FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin 2008 öss yerleştirme sonuçları reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Din,Dinler > islam (Müslümanlık)

Ziyaret hasta ziyareti

Din,Dinler katogorisi islam (Müslümanlık) forumu içinde "Ziyaret hasta ziyareti" başlıklı konu görüntüleniyor, "‘Ziyaret’, bir kimseyi veya bir yeri ona karşı duyulan ilgi veya sevgiden dolayı, gözle görmek üzere onun yanına gitmektir. İslam dini müslümanları; birbirlerinin karedeşleri olarak ilan etmiş ve onların birbirlerini ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20-03-2008, 05:08 AM   #1
Yeni Uye

memedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

memedi çok gurur duyuyormemedi çok gurur duyuyormemedi çok gurur duyuyormemedi çok gurur duyuyormemedi çok gurur duyuyormemedi çok gurur duyuyormemedi çok gurur duyuyormemedi çok gurur duyuyormemedi çok gurur duyuyormemedi çok gurur duyuyormemedi çok gurur duyuyor
Ziyaret hasta ziyareti

‘Ziyaret’, bir kimseyi veya bir yeri ona karşı duyulan ilgi veya sevgiden dolayı, gözle görmek üzere onun yanına gitmektir.

İslam dini müslümanları; birbirlerinin karedeşleri olarak ilan etmiş ve onların birbirlerini sevip saymalarını, yardımcı olmalarını emretmiştir. İnsanlar arasında sevginin yerleşmesine yardımcı olan en önemli sebeplerden birisi ziyaretlerdir. Bu bakımdan İslâm ziyaretlere büyük önem vermiştir. Hz. Peygamber sav hadisinde; Allah için bir hastayı veya bir müslümanı ziyaret eden kişinin Cennetteki yerini hazırladığı”nı haber vermiştir. Tirmizi, Birr 64

Bir hadis-i şerifte, Rasûlüllah sav, müslümanlara yedi şey yapmalarını emretmiş, yedi şeyden kaçınmalarını istemiştir. Yapılmasını istediği şeyler şunlardır: Cenazenin arkasından gitmek,hastaları ziyaret etmek,davete icabet etmek, mazluma yardım etmek, verilen sözü, yapılan yemini yerine getirmek, verilen selamı almak, aksırana dua etmek Buhari, Cenaiz2; Müslim, Selâm4-6

Ziyaretler, dünyalık kazançlarla birlikte uhrevi faydayı (sevap kazanmayı) da sağlar ki, bu da Allah c.c rızasına ulaşmaktır. Rasûlüllah sav şöyle buyurmuştur:

Aziz ve Celil olan Allah kıyâmette:

Ey Ademoğlu! Ben hasta oldum da sen beni ziyaret etmedin!’ buyurur. Kul:

Ya Rabbi! Sen alemlerin Rabbi olduğun halde ben sana nasıl hasta ziyareti yapabilirim? diye sorar. Allah cc:

Sen bilmez misin ki, benim falan kulum hasta olmuştu da sen onu ziyaret etmemiştin. Yine bilmez misin ki, eğer sen onu ziyaret etseydin, kesinlikle beni onun yanında bulacaktın. (yani, benim sevabımı ve ikramımı onun yanına bulacaktın) buyurdu Müslim, Birr43.

Başka bir hadis-i şerifte de, Hz Peygamber s.a.v.: Hasta ziyareti yapan kişi, (hastanın yanından) dönünceye kadar kendisini cennete ulaştıracak bir yol üstündedir.(Müslim, Birr39) buyurmuştur.

şu halde ziyaretler özellikle hasta ziyareti müslümanı Allah cc rızasına kavuşturacak güzel ahlak davranışlarından biridir. Bu nedenle hasta ziyareti kaçınılmaz bir görevdir. Müslüman toplumun bütün bireyleri bu sosyal görevi yerine getirmeli ve başkalarına da tavsiye etmelidir.
memedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links
Alt 20-03-2008, 10:04 AM   #2
SUPER MODERATOR

Gülüm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Herkes Kendine Yakıştığı Gibi Yaşar

Gülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyor
Cevap: Ziyaret hasta ziyareti

Ellerine emeğine sağlık memedi,bu tarz konularda duyarlısın ve paylaşımcısın gerçekten seni kutluyorum.

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:35 AM .