FORUM SUPERMEYDAN  
Web Tasarım Estetik Estetik prefabrik key ödemeleri Alışveriş

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Din,Dinler > islam (Müslümanlık)

Çok secde cennete götürür

Din,Dinler katogorisi islam (Müslümanlık) forumu içinde "Çok secde cennete götürür" başlıklı konu görüntüleniyor, "Rasulullah(sav)'in hizmetkari ve Ashab-i Suffa'dan olan Ebu Firas Rabia b. Ka'b el-Eslemi(ra) soyle anlatir:" Rasulullah(sav) ile beraber geceler, abdest suyu ve diger ihtiyaclarini getirirdim. Bana dedi ki:" Benden bir sey ..."

Seçenekler Stil
Alt 22-02-2008, 02:03 AM   #1
Yeni Uye

memedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

memedi çok gurur duyuyormemedi çok gurur duyuyormemedi çok gurur duyuyormemedi çok gurur duyuyormemedi çok gurur duyuyormemedi çok gurur duyuyormemedi çok gurur duyuyormemedi çok gurur duyuyormemedi çok gurur duyuyormemedi çok gurur duyuyormemedi çok gurur duyuyor
Çok secde cennete götürür

Rasulullah(sav)'in hizmetkari ve Ashab-i Suffa'dan olan Ebu Firas Rabia b. Ka'b el-Eslemi(ra) soyle anlatir:" Rasulullah(sav) ile beraber geceler, abdest suyu ve diger ihtiyaclarini getirirdim. Bana dedi ki:" Benden bir sey dile" . Ben de:" Cennette Sana arkadaslik etmeyi dilerim" dedim. " Bundan baska" dedi. Ben de:" Istegim budur" dedim. " Sen de nefsine karsi cok secde etmekle Bana yardim et" buyurdu. "

(Muslim).

Hz. Peygamber' Ebu Abdillah Sevban(ra) Rasulullah(sav)'i soyle derken isittigini rivayet etmistir:" Cok secde etmeye bak. Zira sen her secde edisinde Allah seni onunla bir derece yukari kaldirir. Senden de bir gunahi siler. "

(Muslim).

Cabir(ra) Rasulullah(sav)'i soyle derken isittigini rivayet etmistir:" Suphesiz gecede bir saat vardir ki musluman birisi ona rastlarsa Allah'tan dunya ve ahiret isinden hayirli birsey isterse Allah ona mutlaka bunu verir. Bu her gecede boyledir. "

(Muslim).

Ebu Malik el-Esari(ra) Rasulullah (sav)'in soyle buyurdugunu rivayet etmistir:" Hic bir adam yoktur ki geceleyin uyanir, hanimini da uyandirir, hatta hanimina uyku agir basarsa yuzune su serperde ikisi evlerinde namaza kalkar ve gecenin bir vaktinde Allah'i zikrederse Allah o ikisinin gunahlarini bagislar. " (Taberani).

Mugire b. Su'be(ra) anlatir:Bir gun Rasulullah(sav) oyle namaz kildi ki hatta ayaklari sismisti. Kendisine:" Allah Senin gecmis ve gelecek gunahlarini bagisladi" denildi. O da soyle buyurdu: " Sukreden bir kul olmayayim mi?"

(Buhari, Muslim, Nesei).

Ibn-i Abbas(ra) soyle anlatir:" Rasulullah (sav) bize gece namazi kilmamizi emretti, hatta bu konuda tesvik edip soyle buyurdu:" Bir rekatta olsa gece namazi kilmaya bakin. "

(Taberani).

Secde ;

takvali kullarin en guzel , en samimi , en ihlasli ameli ...

Rabbe en yakin olunan an ......

Resulullah sav'in kizdiginda kullandigi , alni toprak olasica! (alni secdeye gelesice!) sozu dahi secdenin guzelligini ve onemini yansitmaya yetiyor.....

Ihlas ile seher vakitlerinde Rabbine secde eden , gunduzunu o bilincle geciren ve hayatini

takva uzerine insa edenlerden kilsin Rabbimiz !!! amin
memedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Herşey Yarı Fiyatına..
Alt 22-02-2008, 02:26 AM   #2
Yeni Uye

samedi765 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SUPERMEYDAN

samedi765 bilinen bir isimsamedi765 bilinen bir isimsamedi765 bilinen bir isimsamedi765 bilinen bir isimsamedi765 bilinen bir isimsamedi765 bilinen bir isim
Cevap: Çok secde cennete götürür

Allah(c.c) rzı olsun kardeşim.Emegine bilegine saglık...
samedi765 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!

Seçenekler
Stil