDA ASARLAR |
| | |
| | #14 | |
| Super Aktif ![]() | Cevap: Sizce sistem nasıl olmalı? Alıntı:
Sana sadece iki soru soracağım... 1-Monarşik yönetimle yönetien ülkeleri biliyormusun 2- Ordu için yaptığın yorumu anlayamadım ??? Sanırım ordu Milli güvenlik bakanlığına bağlı bir kuruluş. Ülkeyi iç ve dış tehditlere karşı koruyan bir mekanizma... Haaa birde sende benim dediğim diyorsun ama sanırım benim ne dediğimi okumuyorsun Bay X
__________________ “Savrulurken yaşadığımız günler / Bu soruyu mutlaka soracaksın / Ne kaldı ne kaldı bizden geriye?” | |
| | |
| | #15 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 0 Rep: 32974 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Sizce sistem nasıl olmalı? Alıntı:
Cevap 1-Monarşi ile yönetilen ülkeler Avusturalya (Federal Meşruti Monarşi) Antiller ve Barbados ((Meşruti Monarşi) Bahamalar (Meşruti Monarşi) Bahreyn (Mutlak Monarşi) Belçika (Meşruti Krallık) Belize (Meşruti Monarşi) Bhutan (Parlementer Monarşi) Birleşik Arap Emirlikleri (Monarşi ile yönetilen 7 emirlikten oluşan federasyon) Brunei (Meşruti Monarşi) Büyük Britanya (İngiltere) (Meşruti Krallık) Danimarka (Meşruti Krallık) Fas (Meşruti Krallık) Grenada (Meşruti Monarşi) Hollanda (Meşruti Krallık) İspanya (Meşruti Krallık) İsveç (Meşruti Krallık) Jamaika (Meşruti Monarşi) Japonya (Meşruti Monarşi) Kanada (Meşruti Monarşi) Kuveyt (Meşruti Monarşi) Lesotho (Monarşi) Liechtenstein (Parlementer Monarşi) Lüksemburg (Meşruti Monarşi) Monako (Meşruti Monarşi) Malezya (Federal Meşruti Monarşi) Nepal (Meşruti Monarşi) Norveç (Meşruti Krallık) Papua Yeni Gine (Meşruti Monarşi) Solomon Adaları (Meşruti Monarşi) Suudi Arabistan (Mutlak Monarşi) Svaziland (Meşruti Monarşi) Tayland (Meşruti Monarşi) Tonga (Meşruti Monarşi) Umman (Meşruti Monarşi) Ürdün (Parlementer Monarşi) Vatikan (Seçime Dayalı Mutlak Monarşi) Yeni Zelanda (Meşruti Monarşi) Cevap 2-Bu sorunun cevabı Hani sen sistemin işleyişini kastediyorsun ya işte sistem işlemez hale geldiği zaman Ordu devreye girer ve sistemi yeniden çalışır hale getirir!Yani anlayacağın Sistemi bozmaya çalışan kim olursa olsun karşısında Şahmerdan gibi Ezici bir kuvvetle karşılaşır.85 yıllık bir cumhuriyetin sistemi değiştirilemez ve Cumhurbaşkanlığı gibi bir mertebenin bu ülkede sanki muhalif bir parti gibi lanse edilmesi bu düşünceleri güden zihniyetlerin pasif kalışıdır.Bu ülkede 2 başlı bir yönetim yok her mevkinin gerektirdiği hükümlü oldukları kararları almak Temel prensiptir demokrasi böyle işler.Arkadaşım şunuda unutmaki Muhalefet hayatımızın her noktasında var her şeye he deyip geçersek senin örnek vermiş olduğun tek başlı yönetim sistemine göre ya Komünizm yada Monarşik yönetimden farkı kalmaz bu işin...Hani yine soru soracak olursan bu seferde Komünist ülkelerden örnek verebilirim...Yazıyı baştan sona dikkatli okusaydın senin o Eşsiz yorumuna yapmış olduğum cevap niteliğini anlayabilirdin senin ne demek istediğini gayet iyi bir şekilde okuyup idrak edebiliyorum ama sen anlaşılan konuyu hala anlayamamışsın!Yada ne yazdığını kavrayamamışsın! | |
| | |
| | #16 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 177 Rep: 17439 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Sizce sistem nasıl olmalı? Ülkemizde yönetimde üç erk bulunmaktadır, bunlar sırası ile 1- YASAMA TBMM'nin görevidir. 2-YÜRÜTME TBMM çatısı altındaki siyasi teşekküllerin kuracağı HÜKÜMETLER!in görevidir. 3-YARGI Bağımsın TÜRK ADALET mekanizmasının (Tüm Yargı organları hiyerarşik biçimde) görevidir. TBMM çatısı altında temsil edilebilen veya edilemeyen görüşlerde sivil toplum kuruluşları aracılığı ile görüş ve düşüncelerini yansıtırlar. Diğer erklerin görevleride Anayasamızda belirlenmiştir. Bunun sistem tartışılması mekanizmalarde hiyerarşik düzensizlik var demektir. Topluma bakıldığında bunun yürütmeye müdahele gayreti olarak alınmamış yetkilerin kullanılma alışkanlığı olduğu görülür. İnanmayınca bu eksiklik, üç sistem aracında da ariz olarak ortaya çıkar, kimi adaleti, kimi yönetimi kimide gizli gizli ana damar parlementoyu yıpratmak ister ve arada kimileride ikide bir orduyu sisteme müdaheleye çağırır ki bu en tehlikeli oyundur. Şu anki sistemi iyi çalıştırdığımızda en güzel yönetim biçimi olduğuna şüphe yoktur. İyi forumlar. |
| | |
| | #17 |
| Super Aktif ![]() | Cevap: Sizce sistem nasıl olmalı? Pekii Bay X insan her tehlike gördüğünde yada sadece aklından öyle geçirdiğinde sistem gerçektende tehlikedemidir !!! Yani ülkeyi korumak durumunda olan büyük kurum kendince tehlike olarak gördüğü kurumlara karşı hemen müdahele etmek zorundamıdır. Halkın büyük çoğunluğunun bu görüşü tehlike olarak görmemesine rağmen... Bazen fanatizm adına yporum yapmak güzel birşey değildir hatta bence bazen insanları hataya da sevk edebilir. Ülkemizde istenilen huzurlu bir ortam değilmi... Bunun için illaki insanların kafasını ezmek mi lazım. eğer böyle düşünüyorsan ki durum öyle gösteriyor siz kendi halkınıza bile güvenmiyorsunuz demektir. Kendi halkına güvenmeyen bir devlet neden var olur. Burada devreye şu denklem giriyor... Millet mi devlet için var yoksa devlet mi millet için. Ben Devlet millet için var diyenlerdenim. Buraya kadar bir konu idi. Şimdi ise ikinci konuya gelelim. Monarşi'DEN KAST ETTİKLERİM: Siz maalesef yine benim ne yazdığımı ve ne kast ettiğimi anlamamışsınız. Bilgi sorarak bulunur dediniz ya ve Monarşi ile yönetilen ülkeleri buldunuz ya. Hiç dikkatinizi çektimi o ülkelerden kaç tanesi şu anda zor bir hayat tarzı sürüyor ??? Yüzdelik olarak incelerseniz göreceğiniz rakamın % 80 oranında müreffeh bir yapıya sahip olduklarını göreceksiniz. Ki zaten ben monarşi gelsin demedim. Madem Cumhurbaşkanı ile üklede iki başlı bir durum meydana gelebiliyor ( Ki Bunu bundan önceki dönemde sık sık yaşadık ) neden bizde o zaman Cumhurbaşkanını pasif bir hale getirmiyoruz yada daha değişik bir sistem ile neden Cumhurbaşkanı sıfatını değiştirip ülkede kararları tek başına veren bir kurum haline getirmiyoruz. Bürakrasinin had safhada olduğu ülkemizde şu an Cumhurbaşkanı isterse birçok şeyi kitleme imkanına sahip. Ki bunun örneğini de gördük bundan çnceki dönemde. Yada yine istemediğim bir örnek olacak ama Cumhurbaşkanlığı komutu sadece Migros - Çankaya arasında gidip gelen bir yer olacaktır ve sadece gelen kanun değişiklikleri veto edilecektir... Ayrıca dikkatini çekerse ben muhalefet için biz söz kullanmadım ama muhalefeti ülkede Cumhurbaşkanı yapmamalıdır. Meclisimizde çok şükür muhalefet için de bir organ vardır... Yorum yaparken ateşli olmak iyi değildir. Ve sadece karşının fikrini çürütmek için yorum yapmak küllü yanlış birşeydir |
| | |
| | #18 |
| Banned Üyelik tarihi: Sep 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 0 Rep: 260 ![]() ![]() ![]() | Cevap: Sizce sistem nasıl olmalı? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Konu eminadam tarafından (11-09-2007 Saat 10:42 PM ) değiştirilmiştir. |
| | |
| | #19 | |
Ve hala Cumhurbaşkanının bu ülkede görev yapmasını iki başlılık olarak görebiliyorsun sen biraz araştırma yapsan iyi olur Başbakan ve Cumhurbaşkanının görev ve yetkileri tamamen farklı ama ortak noktası bu ülkenin çıkarlarını gözetmektir nasıl meclis halkın meclisiyse Cumhurbaşkanıda Halkın başakanıdır.Cumhur kelimesinin sözlük anlamını bilmiyorsan ben sana açıklayım(Cumhuriyet sözcüğü de Arapça kökenli, Osmanlıca bir sözcük. ''Cumhur'' , halk demek. ''İyet'' de aidiyet eki olduğuna göre, cumhuriyet, ''halka ait'' demek.)Yani Cumhurbaşkanı Halk Başkanı demek ve bu ülkede Halkla özdeşleşmiş bir kurumu kaldırmaya senin gibi düşünenlerin gücü yetmez ve yetmedide!! Cumhurbaşkanı kelimesini diline dolamışsın peki bu makam kalkınca ne olacak söylermisin?Senin anlayışın gibi demokrasi kalmayacak ve Körler sağırlar birbirini ağırlayacak, haremlik selamlık başlayacak istediğin buysa bu hiç bir zaman gerçekleşmeyecek tatlı uykunuzdan uyanın eğer uyanmak istemiyorsan hayal dünyanızda yaşamaya devam edin? İkibaşlı olan senin gibilerin zihniyetidir işinize gelince bürokrasi işinize gelmeyince demokrasi sizin kültürünüz bu ve daha fazlası beklenemez? Ben kesinlikle fanatizm yapmadığım gibi böyle bir kavramı bana uygun gören arkadaşıma sesleniyorum asıl senin yapmış olduğun davranış zekanın bittiği yerde kaba ve küstahça kişilik saldırısına yönelmektesin ve kullanmış olduğun tabirler karşısında illa kafasını ezmekten bahsediyorsun sana tavsiyem git hemen aynanın karşısında bi kendine bak gel ve sonra bu yazdıklarını tekrar oku ondan sonra kendinde duyduğun ezikliğin acısını hissedeceksin?Bilmemek ayıp değil,öğrenmemek ayıp!Eğer biraz daha ciddi reel açıklamalar yapacaksan karşıma gel? Eğer maksadın LAfonten'den masallar anlatmaksa beni uğraştırma biz masal değil Hayatın gerçekleriyle kavruluyoruz sen aynı masalı okumaya devam edebilirsin sizler için zaten hayatta bir masaldan ibaret? | |
| | |
| | #20 |
| Super Aktif ![]() | Cevap: Sizce sistem nasıl olmalı? Ordu için alehtarlık yaptım mı ki böyle birşey diyorsun. Ya okurken sadece işine gelen cümleleri okuyorsun yada okurken okumak istemiyorsun işine gelmeyen yerleri. Zaten benim siyasi görüşüm seni ilgilendiremez ilgilendirmemeli de.... Ayrıca Muhafazakar olmak demokrat olamazsın demek değil. Buda bir yanlış yargı bir çoğu gibi... Yine tekrar etmek zorundayım sanırım. Ordu alehtarlığı yapmadım ama sen maşallah öyle yorumladın ki birazdan bei terör örgütü mensubu ilan edeceksin. Yorumlarınıza dikkat lütfen... Hala demek istediğimi anlamamış olman ilginç ama... Ben Cumhurbaşkanlığı kalksın demiyorum. Ya daha fazla güçlendirilsin yada etkisi az ise kaldırılsın... Yetkisi sınırlandırımış bir kişinin ne anlamı var ülkenin tepesinde. Bak son cümlende de yazmışsın ... Zekanın bittiği yerde diyerek. senin benden zeki oduğunu nasıl biliyorsun yada benim gerizekalı olduğumu ??? Bir kıstasın var mı bunun için La Fonten dışında tabii..... Hayırlısı olsun kardeşim... Bakalım bu defa ne gibi hakaret içeren bir cevap ile karşılaşacağım İkibaşlı olan senin gibilerin zihniyetidir işinize gelince bürokrasi işinize gelmeyince demokrasi sizin kültürünüz bu ve daha fazlası beklenemez? Bu yukarıdaki parağraf alenen bir hakaret. Hakaret etmeden yazamayacaksan birşeyleri bence zaten yazma... Çünkü küçük düşürücü bir durum bu. Haaaa birde hakikaten nasıl beceriyorsun bir cümleyi bu kadar allandırıp pullamayı ve maksadının dışına taşımayı merak ettim valla. Hatta bak şimdi ben kendimden bile şüphe etmeye başladım... |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |