FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin 2008 öss yerleştirme sonuçları reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Sağlık

İşte Dişleri Çürüten 9 Hata!

YAŞAM katogorisi Sağlık forumu içinde "İşte Dişleri Çürüten 9 Hata!" başlıklı konu görüntüleniyor, "Diş Hekimi Mehmet Kazandı, kişilerin farkında olmadan yaptıkları hatalardan kurtularak daha sağlıklı dişlere sahip olabileceklerini söylüyor ve bu hataları şöyle sıralıyor: 1. Sürekli kahve molası: Gün boyu kahve, çay içme ..."

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24-05-2008, 02:04 PM   #1
SUPER MODERATOR
 
Gülüm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Herkes Kendine Yakıştığı Gibi Yaşar
 
Üyelik tarihi: Mar 2007
Nerden: Samsun
Mesajlar: 2.193
Cinsiyet:
Rep Gücü: 271 Rep: 26708
Gülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyor
İşte Dişleri Çürüten 9 Hata!

Diş Hekimi Mehmet Kazandı, kişilerin farkında olmadan yaptıkları hatalardan kurtularak daha sağlıklı dişlere sahip olabileceklerini söylüyor ve bu hataları şöyle sıralıyor:

1. Sürekli kahve molası: Gün boyu kahve, çay içme ve atıştırma alışkanlığı, ağızda asit salgılayan bakterileri aktive ederek bu bakterilerin diş yüzeyinde yaşamasına ve dişleri çürütmesine neden olur. Çay ve kahve şekersiz tüketilmeli ya da bu içeceklerin yerine süt ve süt ürünleri tercih edilmeli, yanında atıştırılan yiyeceklerden kaçınılmalıdır.

2. Sigara kullanımı: Sigara içmek ağız kuruluğundan, ağız kokusuna, dişlerin sararmasına hatta ağız kanserine kadar birçok hastalığa sebep olabilir.

3. Diş ipinin önemi: Sadece diş fırçalamak ağız temizliğinde tek başına yeterli değildir. Diş fırçasının ulaşamadığı diş araları diş ipi kullanılarak temizlenebilir.

4. Diş fırçalama: Ağız sağlığının en önemli bakımı dişleri fırçalamaktır. Dişler her yaşta, günde en az iki kez fırçalanmalıdır. Diş fırçası üç aylık periyotlarla yenilenmeli, dişler fırçalanırken fırça kuru olmalıdır.

5. Yemek dışında tüketilen tatlı: Tatlıların yemek öğünleri içerisinde tüketilmesi diş sağlığı için önemlidir.

6. Su ihtiyacı: Yemek yedikten sonra diş için yapılacak en iyi şey su veya süt içmektir. Yemek sonrası içilen bir bardak su, yemek parçalarını ağızdan uzaklaştırır ve ağızdaki asidik ortamı nötrler. Ayrıca süt içmek dişte kalsiyum oluşumunu artırır.

7. Çiğnenemeyen tatlılar: Sakız, yapışkanlı tatlılar ve kuruyemişten mümkün olduğunca uzak durulmalı. Yenildiği takdirde ise dişlerden arınıdırma işlemi titizlikle yapılmalıdır.

8. Meyve ve sebzelerden kaçmayın: Meyve ve sebzelerin içerdiği vitaminler dişetleri için çok önemlidir. Ayrıca elma gibi sert meyve ve sebzelerin ısırılarak tüketilmesi, ön dişlerde mekanik temizliği sağlar.

9. Şekersiz sakızı tercih edin: Sakız çiğnemek gibi bir alışkanlığınız varsa şekersiz sakızları tercih edin. Şekersiz sakız tükürük akışını hızlandırıp, ağzın temizlenmesine ve ağız içi asidin dengelenmesine yardımcı olur.

kaynak
__________________
Sözlerini Tutmaya Alışkanlık Edenler Değerleri ile Yükselirler
Gülüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Alt 24-05-2008, 02:56 PM   #2
Aktif Uye
 
serseriozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dünya Bol olmuş neye yarar Ayakkabım Dar olduktan sonra !!
 
Üyelik tarihi: Apr 2007
Mesajlar: 1.271
Cinsiyet:
Rep Gücü: 30 Rep: 2731
serseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyor
serseriozi - MSN üzeri Mesaj gönder serseriozi - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Cevap: İşte Dişleri Çürüten 9 Hata!

Bildiğim tek şey var yemekten sonra hemen dişlerimi fırçalamam
çay kahve vs... her he içersem yaklaşık 1 saat sonra dişlerimi fırçalar ve 2-3 saat aralıkla hiçbir şey yememe şeker zaten zararlı mübarek sigara gibi bir şey onsuzda hiçbir şeyin tadı olmuyor ki :))
__________________
SERSERİ ÇOÇUK
''OZİ''
serseriozi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:07 AM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!



Search Engine Friendly URLs by vBSEO