![]() |
| | |||||||
Din,Dinler katogorisi islam (Müslümanlık) forumu içinde "hz Allah kuranı kerimi işte böyle koruyor" başlıklı konu görüntüleniyor, "HANCI PERVANE. 285 RUHLARIN HALK OLUŞU VE DÜNYANIN KURULUŞU Tah ezelden evrahı babından Söyleyeyim dinleyin canlar Kün veye kün elmi babı Beyin altındaki yapraktan Ak yareb aman Künd eyledi Huda ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Banned Üyelik tarihi: Mar 2007
Rep Gücü: 0 ![]() | hz Allah kuranı kerimi işte böyle koruyor HANCI PERVANE. 285 RUHLARIN HALK OLUŞU VE DÜNYANIN KURULUŞU Tah ezelden evrahı babından Söyleyeyim dinleyin canlar Kün veye kün elmi babı Beyin altındaki yapraktan Ak yareb aman Künd eyledi Huda çıhhan bir arada Ruhları illa dedi geldi Hak nazar kıldı ruhlar geldi sırada Ah yareb aman on sekiz bin alemi kurmak için İlkin hak suyla çemalı nurunu halk etti yareb ama an Kendi cemali nurunu halk etti Ondan sonra ruhları halk etti Suyu var etti yer gök yok iken Künd ettide yareb beş isim halk etti Çihhana var olmak için Ah yareb aman Üç takım şu çihhana gördüğün su doldu İlk su dolunca melekler halk oldu İlk su dolunca melekler halk oldu Yareb ama an ya tabip ALLAH kendi çemalı nurundan melekleri halk eyledi Beş isim varında ak yareb aman Bir katire düştü yere yerler gökler halk olunca ya tabip Yer ile göğü su aldı köpüğünden arş kürş var oldu yareb aman Çihhanda bizde köpüğüde halk olunca varidik Köpüğünden arş kürş var oldu Ak yareb ama an sular çekildi topraklar Sular çekildi topraklar maden ile doldu Ak yareb ya Tabip Nuh’a gelince ademin evlatı Beşi kaldı da cümlesi yok oldu Nuh’a gelince yareb adem evlatın Beş kişi kaldı cümlesi yok oldu Nuh dada su doldu dünyanın Ya hu oldu üç su dünyada Haktan nazar kıldık o zaman varidik Nuh un oğlundan lem den dünyaya gelmek için Naçiyle beraber ustazdik Hemi şar idik Yareb aman Bizim ervahımız taah ezelden La mekanda bir oldu Sitretil muntada gabaga hüseyinde Yakında şar olduk Yareb aman ya tabip hey Ademden şıta yetiştik şıttan muta yetiştik Muttan uda yetiştik uddan Nuh’a yetiştik Ah aman eyler ey Ah yareb ama an eyler hey Ah yareb ama an idris nebi ile hüllenin yarısına Biçtik dahi makas ile farisine Farisine yareb ama an Farisi aldık derdi ile demana Ah hele yetiştik yareb aman İdristen şu ayıba eyibten hidayet eyledik Şuayıbtan eyube Kündü kenzullahtan Bey tul mebura bey tul mukaddesile Ademden hağteme ğhtemden ademe Sıyıp çak taşınan uğraştık böyle şara Yüz yirmi dört bin nebiyle geldik ya hu hidayete ırklara Tevek kil ettik bizde İsmailli koç kurban ara ha ara Halil ile düştük bizde nara Ah yareb ama an eyler eey Tah ezelden böyle yetiştik Aliyle muhhamette ırkara Aliyle muhhamette ırkara Cümle derdi bir ettik Tevvekkil babına kurana yetiştik yettik Aliyle Muhammet gidence Ah hele kuranı ser beser rasfale Kuranı serbeser rasfale Ah hele ayetlerin ucu kaldı Cümle dahi lazım olan noktayı yok ettiler Çekildi kuran ya hu aşıklara gitti pek ettiler Aşıklarda ırkar kuranın ırkarı zay olmaz Hiç kimse aşıklara elini vurup yetmez Aşıkların sözü doğru kurandır Kurana hiç kimsenin eli gitmez Kağıtı yok ettiler hey kağıdı yok ettiler Ah yareb ama an ya tabip Her bulduğu aşıkları Her bulduğu her bulduğu aşıkları Kimisini kestiler kimisini astılar Ah yareb geriden aşıklara hak yine nazar kıdı Anadan anaya gelip yetişti Kuran hak ile hak oldu hemen görüştü Yareb aaman eyler ey Tevvekkil babında söyleyimde dinleyin canlar Bu dünyanın ötesi on sekiz bin alemdir Yedi kat yer yedi kat gök selamdır Ah Helen aya şemsi kamere Aya şemsiyle kamere Ah yareb şemsi aydır kamerde gündür Leyliyle ırgarda hemde birdir Geceyle gündüzün tavayı taktı tavayı Tavanın bir kulpuda aşıklar haktır Aşıklar haktır hak diyene şüphem yoktur Aşık nikahını boşamak yoktur Yareb aamaan eey Cümle erenlerin bu da payıdır Ah hele söylesem dahi gönül yayıdır Ah yareb amaan Tah ezelden evrakta illah sayıdır Bizim geldiğimiz yerde yareb aaman eey Adem den hğateme Hğtemden o demden bu deme Yetiştikte hancı dediler sonu bütün Aşığın Hemi dünyası hem ide sonu Tutar enceme enceme Savayı tekbir eyle yareb böyle Hancı kurban olsu Zühre hanıma Çanım canıma tekbir eyle Nişanıma Canım canıma tekbir eyle nişanıma Yareb eey ya tabip eyler ee Konu h sadık tarafından (23-03-2007 Saat 12:11 PM ) değiştirilmiştir. |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
Rep Gücü: 0 ![]() | Cevap: hz Allah kuranı kerimi işte böyle koruyor 282 - HANCI PERVANE Ak beyaz yeşil gelir al renk Dokuza bağlanır yirmi bir yedi korsan üstüne Otuz iki ile vardır pazarım Yetmiş üç çıkmaya nazarım Üç yüz altmış altıya bağladık bendimiz Beşi mubarek dördü dür kapımız Altı bin altı yüz altmiş altıya coğalırız Yüz dördü yirmi dörde bağlarız Altı cihhetimiz mahlkta Sıfatı zatı bendi içinde Aya güneşe bağlıdır Adem bir alemdir Adem ölür alem ölmez Kudretten gelen kalem ölmez Dolu bade içen bilir Bütün ademin vuçudunu Söyledim ilim irfan gören bilir Hancı kurban olsun bilene Ak gelir sağ olana |
| | |
| | #3 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2007 Yaş: 37
Rep Gücü: 66 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: hz Allah kuranı kerimi işte böyle koruyor “Kuran-ı biz indirdik elbette onun koruyucusu da biziz.”(Hicr 9) Tebliğ ve insanları hidayete yönlendirme görevi ile yükümlü olarak gönderilen Hz. Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem efendimizden sonra, bu ağır yükü O’nun varisleri konumunda bulunan âlimler üstlenmişlerdir. Bunun için Allah yolunun davetçileri hiçbir asırda hiçbir bölgede eksik olmayacaklardır. Çünkü Kur’an insanları buna teşvik etmiştir. “(İnsanları) Allah’a çağıran, iyi iş yapan ve “ben müslümanlardanım” diyenden daha güzel sözlü kim vardır.”(Fussilet 33) İslam toplumunun aksine İslam’a muhalif toplumlarda, toplumlarına hayatiyet ve canlılık katacak önder kıtlığı vardır. Bugün bu toplumlar, bu bereketsizlik ve kıtlıktan dolayı, toplumlarının önüne koyabilecekleri örnek şahsiyetler bulamadıkları için, kendi halet-i ruhiyelerine uygun ürettikleri hayalî kahramanlar ile avunma çabasındadırlar. |
| | |
| | #4 |
Rep Gücü: 0 ![]() | Cevap: hz Allah kuranı kerimi işte böyle koruyor sayın arkadaşım yüce hz Allah saten kuranı kerimi kendisi koruyor sen diyeceksinki elimizdeki mevcut kuranı kerimi koruyor hayır mevcut kuranı kerimi korumuyor saten korumadıda bak yukarıda nasıl koruduğunu acık beyan ediyor hz Yüce allah kendi ilim ve hikmetlerle donatıp imam öğretmen tellal gönderiyor bizler gecmişte gelen hak imamlarına hak aşığı dedik bu hak aşıklarının ağzından cıkan sözler hz Allahın sözleri hak aşığına yüce hz Allah demiştirki sen ağzını ac söyleten biziz işte hz allah bu şekilde kuranı kerimi koruyor mevcut kuranı kerim abbasilere kadar değişti bozuldu harun reşit zamanında bu günkü halini aldı daha el değmedi mevcut kuranı kerimin bir hükmü yoktur cünkü haktan gelen sözleri yukarıda oku bak hak diyorki lazım olan noktayı yok ettiler xx Kuran ademdir ama içten okunur Kuran ateşede düşer suyada düşer Yerede düşer ama edem çürür Fakat aşıkların sözü hiçbir yere düşmez Yine allah aşık gönderir Yine kuranı söyler bu sözüm haktır Hak diyene şüpem yoktur Aşık nikağını boşamak yoktur Kiyamete kadar hak söyler kıyamete kadar hak söyler sözü demekki hak aşığının ağzından cıkan sözler hz allahın sözleri işte önemli olan hak imamlarını tellalını nasıl ayırdı edeceğiz bunu bilmek kanmamk gerek bu ayrıntıyıda saten ben devamlı yazıyorum toplum tutturmuş elimizdeki kurnı kerim asıldır hiç değişmedi değişmeyen sadece değişimdir her şey değişir hz yüce allah her zamana göre imam gönderiyor toplumun ilmi dar kendi kendini kandırıyor hancı pervane başlığı altındaki şiir sıtatüsündeki yazıları oku işte sırdan gelen sözler değişmeyen el değmemiş olan sözler onlar |
| | |
| | #5 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007
Rep Gücü: 136 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: hz Allah kuranı kerimi işte böyle koruyor Alıntı: ali ekber yazmış: ya bikaç saatliğine forumdan çıkıyorum ve neler neler olmuş. vay be. selman kardeşim. hancı pervaneden baya söz ettin ama senden ricam artık onun kimliğini açıklamandır. babanmıdır? yoksa bir başkasımıdır? alıntı(alevi forum selman yazmış; sayın canlar benim öz amcamdır her hak aşığının yanıda dolaşan ona yardım ve eşlik eden tarihte biri olmuştur işte onun okuma yazması ve imkanı olmadığından ben alevi toplumuna en kolay yol böyle iltişim olduğundan toplumumuz duysun diye yazıyorum tabiki yaşıyor ve seside bu sitede mevcut siz dinlemiyormusunuzki böyle şüpeye düşüyorsunuz ben acık adres nasıl vereyim gecmişte pir sultanın hatayi sultanın ve nesimi sultanın başına ne geldiğini bilmiyormusunuz ben bu bilgileri sunni sitelerede yazıyorum cünkü sadece bu önemli bilgiyi bizim bilmemiz ne işe yarar hak aşıkları herkese hitap etmek için geliyor bazıları taktir ediyor bazıları bulsak seni parcalarız diye tehtit ediyorlar daha nasıl acık adres vereyim şimdi sizden isteğim mademki bizleri dışlıyorlar sizde kendi özünüzden zuhur eden hakkın tellalının ön gördüğü kaide ve sorumluluğu taşıyın sağlıcakla kalın ben bu sitede bir cok yazım olduğu için hepsini takip edip cevap veremiyorum eğer cok isterseniz özel mesajla sorun Bu yazı size ait diğet sitelerden alıntıdır. Ne olur kendi grup veya cemaatin içinde yeterli husursuzluğu yaratmışsın ve en son çare bu açıklamayı yapmışsın, burdaki amacın nedir baştan onu yazda forum üyeleri ona göre karar verir paylaşıma katılır veya katılmaz, Ama lütfen inanç sizin ele aldığınız gibi olmamalı hele beyan veya tebliğ işin içine girince, söylemek zorundayım sapıtıkı o kadar söz kullanıyorsunuz ki, cevaba bile gerek kalmıyor. |
| | |
| | #6 |
Rep Gücü: 0 ![]() | Cevap: hz Allah kuranı kerimi işte böyle koruyor sayın arkadaşım elhemdulullahki bu yukarıdaki yazı benimdir hak aşığı hazar denizinden ege denizine kadar olan hz muhammedin şeratına hz alinin tarigatına kimler bağlıysa hz Allah onlar için imam göndermiştir sunniler hz Ali tarigatını yok sayıyorlar alevilerde hz Muhammedin şeratnı tanımıyorlar halbuki iyi bir müslüman hem hz Ali tarigatında olacak hemde hz Muhammedin şeratında olacak tarigatta haktır şeriatta haktır gördüğünüz gibi bu coğrafyada olan toplulukların ortak olarak kullandığı kelimlerle bu sözler gönderiliyor benim gayem aleviside sunniside gecmiş hak aşıklarının kıyamete kadar gelceğini bilmesi onları tanıması noırmal insandan ayırdı nasıl ediliyor neden inanilması gerek onu öğrenip bilmesidir sunnilerin karşı durduğu gibi alevilerde karşı durmaktadır cünkü gecmiş zamanlarda iki tarafta kendine göre dini kurllar üretmiştir hz allahın emrinden başka kendileri emir yapmış onuda hz muhammede dayamışlardır işte hak aşıklarına gelen sözler kelamı kibriyadan gelmektedir bak aşağıda 104 kitabı bir anda okuduğunu dersi verenin kelamı kibriya olduğunu aşık söylemktedir alevi sunni gercekte kardeştir biri birinden farkı yoktur ancak ayrıdı eden dini tam olarak bilmiyenlerdir hak aşıkları hem sunniden geliyor hem aleviden yakın zamanda gelen hak aşığı erzurumda sümmani babdır kendisi sunnidir erenlerin sunni alevi ayırımı yoktur aşağıda aşık diyorki hak kel***** sırda düş oldum hak kel***** ihtiyacı olanlar ,için yazıyorum Asılı evrakta yazmışlar kalemi Hakkın kel***** sırda düş oldum Yüz dört kitabı okuttular bir anda Bir kenara kayıt ettiler eş oldum Kelamı kibriyadan aldık bu dersi Seherde oy konuşuruz nefesi Kudretinden söylersem inan Hasların hası heeeeeeey Konu h sadık tarafından (13-08-2007 Saat 02:48 PM ) değiştirilmiştir. |
| | |
| | #7 | |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007
Rep Gücü: 136 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: hz Allah kuranı kerimi işte böyle koruyor Alıntı:
Şu kelamları edenin Allah'ın şifasına ihtiyacı var. Ne demek öyle kuranı korumamıştır. Hak ehli 104 kitap, eğer inancın islama ise kitap da tek (Kuranı KERİM) Yolda tek. Bu ne sapkınlık, bizlerden müsamaha, müsamaha ama bir yere kadar. Sığındığın lafların içinde imanımıza ve haşa imanına zarar veren kelimeler var. Ya ayıkla, ya sus Allah aşkına. | |
| | |
| | #8 |
Rep Gücü: 0 ![]() | Cevap: hz Allah kuranı kerimi işte böyle koruyor arkadaşım değişmeyen el değmeyen kitap hakkın menerefe srrındaki kitaptır ona hiç kimsenin eli değmez o kitap ele gecmez bir harfi değişmez onu sadece hak erenleri sırdan okur asla bir satırın tekararını yapamazlar hak demiştir sen git ağzını ac söyleten biziz eğer değişmemiş ayıklanmamış olsaydı hak aşıklarının hinsinden gelen bilgilerle yüzde yüz aynı olurdu hz muhammed öldükten sonra gelen her hak imamı aynı konuları dile getirdi islamlar astı veya kesti bilmedilerki kuranı kerimi hz allah koruyor sizler hz allahın işine karışıyor kendiniz hakkın emrinin üstüne emir yapıyorsunuz aşağıdaki satırlar sırdan geliyor oku bak ne diyor ister inan itikatını tamamla ister tepki göster hz muhammedi dışla bu dersi hak aşığı alırken ehlibeyitte hz muhammed bir filil hazırmış aşağıyı oku 438 -HANCI PERVANE Irayı cıktık yüceye Elif lem elifle daldır efendim Yüz dört kitaptır manayı kudretten Okuyu okuyu vuçutumda şardır efendim Şar dır efendim eeey Kim kurana yahu meil verirse Çümlesinin,in ya hu yolu orda vardır efendim cümle ışığın kapısı ordan açılır Kuranın ın manası doğruluktan açılır Doğru söyleyen hakka doğru yoldur efendim Yoldur efendim ben kurban eeey Dört isim dördüne inmiş Dört üne inmiş 104 kitap yahu ademin firdine inmiş Kağıtta deride taşta değildir Ademdedir kuran yoldur efendim Yoldur efendim akılda fikirde buda seçilmez Akılda fikirde kuran seçilmez Ademin imanı daha türlü kapıdır Besmelesiz kuran aman açılmaz Bu sana da ya hu bir yoldur efendim Kuran güzelin hakkın kelamı Hiç buna haram katışmaz söylenmez başka bir alemi hak kuran yakışır hakkın nuruna doğru kelamı Her kesi çalıştırır inmiş kalemi Sesi hakka gider kalemin vardır efendim Bunun ucu yahu işte selamdır Kuranı ya hu bismillah dersin orda sesi alemdir Vucutumda yazılmış şardır efendim Hancı diyer böyle haldır efendim Tevvekkil babına kurana yetiştik yettik Aliyle Muhammet gidence Ah hele kuranı ser beser rasfale Kuranı serbeser rasfale Ah hele ayetlerin ucu kaldı Cümle dahi lazım olan noktayı yok ettiler Çekildi kuran ya hu aşıklara gitti pek ettiler Aşıklarda ırkar kuranın ırkarı zay olmaz Hiç kimse aşıklara elini vurup yetmez Aşıkların sözü doğru kurandır Kurana hiç kimsenin eli gitmez Kağıtı yok ettiler hey kağıdı yok ettiler Ah yareb ama an ya tabip Her bulduğu aşıkları Her bulduğu her bulduğu aşıkları Kimisini kestiler kimisini astılar Ah yareb geriden aşıklara hak yine nazar kıdı Anadan anaya gelip yetişti Kuran hak ile hak oldu hemen görüştü Yareb aaman eyler ey Tevvekkil babında söyleyimde dinleyin canlar Bu dünyanın ötesi on sekiz bin alemdir Yedi kat yer yedi kat gök selamdır Ah Helen aya şemsi kamere Aya şemsiyle kamere Ah yareb şemsi aydır kamerde gündür Leyliyle ırgarda hemde birdir Geceyle gündüzün tavayı taktı tavayı Tavanın bir kulpuda aşıklar haktır Aşıklar haktır hak diyene şüphem yoktur Aşık nikahını boşamak yoktur Yareb aamaan eey Cümle erenlerin bu da payıdır Ah hele söylesem dahi gönül yayıdır Ah yareb amaan Tah ezelden evrakta illah sayıdır Bizim geldiğimiz yerde yareb aaman eey Adem den hğateme Hğtemden o demden bu deme Yetiştikte hancı dediler sonu bütün Aşığın Hemi dünyası hem ide sonu Tutar enceme enceme Savayı tekbir eyle yareb böyle Hancı kurban olsu Zühre hanıma Çanım canıma tekbir eyle Nişanıma Canım canıma tekbir eyle nişanıma Yareb eey ya tabip eyler ee |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |