FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin reklam verin reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Din,Dinler

benim için en önemli olan ALLAH'MI?

YAŞAM katogorisi Din,Dinler forumu içinde "benim için en önemli olan ALLAH'MI?" başlıklı konu görüntüleniyor, "İnanmayanların "Allah" diye bir kavramı olmadığını biliyoruz, ya inananların yada inanıyormuş gibi yapanların durumu ne olacak. Kuran`da da söylediği gibi ikiyüzlülere ve kafirlere bile, dünyayı kim yarattı diye sorulduğunda verdikleri ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06-04-2008, 10:28 PM   #1
Uye

atmaca34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Taş yeşermez geçmiş olsa da nevbahar

atmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyor
benim için en önemli olan ALLAH'MI?

İnanmayanların "Allah" diye bir kavramı olmadığını biliyoruz, ya inananların yada inanıyormuş gibi yapanların durumu ne olacak. Kuran`da da söylediği gibi ikiyüzlülere ve kafirlere bile, dünyayı kim yarattı diye sorulduğunda verdikleri cevap " Allah "oluyor. Buradan çıkan sonuç şu; insanların çoğu Allah`ı biliyor ama O`nun tam olarak büyüklüğünü, her an heryerde olduğunu, zaman kavramının olmadığını, herşeyi duyduğunu ve gördüğünü, içimizi bildiğini hatta bize şah damarımızdan yakın olduğunu anlayamıyorlar. Genel olarak varılan düşünce, Allah`ın zor zamanlarda ortaya çıkan ve insanların imdadına yetişen, bulutların ardında yaşayan, geçmişte kalmış, hareketleri ağır ve kısıtlı olan yaşlı bir dede gibi. Ben bu insanların böyle düşündüğünü zannediyorum. Yaşamları içinde bir başka durumsa; dini uygularlarsa her istediklerini (kumar, zina gibi)yapamayacaklarından dine sıcak bakmıyorlar. Din onlar için olmazsa olmaz bir olgu değil. Hatta hayatlarındaki önem sırasında sonlara doğru yer alıyor. Hayatla ve yaşamla ilgili verilen kararlarda dinin hiçbir fonksiyonu olmuyor. Hal böyle olunca sorsanız Allah`a ve ahiret gününe inanıyorum diyenler, aslında sadece kendi isteklerine göre yaşıyorlar. Bu arada inanan insanlar içersinde de onlarca sınıf sayabiliriz. Bunu bir iki örnekle hatta inanan veya inanmayanlar diye iki gruba ayırarakta gerçekleştiremeyiz. Ben, bu insan gruplarından inanıp, kulluk vazifelerini yerine getirenler için bir şey söylemek istiyorum; gerçekten her hareketinizi (ben kendimi de dahil ediyorum), Allah için mi yapıyorsunuz yada daha açıkça sormak gerekirse, gerçektende benim için bu hayatta en önemli şey Allah diyebiliyormuyuz. Peki bunu her an mı yapıyoruz yoksa arasıra mı? Verdiğimiz her kararın altında Allah olgusu yatıyormu? Seçme yapılması gereken yerlerde dinimi seçiyoruz yoksa nefsimizin çektiğini mi? Örneğin; sinema seansıyla akşam namazı çakışsa, ya bir seferlik namaz kılmasam ne olurmu diyoruz? Maça gitmek için bulunan parayla zekat verirmisiniz maça gitmek yerine? Ramazan ayına denk gelen bir tatilde orucunuza devam edermisiniz? Uykuyu mu sabah namazınımı tercih edersiniz? Cuma günü iş saati para kazanmak cumaya gitmekten daha mı caziptir? Bu sorulardan kendinize daha çok sorabilirsiniz. Sonuca bakın, hepsinde Allah`ı ve dini seçiyorsanız kendiniz için çok güzel, değilse biraz kendinize gelin ve dinin sadece arasıra namaz kılmak oruç tutmak olmadığını bilin...

ALINTI:Doğa Orkun
Sponsored Links
Alt 06-04-2008, 10:49 PM   #2
1. hikaye yarışması birincisi

Selinamm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SUPERMEYDAN

Selinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyor
Cevap: benim için en önemli olan ALLAH'MI?

Sayın atmaca diyelim ki kşi ya ben ne yapıyorum artık kendimi düzeltmelim gittigim yol yol değil diyo ve namaza başlıyo ama tam kılamıyo bazen kılıyo bazen kılmıyo bu yazıyı okuyunca inan tamamen bırakacak hele ki en alt satırdaki yazıyı okuuyunca nasıl olsa ben yanmışım demek ki olmuyormuş kıldığım namaz tuttuğum oruç o zaman neden ibadet yapayım ki zaten bu zamana kadar yapmadım bundan sonra nasıl olsa bu yaptığım doğru değilmiş bende vaz geçtim diyebiliri
ben diyorum ki yeni namaza başlayan birine olsun sen kıl zamanla eksiklerini tamamlarsın demeli onu teşvik etmeli katılıyormusunuz bana ...
Alt 06-04-2008, 10:59 PM   #3
Uye

atmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyor

senin bu güzel fikirlerine katılmamak ne mümkün
delili ise namaz insanları tüm kötülüklerden alıkoyar hadisi olabilir

namaz kılanların kılmayanlardan daha çok dine önem vermesi gerektiğidir
buradaki vurgu ise
sanıyorum (Malcolm X)in dediği gibi en iyi nasihat en iyi örnek olmaktır çercevesinde söylenmiştir diyorum

iyi forumlar
Alt 06-04-2008, 11:10 PM   #4
1. hikaye yarışması birincisi

Selinamm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SUPERMEYDAN

Selinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyor

Atmaca bana katıldığınımı söyledin yalnış okumadım dimi :))))

Konu Selinamm tarafından (07-04-2008 Saat 12:03 AM ) değiştirilmiştir..
Selinamm isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 07-04-2008, 03:17 PM   #5
SUPER MODERATOR

Gülüm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Herkes Kendine Yakıştığı Gibi Yaşar

Gülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyor

Paylaşım için teşekkürler atmaca34.
Alt 07-04-2008, 03:27 PM   #6
Uye

Alıntı:
Gülüm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Paylaşım için teşekkürler atmaca34.

asıl fikirlerime teşekkür eden fikirlerine teşekkür gülüm
tabi konuya birde yorum yapsaydın daha güzel olurdu derim
ben senin konularına yorum yapamıyorum artık napim?
Alt 07-04-2008, 03:40 PM   #7
SUPER MODERATOR

Gülüm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Herkes Kendine Yakıştığı Gibi Yaşar

Gülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyor

Alıntı:
atmaca34´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Peki bunu her an mı yapıyoruz yoksa arasıra mı? Verdiğimiz her kararın altında Allah olgusu yatıyormu? Seçme yapılması gereken yerlerde dinimi seçiyoruz yoksa nefsimizin çektiğini mi? Örneğin; sinema seansıyla akşam namazı çakışsa, ya bir seferlik namaz kılmasam ne olurmu diyoruz? Maça gitmek için bulunan parayla zekat verirmisiniz maça gitmek yerine? Ramazan ayına denk gelen bir tatilde orucunuza devam edermisiniz? Uykuyu mu sabah namazınımı tercih edersiniz? Cuma günü iş saati para kazanmak cumaya gitmekten daha mı caziptir? Bu sorulardan kendinize daha çok sorabilirsiniz. Sonuca bakın, hepsinde Allah`ı ve dini seçiyorsanız kendiniz için çok güzel, değilse biraz kendinize gelin ve dinin sadece arasıra namaz kılmak oruç tutmak olmadığını bilin...
Yüce Allah biz insanoğlu için kur'anı kerimi gibi güzel bi kitabı bizlere yol gösterisi olarak gönderdiyse ve bunun uygunluğu neyse kendi adıma yapmaya çalışıyorum.Yani bişeyleri kendi adıma konışıyım yapmak için yapmıyorum.okmi.atmaca34 ayrıca niye konularıma yorum yapmadığını anlayamadım...neyse iyi forumlar..
Alt 07-04-2008, 04:06 PM   #8
Uye

Alıntı:
Gülüm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yüce Allah biz insanoğlu için kur'anı kerimi gibi güzel bi kitabı bizlere yol gösterisi olarak gönderdiyse ve bunun uygunluğu neyse kendi adıma yapmaya çalışıyorum.Yani bişeyleri kendi adıma konışıyım yapmak için yapmıyorum.okmi.atmaca34 ayrıca niye konularıma yorum yapmadığını anlayamadım...neyse iyi forumlar..

tabi ki yapmak için yapmamalı yani ibadetler bize emir olduğundan yapılmamalı emir verenin sevgisine layık olmak için yapılmalı yani ondan kormak için değil sevgisi
kaybetmemek için yapılmalı seninde bilgin dahilinde yapdığına inanıyorum desem sen benim ne bildiğimi nerden biliyorsun dersin şimdi

iyi forumlar
Alt 07-04-2008, 04:28 PM   #9
SİTE ADMİN

doğangüneş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Biz Türküz Vatan bizim Bayrak bizim VATAN ve BAYRAK şereftir ******** ne bilsin!!!!

Blog Mesajları: 6
doğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyor

Anlamlı ve düşündürücü bir yazı.Paylaşım için sağol atmaca

Her Hakkım Saklıdır®
|l|lllll|lll||ll||lll|
569076912008
SÜPERMEYDAN

DİĞER KONULARIM İÇİN TIKLAYIN
http://www.supermeydan.net/forum/image.php?type=sigpic&userid=59583&dateline=121882  6917

doğangüneş isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:47 PM .