![]() |
| | |||||||
Din,Dinler katogorisi Diger Dinler forumu içinde ""ÖLDÜRÜLEN iSA PEYGAMBERDi"" başlıklı konu görüntüleniyor, "Merhabalar, Müslümanlarin çogunlukta oldugu bir ülkede dünyaya gelen birinin, (özellikle ailesi Müslümansa) iSA PEYGAMBERiN ÖLDÜRÜLME OLAYININ ANLAMINI bilmemesi çok dogaldir! Ben açikçasi bu "DERiN" olayi 26 ya$ina kadar bilmiyordum!.. Bu ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 30 ![]() | "ÖLDÜRÜLEN iSA PEYGAMBERDi" Merhabalar, Müslümanlarin çogunlukta oldugu bir ülkede dünyaya gelen birinin, (özellikle ailesi Müslümansa) iSA PEYGAMBERiN ÖLDÜRÜLME OLAYININ ANLAMINI bilmemesi çok dogaldir! Ben açikçasi bu "DERiN" olayi 26 ya$ina kadar bilmiyordum!.. Bu konu, Kuran ve Mukaddes Kitap arasinda farklidir: "Allahin resulü Meryem oglu İsa’yi öldürdük dedikleri için yahudileri, lânetledik. Halbuki onlar İsa’yi öldürmediler, asmadilar da, öldürülen kimse, kendilerine İsa gibi gösterildi. Onun hakkinda ihtilâfa düşenler tam bir kararsizlik içinde; bu konuda zandan başka hiçbir bilgileri yoktur ve kesin olarak onu öldürmediler. Bilâkis Allah İsa'yi kendi nezdine kaldirmiştir." [ Nisa 157-158 ] Eger bu dogruysa yani Isa'nin yerine ba$kasi öldürüldüyse, Tevrat'in, Zebur'un ve Incil'in hiç bir hükmü kalmaz, alip Hepsini çöpe atabilirsiniz! ISA "ÖLDÜRÜLMEK" ÜZERE HAYATA GELMi$TiR, BU MUKADDES KiTABIN HER YERiNE SiNEN ve sözkonusu KiTABIN ÖZÜ SAYILABiLECEK BiR OLAYDIR! Isa'nin "Kurban" niteligindeki ölümü, hafife alinacak bir olay degildir, biraz derine inilerek ara$tirilmasi gereken çok önemli bir konudur! MUKADDES KiTABA GÖRE HER iNSAN "FiDYEYE" iMAN ETTiGi TAKTiRDE KURTULACAKTIR! HER iNSAN ALLAH'IN iNSANLIK içiN YAPTIGI BU SEVGi DOLU DÜZENLEMEYE iMAN ETMELi ... Bunu ben degil, Yaratici talep eder! iSA'nin insan hayati "TÜM insanlar için FiDYE " olarak ödendi: -Isa hayatini FiDYE olarak verdi: *** " Yahya ertesi gün İsa'nın kendisine doğru geldiğini görünce şöyle dedi: «İşte, dünyanın günahını ortadan kaldıran Tanrı Kuzusu! " (Yuhanna 1: 29) *** " Nitekim Insanoglu (isa) da ba$kalarindan hizmet kabul etmeye degil, kendisi hizmet etmeye, ve birçoklari için canini FiDYE olarak vermeye geldi " (Matta 28: 20) *** " Tek bir Tanri ve Tanri'yla insanlar arasinda TEK BiR ARACI vardir; bu bir insan, yani Mesih iSA'dir. O TÜM iNSANLAR için e$deger bir FiDYE olarak KENDi CANINI VERDi. Zamani geldiginde bu konuda mutlaka $ahitlik edilecektir." (I. Timoteos 2: 5) *** " çünkü siz de bilirsiniz ki, atalarinizdan kalma bo$ ya$am tarzindan kutulu$unuz, altin, gümü$ gibi geçici $eyler sayesinde degil, KUSURSUZ ve LEKESiZ bir KUZU gibi olan MESiH'in DEGERLi KANI sayesinde gerçekle$ti " (I. Petrus 1: 18, 19 ) -Dökülen Kanin degeri sayesinde günahlar bagi$laniyor: *** " sonsuz olan ruh araciligiyla kendini Tanri'ya KUSURSUZ olarak sunan Mesih'in KANI, ya$ayan Tanri'ya ibadet edebilmemiz için ölü i$lerden vicdanimizi çok daha iyi arindirmaz mi? (...) Evet Kanuna göre hemen her $ey KANLA temizlenir ve Kan yere dökülmeden BAGI$LANMA OLMAZ (...) bogalarin ve keçilerin kaninin günahlari ortadan kaldirmasi OLANAKSIZDIR " (Ibraniler 9: 14, 22; 10: 4 ) -Faydalari kendiliginden gelmez bu FiDYE kabul edilmeli: [ *** " Tanri dünyayi öyle sevdi ki, biricik oglunu verdi; ona iman eden hiç kimse yok olmasin, hepsi sonsuz ya$ama sahip olsun diye bunu yapti " (Yuhanna 3: 16 ) -Adem günah i$ledi, tüm çocuklari günahi miras aldi: *** " Nasil ki günah BiR iNSAN araciligiyla ve ölüm günah araciligiyla dünyaya girdi, hepsi günah i$ledigi için ölüm de tüm insanlara geçti. (...) Dolayisiyla, BiRiNiN SUçU yüzünden her tür insan mahkûm oldugu gibi, BiRiNiN temize çikaran davrani$ tarzi sayesinde her tür insan ya$amak üzere aklandi." (Romalilar 5: 12, 18 ) -Adem yaratildiginda kusursuzdu ancak günah i$ledikten sonra kusurlu oldu ve bu kusuru çocuklarina aktardi, Adem'e denk biri gerekti, o da babasiz dünyaya gelen Kusursuz Isa'ydi: *** " Zenginliklerine güvenenlerden ve servetlerinin çoklugu ile övünenlerden hiç biri, Karde$ini FiDYE ile KURTARAMAZ, ALLAH'a KEFARETiNi VEREMEZ " (Mezmur 49: 6, 7-- Zebur Kitabi) Daha önce yazdigim gibi, Müslümanlar (bir zamanlar ben de) bu konuda bilgisizdirler, Bu ögreti onlara yabancidir, bu da gayet dogaldir! Bu "DERiN KONU" ancak "Diger Kitaplar" ÖNYARGISIZCA ARA$TIRILDIGINDA anla$ilabilir! Ho$çakalin... |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Nov 2007 Nerden: DÜNYALI Yaş: 28
Cinsiyet: Rep Gücü: 6 Rep: 514 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ben açikçasi bu "DERiN" olayi 26 ya$ina kadar bilmiyordum!.. arkadssım sen 26 yasına kadar ot gibi yasamıssın sanırım.hiç bir sey bilmiyomussun baksana kendinde solüyosun.matta,markos incillerine inanıyosunda.kuran_ı kerimde yer alan allahın kelamı olan kendinde yazında örnek olarak verdiğn nisa süresi 157-158 ayetlere mi inanmıyosun.cok yazık sana ya.bilinçli aklı basında biriyle tartısıp fikir alısverisinde bulunabilirim .ama senle bunu yamak imkansız.yazıkkı suan da din adına temsil ettiğin hiç birsey yok.allahın kelamı dururken sen rahiplerin ,havarilerin sözüm ona yazılarını insanlara empoze etmeye calısıyorsun.allah yardımcın olsun . |
| | |
| | #3 |
| Super Aktif ![]() | Cevap: "ÖLDÜRÜLEN iSA PEYGAMBERDi" Tek bir örnek vereceğim. Madem Hz.İsa öldürüldü o zaman sizin 3 İlah inancınız biraz çarpıklaşmıyor mu. Nasıl bir insanoğlu bir İlah'ı öldürebilir??? |
| | |
| | #4 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Nov 2007 Nerden: DÜNYALI Yaş: 28
Cinsiyet: Rep Gücü: 6 Rep: 514 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
| | |
| | #5 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 75 Rep: 7287 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: "ÖLDÜRÜLEN iSA PEYGAMBERDi" Bu üye ve benzerleri forum, forum gezerek misyonerlik yapmaktadırlar, cevap vermemenizi yeğlerim. Amaçlarına ulaşmaması için yazıldığı yerde kalsın. Tekrar, tekrar panoya yansımamalı bence. |
| | |
| | #6 |
| 1. avatar yarışma birincisi ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 64 Rep: 6198 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: "ÖLDÜRÜLEN iSA PEYGAMBERDi" bencede sayın erkişi size katılıyorum. |
| | |
| | |