![]() |
| | |||||||
Din,Dinler katogorisi islam (Müslümanlık) forumu içinde "KURBAN........" başlıklı konu görüntüleniyor, "Son günlerde ülkemizde tartışılan bir konu var. Tartışmacılar vejeteryan müslümanlar. Derler ki "biz ne keseceğiz"? Bu konuda bir çok merciye danıştıklarını fakat tatminkar cevaplar alamadıklarını ifade eden vejeteryanlar, "kurban kesmek ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Blog Mesajları: 2
Cinsiyet: Rep Gücü: 400 Rep: 39640 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | KURBAN........ Son günlerde ülkemizde tartışılan bir konu var. Tartışmacılar vejeteryan müslümanlar. Derler ki "biz ne keseceğiz"? Bu konuda bir çok merciye danıştıklarını fakat tatminkar cevaplar alamadıklarını ifade eden vejeteryanlar, "kurban kesmek yerine onun bedelini başka şekilde değerlendirebilirmiyiz" diye soruyorlar."Toplu hayvan katliamı" diye değerlendirdikleri bu durum konusunda ne yapacaklarını bilmediklerini ifade ediyorlar. Enteresan bir durum kendi adıma hiç düşünmemiştim . Sizlerin bu konudaki görüşleriniz nedir? |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #2 |
| Kısıtlanmıs Uye | Cevap: KURBAN........ Vejeteryan, et tüketmeyenlere verilen bir isim bildiğim kadarıyla.Et tüketmiyorlar, ancak yine müslümanlar.Bu yüzden kurban kesilince etinden yemek zorunda değiller.O eti,ihtiyacı olan bir aileye verebilirler bence.Yada kurban parasını ihtiyaç sahibi bir aileye vermek, mantıklı olur diye düşünüyorum....
__________________ |
| | |
| | #3 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Blog Mesajları: 2
Cinsiyet: Rep Gücü: 400 Rep: 39640 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: KURBAN........ Anladığım kadarıyla vejeteryan olanların derdi et yememek değil bu tören den uzak kalmak bu durumu yerine getirememek diye düşünüyorum |
| | |
| | #4 |
| Kısıtlanmıs Uye | Cevap: KURBAN........ Açıkçası ben bunu genellemek istemem.Et yememek ve bu dini bayrama karşı olmak, farklı kulvarlara giriyor bence.
__________________ |
| | |
| | #5 | |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 10 Rep: 878 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
| |
| | |
| | #6 | |
| Super Aktif ![]() | Cevap: KURBAN........ Alıntı:
Katılıyorum cevabınıza. Kurban kesmemek ayrı et yememek ayrı. Veteryanlar diye kurbana karşı gelmek ise apayrı. Kardeşim sen kes ve etini bir güzel fakirlere dağıt. sene boyunca bir iki defa et yyebilen insanlara ver etini ...
__________________ “Savrulurken yaşadığımız günler / Bu soruyu mutlaka soracaksın / Ne kaldı ne kaldı bizden geriye?” | |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |