![]() |
| | |||||||
Din,Dinler katogorisi islam (Müslümanlık) forumu içinde "Musluman olmayanlar Cehennememi gidecek?" başlıklı konu görüntüleniyor, "hakan arkadaşımın yazdıklarına katılıyorum...."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #11 |
| 1. avatar yarışma birincisi ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 65 Rep: 6283 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Musluman olmayanlar Cehennememi gidecek? hakan arkadaşımın yazdıklarına katılıyorum. |
| |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #12 | |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Apr 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 50 ![]() | Cevap: Musluman olmayanlar Cehennememi gidecek? Alıntı:
Yaşadığı hayatın her saniyesinde Allah denen yokluğu düşünmeyi ilim ve bilim olarak nitelendiren beyinler ve bu beynin sahibi zavallı insanlar,acınacak haldesiniz.Adamlar MARS gezegeninde tatil yapmanın peşinde(ki işte bilim budur),siz halen olmayan bir varlıktan bahsediyorsunuz????????????? Aklınızı başınıza alın(varsa)saçmalıklardan kurtulun.Abuk sabuk hurafelere inanmayın,inandırmaya zorlamayın.Bir an evvel doğru yola gelin.Kapımız açık.. | |
| |
| | #13 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 50 ![]() | Cevap: Musluman olmayanlar Cehennememi gidecek? |
| |
| | #14 |
| 1. avatar yarışma birincisi ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 65 Rep: 6283 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Musluman olmayanlar Cehennememi gidecek? arkadaşlar inançsızlarla tartışmayın küfre gidersiniz.bırakın ne istiyosa düşünsün,gülsün geçsin noleafclover adlı şahıs.ALLAH birdir ve ondan başka ilah yoktur HZ.MUHAMMED DE onu RASULÜDÜR.bu kadar. |
| |
| | #15 | |
| Banned Üyelik tarihi: Mar 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 0 Rep: 67 ![]() | Cevap: Musluman olmayanlar Cehennememi gidecek? Alıntı:
şimdi sen sadece dünya ilmi tekoloji ilmi var diye bilkiyorsun halbuki iki farklı ilim var biri zahir ilmi işte marsa gitmeye calışan elektironik aletler yapan veya araba ve ceşitli işler hesaplar senin bilmediğin birde batın ilmi var bu batın ilmi herkese verilmiyor bu ilmi hz Allah üç nesneden halk ettiği veliye dervişe hak aşığına veriyor tabiki gözünle görmeden inanmak zor ama bak beyitlerde acık acık söylüyor dünyaya gidip gelindiğini bu tür insanlar milyonda ve daha fazla sayıda bir bunlar sırrı acığa vurmazlar ancak senin aklın calışırsa fark edrsin inancın varsa saten kendilerini acığa vururlar senin ilmin aklın varsa itikatını düzelt bizde senin gibi hürafeye inanmayız ama bir kesin kanıtlarını gördüğümüz hareketede illaki ön yargılı davranmayız cünkü o zaman akılımız olmaz kendimize insan demeyiz bu hak aşıkları hakkın öğretmenleridir ne yazıkki islam bunları astı kesti bu toplum bu güne kaldı bu günkü islam anlayışı saten hakkın bize bire bir ön gördüğü kurllar değil normal insanın kendine göre uyarladığı din anlayışı seninde beğenmediğin hale kaldı işte hak aşığını haktan aldığı bilgilere bu forumda ayrı din diyorlar bakıyorlarki siyahla beyaz kadar farklı eminim türkceyi biliyorsun satırlarda bak ne diyor Hele temannaha gittik erenlerin işne Baktık cennetin bezeğine başına Hele gönül kışını oy söyledik düşüne Bundan halda hala oy Yolum görülmez sevdiğim Hal oy yolum görünmez ben kurban hey HANCI PERVANE . 636 Adem ile dene yedim Nuh ile yelken oynadım Mut ile yel savurdum Ud ile sele baktım Şıt ile hüre baktım Yoşa ile renk yaptım Zül küflü ile sıra yaptım Zül karanı ile hakka baktım Zeker ya ile kan saçtım idris ile kapı açtım Hına ile kuyu eştim Eyüp ile ipek seçtim Yusuf ile zindan geçtim Yakup ile yaş döktüm Cer giz ile cana yetiştim üzeyir ile harabeye yetiştim Davut ile kıskaç tuttum Süleyman ile mühür tuttum Halil ile narda nergis sattım İsmail ile arafatata kına yaktım Muhammet ile beşikte yattım ali ile zülfikar attım Hüseyin ile başı sattım hasan ile zehir yuttum Zeynel ile zindanda üççeti verdim aba Müslim ile teberi derdim İmam bakır ile kazana girdim imam Cafer ile deryada ruh seçtim Ali yel nagi ile musayı kazım imam rıza bunlarla cem seçtim İmam tagi ,ile kapı açtım hasan alesker il3e pare pare oldum Methi ile mağaraya kaçtım dolu bade içen nice bin aşık geçm,iştir Anaya düşer geri giderler aleden geri gelirler Durmadan devam ederler yaşları belli değildir Hancı pervane sonu ya ale mil | |
| |
| | #16 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 50 ![]() | Cevap: Musluman olmayanlar Cehennememi gidecek? Alıntı:
Bak dostum.Türkçe'yi biliyorum ben ama sanırım seninki iyi değil.Yazdıklarından bişey anladıysam Arap olayım.E peki diyelim ki anladık,abartıyosun gibi geldi bana ; öyle kocaman harfler falan.Bu abuk sabuk şiirimsi şeylerin hiçbir işe yaramaz. Bu ne demek açıklar mısın? "Hancı pervane sonu ya ale mil " | |
| |
| | #17 |
| Banned Üyelik tarihi: Mar 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 0 Rep: 67 ![]() | Cevap: Musluman olmayanlar Cehennememi gidecek? bak sayın kardeşim önce saygılı olarak cevap iste sen yazdığında biz sacmalıyorsun diye yazmıyoruz benim böyle büyütmemin bir sebebi hep gözleri tam gören insanlar bu yazıları okuyacak değilya insan kırk yaşını gecince göz artık cehverini yitiriyor abuk supuk dediğin kelimleler herkese hitap etmek için sırdan secilerek geliyor bu gün biraz caba harcadınmı bu kelimlelerin ne dediğini anlarsın ale =hz Allah demek dolu bade içen nice bin aşık geçm,iştir Anaya düşer geri giderler ale den geri gelirler Durmadan devam ederler yaşları belli değildir Hancı pervane sonu ya ale mil bak yukarıda hak aşığı hancı pervane diyorki dolu bade icen niçe binlerce aşık önceden gelip gecmiştir yani dünyaya cok gelip gitmiştir bu ruhlar anne karnına düşer doğra yaşar ölür geri giderler tekrar hz allahın cemali nurundan geri dünyaya gelirler böylece dönüp gelirler pervane anlamı bu hancı pervane bu ruhlara aittir kıyamete kadar bu böyle devem eder sonun hz allah bilir kıyamette ne olacağını ale kelimesi allah demek dolu abu ayvan suyu hakkın cemali nuru =dünyada yok badede aynı =dünyada yok bu hak aşıkları sadece kuranı kerimi korumak için gelmiyorlar dilide korumak için geliyorlar cünkü dil bozulunca kuranı kerimin anlatımı bozuluyor bu anlatım dili esas türkce baozulan şimdiki türkce hak aşığına gelen asıl türkce cünkü biz türküz hatta akkoyunlu türkmenlerinden cüneyit oğullarındanız bizim türkceden başka dilimiz yok bu yazıları iyi tahlil et yine hangisini anlamazsan bana yazabilirsin hak aşığının okuma yazması yok ama dünyayı dağ dere ova şehir her tarafını adım adım orda uzun süre yaşmış gibi ispatlamaktadır saten kendide beyitte pervane gibi dünyaya hak aşıkları gidip gelmektedir diyor artık tarife gerek yoktur senin anlıyacağın hafızasının yaşı yoktur ölünce hafızası kayıp olmuyor binlerce yıl önceside bu gün bir gün önceside bu gün öyle nitelikleri varki normal insanın buna beyni kafi gelmiyor sen sesinide dinle hancı pervane ismi altındaki yazıları tekrar tekrar oku bu yazılarda cok sırlar saklı aklın fikrin cözdüğü anladığı kadar cözer anlarsın bu yazılar her düşünceye hitap etmek için gönderiliyor Konu h sadık tarafından (07-05-2007 Saat 10:50 AM ) değiştirilmiştir. |
| |
| | #18 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: May 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 50 ![]() | Cevap: Musluman olmayanlar Cehennememi gidecek? kimin cehenneme gidip gitmeyeceğini biz bilmeyiz heralde..böylesi bir soru bile saçma insanlar müslüman ve müslüman olmayanlar olarak ikiye ayrılmıyor kimin cennete gidip gidemiceni söylemek de bize düşmez.. |
| |
| | #19 | |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2007 Yaş: 37
Cinsiyet: Rep Gücü: 87 Rep: 8586 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Musluman olmayanlar Cehennememi gidecek? Alıntı:
Kimin cehenneme, kimin cennete gideceğini elbette biz bilemeyiz. Acak çok mühim bir meseleyi göz ardı edemeyiz. İnsanlar ya müslümandır, ya da müslüman değildir. Ya inanıyordur, ya da inanmıyordur. Yani üçüncü bir seçenek yok!... İnsanların da nasıl İslamiyete gireceği, nasıl müslüman olacağı bellidir. İnanmayan insanların da bu inançsızlık içersinde öldüğü zaman nereye gideceğini bize zaten Allah (c.c) bildiriyor. Konumuz; bugünkü, yahudi ve hristiyanların cennete mi yoksa cehenneme mi gideceğidir. Öncelikle şunu iyi kavramamızda fayda vardır. "Allah nezdinde hak din İslam'dır... "(Al-i İmran süresi: 19) Allah celle celaluhu ayet-i kerimede açıkça bildiriyor ki, hak din İslam'dır. Hak dinin İslam olduğunu bildirirken başka dinlerin, başka batıl dinlerin olabileceğine işaret etmektedir. Ancak başka dinler de var olsa bile tek gerçek ve hak din İslam'dır. Bu hem bugün için, hem de geçmiş ümmetler, milletler ve kavimler için geçerlidir. O halde İslam dininin dışında kalan bütün dinler batıl olduğu gibi, sözde sahte dinlerdir. Musa Aleyhisselamın'da, İsa Aleyhisselamın'da kavmine tebliğ ettiği din İslam dinidir. Onlar da Rabbinin emir ve yasaklarını kavimlerine tebliğ ettiler. Musa Aleyhisselam'dan sonra, gelen bir çok peygamber de Musa Aleyhisselam'a verilen Tevrat ile amel etti. Allah katında gönderildiği bozulmamış şekliyle amel edildi. Zaman ilerledikçe bozulmalar ve tahrifatlar başladi. Öyle bir zaman geldi ki Musa Aleyhisselam'ın Tevrat'ından eser kalmadı. Büyük çoğunluğu değiştirildi. Zaman ilerledikçe Musa aleyhisselam'ın kavmine tebliğ ettiği din bugünkü yahudilik haline geldi, Hristiyanların durumu da aynı... Bugünkü hristiyanlar ve yahudiler İslamiyete girmedikten sonra; Kur'an-a inanmadıktan sonra, peygamber efendimize inanmadıktan sonra gidecekleri yer cehennemdir. Bunu Alllah (c.c) Kur'an-ı kerimde açık olarak bize bildiriyor. | |
| |
| | #20 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Apr 2007 Nerden: istanbul Yaş: 26
Blog Mesajları: 8
Cinsiyet: Rep Gücü: 659 Rep: 64875 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Musluman olmayanlar Cehennememi gidecek? ben bu konunun ehli değilim baştan belirteyim.ama benim çevremdede böyle dar görüşlü insanlar var.ama ben böyle hurafelere pek değil,hiç inanmıyorum ve şiddetle yadırgıyorum.sonuçta herkesi allah yarattı ve herkese ayrı ayrı din,peygamber,kitap verdi.biz müslümanlar kimsenin dinine,kitabın,peygamberine saygı duymazsak kimsede bize saygı göstermez.lütfen herkesin dinine ve din görüşlerine saygı duyalım.sonuçta herkesi allah yarattı.din,dil,kitap ayırt etmeksizin hepimiz allahın kullarıyız.kimsenin kimseyi hiçbir şekilde kınamaya,hor görmeye hakkı yoktur.böyle düşünenler hem cahil insanlardır hemde farkında olmadan cehenneme gidecek olanlar böyleleridir.böyle düşünmeden önce o güzel kitabımızı açıp okusunlar sonra yorum yapsınlar bilmiş bilmiş...bölücülük,ayrımcılık yapmasınlar!!!! |
| |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |
| | |