![]() |
| | |||||||
Din,Dinler katogorisi islam (Müslümanlık) forumu içinde "Nevruz müslümanların FARZ olan bayramıdır" başlıklı konu görüntüleniyor, "sayın arkadaşlar nevruz müslümanların FARZ olan bayramıdır bu bilgiyi hz muhammed hakkın telalana vermiştir bu gerceğe yıllar önce emeviler değinmeyip kayıp ettiler 436 - HANCI PERVANE Bayramlardan suval edersen Allahın ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Banned Üyelik tarihi: Mar 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 0 Rep: 67 ![]() | Nevruz müslümanların FARZ olan bayramıdır sayın arkadaşlar nevruz müslümanların FARZ olan bayramıdır bu bilgiyi hz muhammed hakkın telalana vermiştir bu gerceğe yıllar önce emeviler değinmeyip kayıp ettiler 436 - HANCI PERVANE Bayramlardan suval edersen Allahın emri idayetinde peygamber resulullahın Peygamber resulullahın radetiyle Sünnetidir fakat messepler tarihine gelince Messepler tarihine gelince Messepler tarihinde vacip diye söylerler Fakat müstahap diyede söylerler Bu bayramlar ALLAH'IN emri idayetine Farz olarak geçmek için h.z peygamberin Hemi sefasında yol yürümesi farz olarak gider Sefasında yol yürümek için gider Oda farz bayramlarda vardır Fakat inayet eyleki o hangi bayramdır Söyleseler o peygamber resulullahın Dünyaya geldiği bayramdır Bayramları söylersen bayramlar Sünnettir resulullahın sünnetidir Kuranı azimi şanında radetinde sünnetidir Fakat vacip ismi geçer Bu mesepdedir müstahap ismi geçer Bu messep eder Eyi ismi geçer bu messeptedir Fakat bunda bir farz bayramı vardır Resulullahın dünyaya geldiği günün bayramıdır Bunada nevruz bayramı demişlerdir Neden demişlerdir çünkü resulullahın dünyaya geldiği günle tahta çıktığıdır Bunun için farz demişlerdir bunuda olay yaparlar Çünkü oraya yetişmemişler dir Devlete zarar verirler |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007 Nerden: ORDU/Ünye Yaş: 25
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 10 ![]() | Cevap: Nevruz müslümanların FARZ degildir arkadasim bilgi icin tesekkur ederim.guzel bir aciklama bulmussun ama, benim Kitabım Hz.KUR'AN-I KERİM ben onda ne yaziyosa ona inanirim.ve Hz.KUR'AN da boyle birsey yazmiyor.sevgilerimle..ALLAH cümlemize yardim eylesin..emege sonsuz saygı... |
| | |
| | #3 |
| 1. avatar yarışma birincisi ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 65 Rep: 6283 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Nevruz müslümanların FARZ olan bayramıdır ya bende hiç böle bişey duymamıştım yani nevruzun müslümanların farz bayramı olduğnu.bahar bayramı diye biliniyo zzannımca.yinede sağol.h sadık |
| | |
| | #4 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 0 Rep: 67 ![]() | Cevap: Nevruz müslümanların FARZ olan bayramıdır sayın arkadaşlar sizler aşağıyı okuyun bakın kuranı kerimi yüce hz Allah nasıl koruyormuş bu ilmide saten hakkın hak aşığına veren hz Allahın emriyle hz muhammed hızır eleyiselam ilk yazdığım konuyu iyi okumamışsınız nöbet yerine beş kişi geldiler siz ondan yanıma gelemiyordunuz hak aşığı demektedir bir milyon yılda gecse doğru kuranı kerim hak aşıklarının ağzından cıkanlardır mevcut matbaya giren yazıyı hz Allah korumadı korumuyacaktır eğerhz Allah mevcut iktidara matbaya veya yorumluyana müdale etseydi o zaman imtihan olmazdı cennet cehennem arasat olmazdı Yüz yirmi dört bin nebiyle geldik ya hu hidayete ırklara Tevek kil ettik bizde İsmailli koç kurban ara ha ara Halil ile düştük bizde nara Ah yareb ama an eyler eey Tah ezelden böyle yetiştik Aliyle muhhamette ırkara Aliyle muhhamette ırkara Cümle derdi bir ettik Tevvekkil babına kurana yetiştik yettik Aliyle Muhammet gidence Ah hele kuranı ser beser rasfale Kuranı serbeser rasfale Ah hele ayetlerin ucu kaldı Cümle dahi lazım olan noktayı yok ettiler Çekildi kuran ya hu aşıklara gitti pek ettiler Aşıklarda ırkar kuranın ırkarı zay olmaz Hiç kimse aşıklara elini vurup yetmez Aşıkların sözü doğru kurandır Kurana hiç kimsenin eli gitmez Kağıtı yok ettiler hey kağıdı yok ettiler Ah yareb ama an ya tabip Her bulduğu aşıkları Her bulduğu her bulduğu aşıkları Kimisini kestiler kimisini astılar Ah yareb geriden aşıklara hak yine nazar kıdı Anadan anaya gelip yetişti Kuran hak ile hak oldu hemen görüştü Yareb aaman eyler ey Tevvekkil babında söyleyimde dinleyin canlar Bu dünyanın ötesi on sekiz bin alemdir Yedi kat yer yedi kat gök selamdır Ah Helen aya şemsi kamere Aya şemsiyle kamere Ah yareb şemsi aydır kamerde gündür Leyliyle ırgarda hemde birdir Geceyle gündüzün tavayı taktı tavayı Tavanın bir kulpuda aşıklar haktır Aşıklar haktır hak diyene şüphem yoktur Aşık nikahını boşamak yoktur Yareb aamaan eey Konu h sadık tarafından (26-03-2007 Saat 08:41 AM ) değiştirilmiştir.. |
| | |
| | #5 |
| Super Aktif ![]() | Cevap: Nevruz müslümanların FARZ olan bayramıdır Açıkcası yine ne demek istediğini anlamadım ? Ve dediğiniz üzere Hz.Peygamber'in doğumu malumunuz üzere Mevlid Kandili olarak kutlanmaktadır ? Sizin bildirdiğiniz bilgiler bize Kuran'ı Kerim'den alınmış bir Ayet değil ve bir Hadis-i Şerif'te değil. Haydi hepinize iyi günler
__________________ “Savrulurken yaşadığımız günler / Bu soruyu mutlaka soracaksın / Ne kaldı ne kaldı bizden geriye?” |
| | |
| | #6 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007 Nerden: ORDU/Ünye Yaş: 25
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 10 ![]() | Cevap: Nevruz müslümanların FARZ olan bayramıdır Selamunaleyküm .evet aynen sana katiliyorum bu zamana kadar bende Kur'an-ı Kerim de boyle bir ayat oldugunu duymadim okumadim.boyle bir hadiste duymadim okumadan.Şuphesizki herseyin en iyisini ve en hayirlisini ALLAH (c.c) bilir. |
| | |
| | #7 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 92 ![]() | Cevap: Nevruz müslümanların FARZ olan bayramıdır evet bi bu eksikti newroz hakkında söylenenlere bir yenisi daha eklendi Newroz bir kürt bayramıdır. mezopotamya da kürtler tarafından bir bayram olarak ortadoğu kültürlerine va halklarına armağan edilmiştir. newroz ateşi demirci kawa nın zalim dehhak a karşı yaktığı isyan ve zafer ateşini temsil eder. islamın kurandan sonra en geçerli kaynağı kütüb ü sitte de newrozla müslüman bayramı olmasıyla ilgili ilgili hiç bir hadis yoktur. kütüb ü sitte de olmayan hadislere de her zaman şüpheyle yaklaşılmalıdır. zaten kuran da olmadığı su götürmez bir gerçek. arkadaşlar kürt halkının kültürünün asimile edilmesi çabalarının bir ürünü olarak newroz sahiplenilmemeli ancak halkların kardeşliği tarafından bakılarak newroz kutlanmalı ve türkler tarafından de sahiplenilmelidir. |
| | |
| | #8 |
| Super Aktif ![]() | Cevap: Nevruz müslümanların FARZ olan bayramıdır
__________________ “Savrulurken yaşadığımız günler / Bu soruyu mutlaka soracaksın / Ne kaldı ne kaldı bizden geriye?” |
| | |
| | #9 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 20 ![]() | Cevap: Nevruz müslümanların FARZ olan bayramıdır h sadik bende hiç gormedim bu ayeti Kuran'i Kerimde. sevinirim sen hangi sayfada buldun bu ayeti. |
| | |
| | #10 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 0 Rep: 67 ![]() | Cevap: Nevruz müslümanların FARZ olan bayramıdır sayın arkadaşlar bu forumda müslümanık kısmında bu ilmi kimin verdiği ayrınyılarla yazılı bu bilgileri veren haktır hancı pervane hz muhammedin tellalıdır imamıdır okuyun bu fiziki kanıtlıdır rüya değildir gercektir |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |