FORUM SUPERMEYDAN  
Web Tasarım Estetik Estetik prefabrik key ödemeleri Alışveriş

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Din,Dinler > islam (Müslümanlık)

Kuran'da başörtüsü yok !

Din,Dinler katogorisi islam (Müslümanlık) forumu içinde "Kuran'da başörtüsü yok !" başlıklı konu görüntüleniyor, "Peki hangi amaçla yazdın yüksel, Dünyayı bir tarafa bırak,türkiye deaksi görüşte olanlar yok mu? ismet bozdağ,yaşar nuri ...vs. bunlardan başkası yok mu? senin derdin ne? baş örtüsü senin problemin mi ..."

Seçenekler Stil
Alt 01-09-2007, 12:53 PM   #11
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

abdtopal will become famous soon enough
Cevap: Kuran'da başörtüsü yok !

Peki hangi amaçla yazdın yüksel,
Dünyayı bir tarafa bırak,türkiye deaksi görüşte olanlar yok mu?
ismet bozdağ,yaşar nuri ...vs. bunlardan başkası yok mu?
senin derdin ne?
baş örtüsü senin problemin mi değil mi?
abdtopal isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Herşey Yarı Fiyatına..
Alt 01-09-2007, 12:59 PM   #12
Yeni Uye

yellow_hot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YooooOOOOKKKK... HiÇBiRŞeY YoooOOOKKKK....

yellow_hot will become famous soon enoughyellow_hot will become famous soon enough

Alıntı:
abdtopal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
senin derdin ne?

Yüksel abi başörtüsüyle ilgili bi yorum yapmamış ki!!! Sadece haberi siteden almış ve burda bizimle paylaşmış.Dikkatli okursan yorum yapmadığını anlarsın....
yellow_hot isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 01-09-2007, 01:11 PM   #13
SUPER MODERATOR

güney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hak verilmez alınır!!!

Blog Mesajları: 2
güney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyor

Yazılan yazı Milliyet gazetesinden alıntı diye okudum.Ne kadar provakatör ruhlu insanlar haline gelmişiz.Evet baş örtüsü hepimizin sorunu.Tabi bu sorunu tanımlamamız farklı kimimiz serbest olsun derken kimimiz ise amacına uygun kullanılsın siyasi içerik olarak kullanılmasın istiyoruz.Ben de Cumhuriyet Türkiyesinde yaşayan biri olarak doğru kullanılmasından yanayım...
güney isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 01-09-2007, 01:13 PM   #14
SITE ADMİN

YukseLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güclu insanlar daima Uysal,Zayıf insanlar daima Hırcındır

Blog Mesajları: 25
YukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyor

Alıntı:
abdtopal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
senin derdin ne?
Ustteki yazı milleyet gazetesinde cıkan, İsmet Bozdag imzalı bir yazıdır.Buraya yazı hakkında uyeler yorum yapsın gorüş bildirsin diye tasıdım.

Kurallarımız geregi yoneticiler dini ve siyasi konularda taraf olamaz,görüş belirtemezler ama fikrimi belirtmeden gecemeyecegim.

Soruna gelince Basörtüsü benim problemim degil,ailemin problemide degil benimde ailemde basörtülü kadınlar var ama bugune kadar kimse onlara basını neden ortuyorsun veya basını acacaksın demedi. Basında örtü var diye hiçbiryerde ikinci sınıf vatandas muamelesi görmedi.

Türkiye'de basörtüsü Dini siyasete alet edenlerin,Basörtüsünün siyasi bir simge olarak görenlerin sorunu,daha dogrusu sanal gundem yaratma cabaları

Simdi sen Basörtüsü senin sorunun degil,senin sorunun ne? diye sorabilirsin .Hemen cevap vereyim.

Benim sorunum Terör,Türkiye'nin sorunu terör. Guneydoguda hergün bu vatan evlatları,Canlar teröre kurban giderken,basörtüsünü (temcit pilavı gibi )devamlı sorunmus gibi gosterilip sanal gundem yaratanları anlamıyorum. Lütfen! onceliklerimizi iyi belirleyelim.

NOT : Yasar Nuri Hoca'yı da sever yorumlarının coguna katılırım.
Alt 02-09-2007, 12:39 AM   #15
Aktif Uye

erkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyor

Alıntı:
YukseLL´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ustteki yazı milleyet gazetesinde cıkan, İsmet Bozdag imzalı bir yazıdır.Buraya yazı hakkında uyeler yorum yapsın gorüş bildirsin diye tasıdım.

Kurallarımız geregi yoneticiler dini ve siyasi konularda taraf olamaz,görüş belirtemezler ama fikrimi belirtmeden gecemeyecegim.

Soruna gelince Basörtüsü benim problemim degil,ailemin problemide degil benimde ailemde basörtülü kadınlar var ama bugune kadar kimse onlara basını neden ortuyorsun veya basını acacaksın demedi. Basında örtü var diye hiçbiryerde ikinci sınıf vatandas muamelesi görmedi.

Türkiye'de basörtüsü Dini siyasete alet edenlerin,Basörtüsünün siyasi bir simge olarak görenlerin sorunu,daha dogrusu sanal gundem yaratma cabaları

Simdi sen Basörtüsü senin sorunun degil,senin sorunun ne? diye sorabilirsin .Hemen cevap vereyim.

Benim sorunum Terör,Türkiye'nin sorunu terör. Guneydoguda hergün bu vatan evlatları,Canlar teröre kurban giderken,basörtüsünü (temcit pilavı gibi )devamlı sorunmus gibi gosterilip sanal gundem yaratanları anlamıyorum. Lütfen! onceliklerimizi iyi belirleyelim.

NOT : Yasar Nuri Hoca'yı da sever yorumlarının coguna katılırım.
Güzel ve size son cümlenizde (Yaşar Nuri Öztürk hariç) yürekten katılıyorum, sorunlar listesinde başörtüsü nedense hiç üzerine vazife olmayanlarca üst sıralara taşınıyor, taşınmakla kalınmıyor kaşınıyor. Ama önceliklerimizi belirleme şansını malesef ülkede fikren ve şahsen iktidarlarını kaybeden bedbahlar yakalıyor.

Bunlar hizmet süresi biten kamu (Üniversite, yargı, ordu, vs) görevlileri, bazı dernek ve odalar, artık itibar görmeyen fikir ve düşünce adamları ile köşe yazarları ve bunlara uyan gafelt ve dalalet içindeki bir avuç azınlık.

Zulmü Alkışlayamam

Zulmü alkışlayamam, zâlimi asla sevemem;
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.
Biri ecdâdıma saldırdı mı, hattâ boğarım!..
- Boğamazsın ki!
- Hiç olmazsa yanımdan koğarım.
Üç buçuk soysuzun ardında zağarlık yapamam;
Hele hak nâmına haksızlığa ölsem tapamam.
Doğduğumdan beridir âşıkım istiklâle,
Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lâle!
Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!
Kanayan bir yara gördüm mü yanar tâ ciğerim,
Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!
Adam aldırma da geç git, diyemem aldırırım.
Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!
Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu...
İrticâın şu sizin lehçede ma'nâsı bu mu?

Mehmet Akif Ersoy
erkişi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 02-09-2007, 01:22 PM   #16
Kısıtlanmıs Uye
SUPERMEYDAN

cataloluk is on a distinguished road

arakadaşlar islamda baştan beri haksızlıklar diz boyu

bu gün dineyet bakanlığı bütcesi altı bakanlığın bütcesine eşit
bu para ahlaka dine harcanıyorsa bizler niye carşıda dağda şehirde korkarak geziyoruz
demekki adelsizlik önce dinayet bakanlığında başlıyor
yabancılar olsa madem bu bakanlık işe yaramıyor fes edelim derler
hocalar hem aylık mağaşını alıyor hemde dolu dolu yemek yiyiyor üstüne para alıyor

islam hayır yapacak yedi mahalle duysun diye apörle kuruyor
gösteriş için
halbuki islamda hayır yap yaptım diye söyleme ilkesi var

baş örtüsü ister olsun ister olmasın
baş örtüsü otuz iki farzın sadece giyinmek kısmının bir parcassı
baş örtülü zina yapılmazmı birde bunu yorumlayın

islam eğer yetkiyi sermayeyi ele gecirdimi kanunlarıda kendine göre yorumlarlar dinide
cataloluk isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 02-09-2007, 01:46 PM   #17
Aktif Uye

erkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyor

Alıntı:
cataloluk´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
arakadaşlar islamda baştan beri haksızlıklar diz boyu

bu gün dineyet bakanlığı bütcesi altı bakanlığın bütcesine eşit
bu para ahlaka dine harcanıyorsa bizler niye carşıda dağda şehirde korkarak geziyoruz
demekki adelsizlik önce dinayet bakanlığında başlıyor
yabancılar olsa madem bu bakanlık işe yaramıyor fes edelim derler
hocalar hem aylık mağaşını alıyor hemde dolu dolu yemek yiyiyor üstüne para alıyor

islam hayır yapacak yedi mahalle duysun diye apörle kuruyor
gösteriş için
halbuki islamda hayır yap yaptım diye söyleme ilkesi var

baş örtüsü ister olsun ister olmasın
baş örtüsü otuz iki farzın sadece giyinmek kısmının bir parcassı
baş örtülü zina yapılmazmı birde bunu yorumlayın

islam eğer yetkiyi sermayeyi ele gecirdimi kanunlarıda kendine göre yorumlarlar dinide
h sadık nickini değiştirmişsin ama fikrinin sapıklığını ve cehaletini değiştiremezsin Artık sana beddua bile edemiyorum, ne olur benim yazdığım konuda yazma artık, neden anlarsın bilmem ama, lütfense öyle değilse de ne kadar ağırını istersen bedduanında ... da yeter yahu.

Diyanet İşleri Başkanlığının adını bilmezsin salya ile saldırırsın bedbah herif.
erkişi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 02-09-2007, 02:26 PM   #18
SITE ADMİN

YukseLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güclu insanlar daima Uysal,Zayıf insanlar daima Hırcındır

Blog Mesajları: 25
YukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyor

Alıntı:
h sadık´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tabi türküyede yüksel gibi parası var imanı yok insanlar imkanları ele gecirirse kanunda onlara calışır dini kurallarıda onlar koyar

yüksel nikindeki bilgic arkadaş eğer kurllara göre .yöneticiler taraf tutmuyorsa neden benim yazılarımı engelliyorsun senin din görüşün tamamen hz muhammedin düşmanlarının parti yasası islamlıkla hiç bir ilgisi yok
korkuyorsun atanın dedin doğruları yanlışa cıkacak diye ehlibeyin imamını hakir görüyorsun
gercekciysenin yazılarımı engellemeyin
Sende biliyorsunki bu site sana cok sabretti .internetde yazdıgın butun forumlardan kovuldun ama biz hala senin yazılarını yayınladık.yani burası senin icin 10. köy idi .Taki İslam'a ve Peygamberimiz aleyhine yazılar yazmaya baslayana kadar.
Arkadasım senin din anlayısın bize uymuyor, bu forumda uye olan 65000 kişiye uymuyor.Sen dinini istedigin gibi yasa, Ama bu forumda değil FORUMDAN SURESIZ UZAKLASTIRILDINIZ.

NOT:

Alıntı:
yüksel gibi parası var imanı yok insanlar imkanları ele gecirirse kanunda onlara calışır dini kurallarıda onlar koyar
Para ile imanın kimde oldugunu Allah bilir, Ben kucukesnaf bir babanın,Devlet Memuru cocuguyum Bu sitenin masraflarınıda cogu zaman cebimden karsılıyorum, Demek senin dininde kişileri tanımadan iftira atmak da varmıs:)
Alt 02-09-2007, 06:20 PM   #19
Kısıtlanmıs Uye
SUPERMEYDAN

cataloluk is on a distinguished road

arkadaşım hakkın tellalının hz muhammed ve hızır eleyiselamdan feyiz görev alarak bu bilgilerin geldiğine inanmıyorsun

düşün ya benim dediklerim kesin doğruysa senin ve senin forumdaki 65ooo kişinin hali nedir gideceği yer neredir

biz aptalmıyız hürafeye inanalım gecmişteki hak imamlarına inananlar aptalmıydı
hz muhammedin zamanında yaşayan hak aşığı hapapu civan
vardı dilini kestiler hz muhammedin ağzında mehi var mehisini diline surdü hz allah yeniden hapapu civana dil verdi
şimdi mevlitlerde onun sözleri söyleniyor merhaba ehli sünnet merhaba
merhaba iki cihan nebisi merhaba

bu sözler böyle gidiyor

sizler mehi olan erenlere taş atarken kesip asarken nasıl müslüman olcaksınız

birde böyle düşünün
beni atanların aykırı görenlerin hepsi ehlibeyite düşaman
başka acıklamsı yoktur
ben neden sizinle kötü olayım

benim cıkarımmı varki

sizlerin eğer aklı olsa hancı pervane başlığı altındaki satoırları okur gerceğin farkına varırsınız

okuma yazması olmayan birinin bunları neden söylesin
sen adem eleyi selam la dene yedim nuh ile yelken oynadım vucudum incil tevrat zebur kuranı kerim dermisin
yunus emrede aynı demiş isterseniz yunusada küfür edin hancı pervane yunus emrenin ta kendisi

hz muhammedin sözcüsünü hakir gören alaya alan isterse sayısı on milyar olsun yine gideceği yer arasattır
cataloluk isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 04-09-2007, 05:24 PM   #20
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

TAMARASESSİZ is on a distinguished road

Sual: Dinimiz, kadının nasıl kapanacağını açıkça bildirdiğine göre bunun tartışması niçin yapılıyor? Tesettürü inkâr eden dinden çıkmaz mı?
CEVAP
Kadınların tesettürü kesin olarak açıklanmıştır. Tesettürle ilgili âyet-i kerimeleri Peygamber efendimiz açıklamış, âlimler de bizlere bildirmiştir. Bu husustaki tartışmalar kasıtlıdır.

Kur'an-ı kerimde genel olarak her şey, kısa olarak bildirilmiştir. Bunları Peygamber efendimiz açıklamış, o günden beri uygulanmıştır.

Kur'an-ı kerimde mealen, (Sakın ana-babana öf deme) buyuruluyor. (İsra 23)
Bir kimse, ana-babasına öf demese, fakat sopa ile dövse, sonra da (Ben öf demediğim için, Kur'anın emrine uydum) dese, bu kimse Kur'ana uymuş mu oluyor? Âyet-i kerimenin manası, (Ana-babanızı üzmeyin hatta onlara öf bile demeyin) demektir. (Beydavi)

Bunun için Kur'an-ı kerimdeki bir âyetin hükmünü öğrenmek için Kur'an tercümesine bakmak çok yanlış olur. Herkes Kur'an-ı kerimden hüküm çıkarabilseydi, hadis-i şerifler lüzumsuz olurdu.

Hırsızlık suçtur. Bir hakim, kanunları esas almadan, sırf Anayasaya göre bir hırsıza ceza veremez. Çünkü hırsızlığın cezası açıkça Anayasada bildirilmemiştir. Birçok hükümler kanunlarla açıklanmıştır.

Bunun gibi, dinimizin bir hükmünü öğrenmek için herkes Kur'an-ı kerime bakıp anlayamaz. Kur'an-ı kerim, hadis-i şeriflerle açıklanmıştır. Hadis-i şerifleri de anlamak büyük ilim işidir. Bunları da İslam âlimleri açıklamıştır. Onun için hiç kimseye Kur'an tercümesi okumasını tavsiye etmiyoruz. Bir okuyucu "Kur'an tercümesi, okuyarak dinsiz oldum" diye acı bir itirafta bulunmuştu.

Tıp kitabı okuyarak, ilaç yapmak ve hastaya teşhis koymak yanlıştır. Kur'an tercümesinden hüküm çıkarmak bundan daha büyük yanlıştır. Çünkü yanlış ilaç kullanan ölebilir. Fakat yanlış hüküm çıkaran imanını kaybedip, sonsuz azaba düşebilir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Kur'anı kendi görüşü ile açıklayan, doğru olsa bile, muhakkak hata etmiştir.) [Nesai]
(Kur'anı kendi görüşüne göre tefsir eden kâfir olur.) [Mekt.Rabbani]

Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Mümin kadınlara söyle: [Yabancı erkeklere bakmaktan] sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, [el, yüz gibi] görünen kısmı hariç, ziynetlerini [Saç ve gerdan gibi ziynet takılan yerleri] göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar [saç, kulak ve gerdanlarını] örtsünler!) [Nur 31]

Bu âyet-i kerimeden kadınların başörtüsünü sadece yakasına örteceği, baş ve vücudunun diğer yerlerini örtmenin gerekmediği anlaşılabilir. Gözünü neden sakınacak, ırzını nasıl koruyacak, ziynetten maksat nedir? Kına, sürme boya mıdır, altın, gümüş gibi ziynetler midir? Bu hususlar açık değildir, hadis-i şerifle bildirilmiştir. Bir âyet-i kerime meali de şöyle:
(Ey Nebi, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına [dışarı çıkarken] cilbablarını [dış kıyafetlerini] giymelerini söyle! Bu, onların tanınıp, eza görmemelerine daha uygundur.) [Ahzab 59]

Bu tercümeye bakıp "Kadın, tanınıp eza edilmemesi için dış elbise giyer. Tanınıp eza edilmezse, çıplak gezebilir" diyenler çıkmıştır. Bu âyetleri Resul aleyhisselamın nasıl açıkladığına bakmalıdır.

Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Kadının [yüz ve iki elinden başka] bütün bedeni avrettir.) [Mecmaul-enhür, El-mugni]

Bu hadis-i şerifte kadının tesettürü açıkça bildiriliyor. Kur'an-ı kerimin 17 yerinde Resulullaha (De ki, bana tâbi olun) buyuruluyor. Allahü teâlânın Resulüne tâbi olup Onun bildirdiği şekilde tesettüre riayet etmelidir!

Hz. Esma, ince elbise ile gelince, Resulullah efendimiz baldızına bakmadı. Mübarek yüzünü çevirip (Ya Esma, bir kız, namaz kılacak yaşa gelince, yüz ve elleri hariç, vücudunu erkeklere gösteremez) buyurdu. (Ebu Davud)

Hz. Âişe validemiz buyurdu ki:
(İlk muhacir kadınlara Allah rahmet etsin! Tesettür âyeti inince, hemen futalarını yırtıp başlarını örttüler) buyurdu. (Buhari, Nesai)

Kadın avrettir, tesettürü farzdır. Âyet-i kerimeyi kendi görüşüne göre tefsir edip bu farzı inkâr etmek küfürdür.

Bir kadın açık gezse kâfir olmaz. Fakat kapanmanın lüzumsuz olduğunu söylerse kâfir olur. Günah ile küfür farklıdır.

Sual: "Teferruat" diyerek saçları açmak uygun mu? Sokağa çıkarken peruk takabilir miyim?
CEVAP
“Teferruat” diyerek saçları açmak haramdır. Hele kapanmaya önem vermeyenin imanı gider. Sokağa çıkarken peruk takmak zaruretsiz caiz değildir. Erkekler arasında başını açmak zarureti olduğu zaman, kadının peruk kullanması caiz ve lazım olur. Zaruret, başka çare bulamamak demektir. Sadece zaruret halinde peruk takabilirsiniz.

Sual: Namaz, oruç, zekat ve hac ne zaman farz oldu? Tesettür ne zaman emredildi?
CEVAP
Beş vakit namaz, miladi 621 yılında ve hicretten bir yıl önce mirac gecesinde farz oldu. Mirac’dan önce, yalnız sabah ve ikindi namazı vardı.
Hicret, 622 de oldu.
Ramazan orucu, 624’te farz oldu.
Zekat da 624’te Ramazan ayında farz oldu.
Hac ise 631’de farz oldu.
625 ve 627 yılında kadınlara örtünme emri geldi.

Kadınların Peygamber efendimize gelerek sual sormaları, oturup dinlemeleri hicab âyeti gelmeden önce idi. Hicab âyeti gelince, kadın erkek artık bir arada oturulmadı. Kadınlar soracaklarını, ezvac-ı tahirattan sorup öğrendiler. Resulullah efendimiz ise 632’de vefat etti. Demek ki Peygamber efendimiz, tesettür âyetinden 5 yıl sonra vefat etti. Ondan önce tesettür yoktu. Önceki hayatını anlatıp, “Resulullah kadınlarla oturup konuşurdu, kadınlar açık gezerdi” demek yanlış olur
TAMARASESSİZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Seçenekler
Stil