FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri Estetik prefabrik reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Din,Dinler > islam (Müslümanlık)

Dini Konular Siyasete Basamak Olmamalı

Din,Dinler katogorisi islam (Müslümanlık) forumu içinde "Dini Konular Siyasete Basamak Olmamalı" başlıklı konu görüntüleniyor, "Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın ''Türkiye'deki Müslüman çoğunluk dini özgürlüklerle ilgili sorunlar yaşıyor'' sözlerine Diyanet'ten tepki geldi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ''Dini konuların siyasi tartışmalara basamak yapılmasını tasvip etmiyoruz'' dedi. ..."

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30-05-2008, 04:12 PM   #1
SUPER MODERATOR
 
Gülüm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Herkes Kendine Yakıştığı Gibi Yaşar
 
Üyelik tarihi: Mar 2007
Nerden: Samsun
Mesajlar: 2.385
Cinsiyet:
Rep Gücü: 352
Gülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyor
Dini Konular Siyasete Basamak Olmamalı

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın ''Türkiye'deki Müslüman çoğunluk dini özgürlüklerle ilgili sorunlar yaşıyor'' sözlerine Diyanet'ten tepki geldi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ''Dini konuların siyasi tartışmalara basamak yapılmasını tasvip etmiyoruz'' dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Ali Bardakoğlu, gazetecilerin Babacan'ın dini özgürlüklere ilişkin açıklamasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

"Biz siyasi tartışmalarındışında kalmak isteriz" diyen Bardakoğlu, "Siyasi tartışmaları siyasetçiler ve medya kendi üslubu içinde yapsın. Dini konuların siyasi tartışmalara basamak yapılmasını doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

"80 kusur yıllık Cumhuriyet kazanımlarımız yok mu oluyor?" şeklinde tereddütlere yol açacak din tartışmasının, tarihi tecrübeye haksızlık olacağını belirten Bardakoğlu, "Türkiye'nin tecrübesiyle gurur duyuyoruz. Farklı inanç gruplarını, kültürleri, inançları bir arada ve barış içinde yaşatma tecrübesiyle övünüyoruz" ifadesini kullandı.

Fetva tartışması

Diyanet İşleri Başkanı, Başkanlık ve Diyanet Vakfı'nca yayınlanan eserlerde yer alan bazı cümleleri günümüz sorunlarına verilen fetva olarak yansıtmanın da doğru olmadığını belirterek, "Çünkü bu kitapların hiçbirisi fetva değildir. Bilimsel yöntemle hazırlanmış veri tabanıdır, derlemelerdir" dedi.

Aile hukuku alanında Medeni Kanun'un esas alınması gerektiğini sürekli vurguladıklarını belirten Bardakoğlu, Kuran'ın ilgili ayetlerinin de çok evliliği değil tek evliliği teşvik ettiğini kaydetti.

Bardakoğlu, "Toplumsal genel kabul yönüyle tek evliliğin esas olduğu ülkemizde, kadının hakkı korunamadığı, çocukların nesebi ve mirası gibi konularda haksızlıklar söz konusu olduğu ve neticede kadın mağdur edildiği için ikinci evliliğin dinen de pek çok sakıncalar taşıdığını her vesileyle ve ısrarla ifade etmekteyiz" şeklinde konuştu.

Başkanlığın ve Diyanet Vakfı'nın binin üzerinde eser yayınladığını bildiren Bardakoğlu, bu kitaplardan ve DİB'in internet sayfasında yeralan eserlerin herhangi birinden bir cümleyi, bir kelimeyi bağlamından kopararak tartışmaya açmayı doğru bulmadığını söyledi.

kaynak
__________________
Sözlerini Tutmaya Alışkanlık Edenler Değerleri ile Yükselirler
Gülüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Alt 30-05-2008, 08:01 PM   #2
FORUM MODERATOR
 
SAHARAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Olgun insan güzel söz söyleyen değil, söylediğini yapan ve yapabileceklerini söyleyen adamdır.
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Nerden: Okyanus
Yaş: 34
Mesajlar: 2.269
Cinsiyet:
Rep Gücü: 263
SAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyor
Cevap: Dini Konular Siyasete Basamak Olmamalı

Allah'la,dinle insanları kandıranların vay haline! Paylaşım için tşk.
__________________
Bildiğim tek şey hiçbir şey bilmediğimdir... SOKRATES
SAHARAY isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Maksatları dini tartışılır kılmak.. Selinamm islam (Müslümanlık) 0 19-04-2008 02:08 PM
ATARÜRK ve LAİKLİK Bay X Mustafa Kemal Atatürk 9 12-05-2007 01:40 AM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:59 PM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!


Telif haklarını ihlal eden hertürlü materyal supermeydan.net de yayınlanamaz ve dağıtılamaz.Site içeriğini Kaynak göstermek şartıyla kullanmanız serbesttir.
Okur konuları ve yorumları kişilerin kendi görüşleridir.SuperMeydan.Net konu ve yorum içeriklerini benimsememektedir

Search Engine Friendly URLs by vBSEO