FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin reklam verin reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Din,Dinler

Allah'a nasıl iman etmeliyiz?Çok önemli!!!

YAŞAM katogorisi Din,Dinler forumu içinde "Allah'a nasıl iman etmeliyiz?Çok önemli!!!" başlıklı konu görüntüleniyor, "Allah bize bu nimetleri verdi.Hemde karşılıksız!Bir gözü yapmak bir insan için olanaksız.Ama Allah bize karşılıksız bu nimetleri verdi.Peki biz nasıl teşekkür ediyoruz? Eğer bir nefes alıp verişimizin(sadece bir tanesinin) birebir ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21-02-2007, 07:01 PM   #1
Yeni Kayıt

furkey is on a distinguished road
Allah'a nasıl iman etmeliyiz?Çok önemli!!!

Allah bize bu nimetleri verdi.Hemde karşılıksız!Bir gözü yapmak bir insan için olanaksız.Ama Allah bize karşılıksız bu nimetleri verdi.Peki biz nasıl teşekkür ediyoruz?
Eğer bir nefes alıp verişimizin(sadece bir tanesinin) birebir karşılanması için tam 1000 yıl hiç nefes bile almadan, yemek bile yemeden, su bile içmeden ibadet etmemiz gerekiyor.
Ama Allah günde sadece 5 vakit vermiş.Bu 5 vakit namaz bi günde toplam en fazla 1 saat alıyor.

Arkadaşlar olayı birde şu benzetmelerle düşünelim.
Allah bize günde 24 tane altın veriyor.Ve bizden hergün bu altınların bir tanesini istiyor.Ve bu altını vermemiz karşılığında bize cennetin kapılarını aralıyor.

Eğer biz sadece 1 saatimizi Allah için harcamazsak bu nankörlük olur.Ve cezası ağırdır.
furkey isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links
Alt 24-02-2007, 01:09 PM   #2
Yeni Kayıt

sadakatli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sadakatli is on a distinguished road
Cevap: Allah'a nasıl iman etmeliyiz?Çok önemli!!!

Allah(c.c) şöyle buyuruyor;
Fatiha suresini kendim ve kullarım arasında taksim ettim,yarısı benim ve öteki yarısı kullarımındır,kullarımdan biri,bismillahirahmanirrahim dediğinde,Allah şöyle buyurur,kulum benim adımla başladı ve işlerini yoluna koymak ve düzeltmek bana vacib oldu,
Kulu,elhamdülilahi rabbil alemin dediğinde,Allah şöyle buyurur,kulum beni övdü ve sahip olduğu nimetlerin benden olduğunu anladı ve kendisinden uzaklaşan belaların benim gücümle olduğunu idrak etti.
Kulu,errahmanirahim dediğinde Allah şöyle buyurur,kulum benim rahman ve rahim olduğuma tanıklık etti,öyleyse onun rahmetimden olan payını arttıracam.
Kulu,malikiyevmiddin dediğinde,Allah şöyle buyurur,kulum kıyamet gününü bizden bildi,o gün onun hesabını kolaylaştıracam ve kötülüklerini affedecem.
Kulu,iyyakenabüdu dediğinde, Allah şöyle buyurur,ey göklerin yerlerin melekleri,bilinki bu ibadetinden dolayı ona öyle bir mükafat verecemki,cinler ve insanlar ona gıpta edecekler.
Kulu iyyakenesteyin dediğinde.Allah şöyle buyurur,kulum benden yardım istiyor ve bana sığınmış bulunuyor,bilinizki ona işlerinde yardım edecek,sıkıntılarında imdadına yetişecem.
İhtine sırat el müstekim sırat ellezine enamte aleyhim gayrıl mağdubi aleyhim velazzalin.
sadakatli isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 24-02-2007, 05:18 PM   #3
Yeni Kayıt

kaader is on a distinguished road

"Ben Müslümanım" demek iman etmek için yeterli midir?

İnsanın sadece diliyle müslüman olduğunu söylemesi tek başına yeterli değildir. Çünkü iman etmek, dil ile tasdik etmenin yanında Allah'ın dinini fiili olarak yaşamak ve yaşatmakla mümkün olur. Allah Kuran'da iman eden insanları şu özellikleriyle tarif etmiştir:

Din ahlakının yaşanması için çaba gösteren, gerektiğinde dinin menfaati için kendi çıkarlarından özveride bulunan, nefsinin bencil tutkularını yenen, başkalarının hatalarını bağışlayabilen, öfkesini tutup itidalli davranabilen, ihtiyaç içinde olsa bile başkaları için fedakarlıkta bulunabilen, malını Allah yolunda harcayan, sabreden, dinin yayılması için gece gündüz İslam'ı tebliğ eden, Allah'ı çok anan, ibadetlerini titizlikle yerine getiren, herhangi bir haksızlıkla karşılaştığında itidalini kaybetmeyen, adaletli ve bunun gibi daha pek çok konuda çaba harcayan kimseler...

Dikkat edilirse sayılan bu fiillerin hiçbirisi sadece sözle yerine getirilebilecek konular değildir. Yani insanın fiili bir çaba içinde olmadan, "ben çaba harcıyorum" demesinin bir anlamı olmaz. Ya da malını harcamadan, "ben malımı ihtiyaç olduğunda veririm" demesi yeterli olmaz. Bu nedenle "ben müslümanım" demek belki iman etmenin ilk aşamasıdır, ancak gerçek iman ancak Allah'ın hükümlerini tümüyle yaşamakla mümkün olur. Kuran'da bu konu şöyle açıklanmıştır:

Allah'a çağıran, salih amelde bulunan ve: "Gerçekten ben müslümanlardanım" diyenden daha güzel sözlü kimdir? (Fussilet Suresi, 33)
Alt 26-02-2007, 03:14 PM   #4
Yeni Kayıt

sadakatli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sadakatli is on a distinguished road

Alıntı:
kaader´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"Ben Müslümanım" demek iman etmek için yeterli midir?

İnsanın sadece diliyle müslüman olduğunu söylemesi tek başına yeterli değildir. Çünkü iman etmek, dil ile tasdik etmenin yanında Allah'ın dinini fiili olarak yaşamak ve yaşatmakla mümkün olur. Allah Kuran'da iman eden insanları şu özellikleriyle tarif etmiştir:

Din ahlakının yaşanması için çaba gösteren, gerektiğinde dinin menfaati için kendi çıkarlarından özveride bulunan, nefsinin bencil tutkularını yenen, başkalarının hatalarını bağışlayabilen, öfkesini tutup itidalli davranabilen, ihtiyaç içinde olsa bile başkaları için fedakarlıkta bulunabilen, malını Allah yolunda harcayan, sabreden, dinin yayılması için gece gündüz İslam'ı tebliğ eden, Allah'ı çok anan, ibadetlerini titizlikle yerine getiren, herhangi bir haksızlıkla karşılaştığında itidalini kaybetmeyen, adaletli ve bunun gibi daha pek çok konuda çaba harcayan kimseler...

Dikkat edilirse sayılan bu fiillerin hiçbirisi sadece sözle yerine getirilebilecek konular değildir. Yani insanın fiili bir çaba içinde olmadan, "ben çaba harcıyorum" demesinin bir anlamı olmaz. Ya da malını harcamadan, "ben malımı ihtiyaç olduğunda veririm" demesi yeterli olmaz. Bu nedenle "ben müslümanım" demek belki iman etmenin ilk aşamasıdır, ancak gerçek iman ancak Allah'ın hükümlerini tümüyle yaşamakla mümkün olur. Kuran'da bu konu şöyle açıklanmıştır:

Allah'a çağıran, salih amelde bulunan ve: "Gerçekten ben müslümanlardanım" diyenden daha güzel sözlü kimdir? (Fussilet Suresi, 33)
iki tane yazdığım mesajın altındada sizin aynı mesajlarınıza rastladım,sebebini merak ediyorum beni aydınlatırsanız sevinirim.
sadakatli isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 26-02-2007, 07:35 PM   #5
Yeni Kayıt

kaader is on a distinguished road

ben aslında bu yazıya değil başka bi yazıya cevap vermek istedim o arada işim vardı bi karışıklık oldu sonra cevap vermek istediğim yazıda yazımı göremeyince orayada yazdım aslında yazım her iki konuyada açıklık getirdiğine inanıyorum yani biraz karıştı aslında umarım sorunun cevabını almışsındır
Alt 09-03-2007, 05:23 PM   #6
Yeni Kayıt

sworden is on a distinguished road

MAUN SURESİ

1.Gördün mü o, dini yalan sayanı?

2. İşte odur yetimi itip kakan;

3. Yoksulu doyurmayı özendirmez o.

4. Vay haline o namaz kılanların/dua edenlerin ki,

5. Namazlarından/dualarından gaflet içindedir onlar!

6. Riyaya sapandır onlar/gösteriş yaparlar.

7. Ve onlar, kamu hakkına/yardıma/zekâta/iyiliğe engel olurlar.

Konu sworden tarafından (09-03-2007 Saat 05:26 PM ) değiştirilmiştir..
sworden isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Seçenekler
Stil