FORUM SUPERMEYDAN  

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Din,Dinler > Diger Dinler

Buyuk gun (hristiyanlikta)

Din,Dinler katogorisi Diger Dinler forumu içinde "Buyuk gun (hristiyanlikta)" başlıklı konu görüntüleniyor, "isim geregi yurtdisindayim, 1 aydir soyleniyor ,neyin nesidir acikcasi peki merak etmedim, hristiyanlikla alakali dini bir gun oldugunu duymustum Dun 27 nisan 2008 , tarihi pazar gunu , Yumurta kirma ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28-04-2008, 02:11 PM   #1
SUPER MODERATOR

orkuorkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
going means,going far. Going far means Returning

orkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyor
Buyuk gun (hristiyanlikta)

isim geregi yurtdisindayim,
1 aydir soyleniyor ,neyin nesidir acikcasi peki merak etmedim, hristiyanlikla alakali dini bir gun oldugunu duymustum
Dun 27 nisan 2008 , tarihi pazar gunu , Yumurta kirma toreniydi, sordum nedir bu ?
Bizde de istanbulda gecen cocuklugumda hatirliyorum bazen bakkallarda vardi,sokak saticilari gecerdi renkli yumurta ile, eskilerden kalma yumurta boyama gelenegi batil inanclardan kalmistir.megerse bunun aslinda istanbuldaki ortodoks kokenli rumlardan kalma oldugunu yillar sonra ogrendim.

muslumansak neden merak etmeyelim, halk agzindan bir ogrenlim su isi,, derken

Hristiyan komsularlda bize 3 yumurta ve paskalya coregi verdi.bir baska komsu da ayni,
musluman oldugumuzu biliyorlar, farketmez be komsu dedi bugun bizim bayram. Allah
kabul etsin, siz de bize kurban eti vermez misiniz. bu da boyle

her yil bugunlerde Isa nin carmiha gerilisinin 3ncu gunu Veliki den (buyuk gun) ,pazar gunleri ozellikle kutlaniyor. ama bu kutlama aglama uzulme degil, sevinc gunu dans edilir . en ilginci butun halk saat 15:0 te toplanip birbiriyle Renkli yumurta tokusturuyor. sakalasiyorlar,eglence yapaiyorlar- ozellikle pazar gunu tatil gunune rastlatiyorlar.

Birbirine paskalya coregi gibi corekler hediye ediyorlar

Dun Uydudan izledigim Trt Haberlerde Yunan adalarindaki kiliseler birbirine havaii fisek atmislar. bizim insanimiz bunun acilimini bilmeli.Nedenini bilmeli diye dusundum,
Genelde ortodokslarda bu gelenek daha agir yasaniyor, adamlar canlari sikildigi icin yapmiyor bunu,

sizin icin arastirma yaptim

aldigim bilgiye gore, ne kadari dogru bilemem' halk agzi diyelim
Hz. Isa peygamber carmiha gerilmis , 3 gun sonra Tekrar dirilmis
cunku mezarinda kaybolmus , safsata diyenler ,ogrencileri calmis deseler de mezari bulunamamis bedeni kaybolmus. o yuzden mezari yokmus

yukardaki bilgiler herhangi bir ortodoks mezhebine bagli siradan fanetik olmayan insandan alinmistir

bilginize sunarim

senolmutlu@2008
orkuorkun isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Sponsored Links
Alt 28-04-2008, 02:16 PM   #2
Aktif Uye

SAHARAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
En uzak mesafe,iki kafa arasındaki mesafedir,birbirini anlamayan.C.Y.

SAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyor
Cevap: Buyuk gun (hristiyanlikta)

Nisa Suresi 157

"Biz, Allah'ın resulü Meryem oğlu İsa Mesih'i öldürdük" demeleri yüzünden. Oysaki onu öldürmediler, onu asmadılar da; sadece o onlara benzer gösterildi. Onun hakkında tartışmaya girenler, onunla ilgili olarak tam bir kuşku içindedirler. Onların, ona ilişkin bir bilgileri yoktur; sadece sanıya uymaktalar. Onu kesinlikle öldürmediler.

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:01 AM .

vBulletin 3.7.2 © Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir, yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız 'supermeydan@gmail.com' email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.

Aktifbir  Sinop  

eXTReMe Tracker

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0