![]() |
| | |||||||
YAŞAM katogorisi Din,Dinler forumu içinde "Üç Suale Tek Cevap !" başlıklı konu görüntüleniyor, "Üç Suale Tek Cevap ! Bir grup felsefeci, Sems-i Tebrîzî Hazretleri'ne geldi bir gun. Bir tanesi one cikti: - Size, uc sualimiz var. - Peki sor bakalim. O esnada "bir ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| 1. şiir yarışması birincisi ![]() Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 24
Cinsiyet: Rep Gücü: 202 Rep: 20028 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Üç Suale Tek Cevap ! Üç Suale Tek Cevap ! Bir grup felsefeci, Sems-i Tebrîzî Hazretleri'ne geldi bir gun. Bir tanesi one cikti: - Size, uc sualimiz var. - Peki sor bakalim. O esnada "bir kerpic" vardi mubaregin elinde. Onunla talebesine teyemmum dersi veriyordu. Felsefeci sordu: - "Allah vardir, gorunmez" diyorsunuz. Peki gorunmeyen seye nasil inaniyorsunuz? - Pekâlâ, ikinciyi sor. - "seytan atesten yaratildi" dersiniz. Sonra da, onun ateste yanacagini soylersiniz. Hic ates, atesi yakar mi? - Ucuncu sualin nedir? - "Islâmda kul hakki var. Ahirette, hakki olan hakkini alacak" dersiniz. Halbuki birakin insanlari kendi hâllerine. Canlari ne isterse, yapsinlar. - Baska var mi? - Hayir, yok. O zaman buyuk velî, elindeki kerpici kaldirip adamin basina vurdu. Adamin basi acidi tabii. Ve kosup kadiya sikâyet etti. Kadi, (hâkim) Tebrîzî Hazretleri'ni cagirdi mahkemeye. - Bu kimseye vurdunuz mu? - Evet. - Nicin vurdunuz? - Uc sualine tek cevap verdim. - Nasil yâni? - Bu adam; "Gorunmeyen Allaha nasil inaniyorsunuz?" dedi. Cevaben kerpicle vurup acittim basini. Gostersin basinin acisini. Kadi felsefeciye dondu. - Ne diyorsun? - Basim acidi, ama gosterilmez. Buyurdu ki: - Allah da vardir, ama gorunmez. Ve devam etti: - Bu adam; "seytan, ates cinsinden olunca cehennem atesinden zarar gormez", diyor. Hâlbuki kendisi de topraktan yaratildi. Bu kerpicle nicin basi acidi? Sordu yine: - Bu kisi, "Ahirette hesap falan yok. Birakin, kim ne isterse yapsin", diyor. Madem oyle, benim canim ona vurmak istedi ve vurdum. Nicin size sikayet ediyor? Felsefeci mahcuptu. Basini onune egdi. Ve imanla sereflendi. alıntı
__________________ EDEP İLE GELEN LUTUF İLE GİDER |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 | |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: May 2008
Cinsiyet: Rep Gücü: 1 Rep: 74 ![]() | Cevap: Üç Suale Tek Cevap ! Alıntı:
Rabia kardeş, bendende size bir soru, bu soruyu uzun süredir araştırıyorum ama bulamadım, umarım siz biliyorsunuzdur da, beni de bir dertten kurtarırsınız.. Şems-i tebrizi'yi talebesi olan celaleddin rumi'nin oğlu katletmiştir, Bunun sebebi ne ola ki? Sebebiyle ilgili tarihi kaynak ta verebilirsiniz. Şimdiden teşekkürler | |
| | |
| | #3 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 202 Rep: 20028 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Üç Suale Tek Cevap ! Alıntı:
Bunu sormanızdaki maksadı da anlayabilmiş değilim...
__________________ EDEP İLE GELEN LUTUF İLE GİDER | |
| | |
| | #4 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 1 Rep: 74 ![]() | Cevap: Üç Suale Tek Cevap ! Alıntı:
Büyük dediğimiz insanlararasında bile kıskançlık, birbirini çekememe gibi haller vuku buluyorsa, Bizlerin din büyüklerini tekrar gözden geçirmemiz gerekmektedir, Adam öldürmek CEHENNEMLİK bir suçtur ve bunu din büyükleri yapıyorsa ortada bir sıkıntı mevcut demektir.. Dinimi saf ve doğru öğrenmenin derdindeyim, bunun için, dine katılmış sahte bilgileri ayıklamak maksadıyla bu soruyu sormuştum.. Yine de teşekkürler | |
| | |
| | #5 | |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007 Nerden: Samsun
Cinsiyet: Rep Gücü: 208 Rep: 20455 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Üç Suale Tek Cevap ! Alıntı:
![]()
__________________ Sözlerini Tutmaya Alışkanlık Edenler Değerleri ile Yükselirler | |
| | |
| | #6 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 202 Rep: 20028 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Üç Suale Tek Cevap ! Alıntı:
| | |
| | #7 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 1 Rep: 74 ![]() | Cevap: Üç Suale Tek Cevap ! |
| | |
| | #8 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 1 Rep: 74 ![]() | Cevap: Üç Suale Tek Cevap ! |
| | |
| | #9 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2008 Nerden: İstanbul
Blog Mesajları: 17
Cinsiyet: Rep Gücü: 38 Rep: 3763 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Üç Suale Tek Cevap ! Güzel bir yazı beraberinde güzel bir bilgi alış verişini beraberinde getirdi. RABİA kardeşim in cevaplarına katılıyorum. Elbette salabet'i diniye: Dinimizin büyük özellilerinden olduğunu biliyoruz. Abimizin sorusunda samimi olduğunu ümit ediyorum. Aksini düşünmek istemiyorum. Çünkü asırlara damgasını vurmuş insanları (sui zan ile ) tartışılır kılmak . beraberinde sıkıntılar doğuracağına inanıyorum........ |
| | |
| | #10 | |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |
| | |