FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin reklam verin reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Sağlık

Sigarayı bıraktığınızda bulmaca çözün

YAŞAM katogorisi Sağlık forumu içinde "Sigarayı bıraktığınızda bulmaca çözün" başlıklı konu görüntüleniyor, "Sigarayı bıraktığınızda bulmaca çözün Saadet KEFAL/ESKİŞEHİR, (DHA) ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Gülcan Güleç, sigarayı bırakanlara tekrar başlamamaları için bazı önlemler almaları gerektiğini ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01-05-2008, 02:16 PM   #1
Aktif Uye

SAHARAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Herkesçe sevilmek istiyorsanız, sıradan biri olmalısınız. O.W.

SAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyor
stat Sigarayı bıraktığınızda bulmaca çözün

Sigarayı bıraktığınızda bulmaca çözün

Saadet KEFAL/ESKİŞEHİR, (DHA)

ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Gülcan Güleç, sigarayı bırakanlara tekrar başlamamaları için bazı önlemler almaları gerektiğini söyledi.

Yrd.Doç.Dr.Gülcan Güleç, “Sigarayı bıraktığınızda bulmaca çözün. Bunu yaparken hem oyalanırsınız hem de sigarayı düşünmezsiniz. Elinizin boş kalmaması için havuç ya da şeker yiyin. Yemeklerden sonra yürüyüş yapın, duş alın, müzik dinleyin. Sigara içmeyen arkadaşlarınıza gitmeyi tercih edin. Sigara içmeyi çok istediğinizde 5 kez 3’e kadar sayarak derin nefes alıp verin. Ellerinizi oyalayacak bulaşık yıkama ve bahçe işleri gibi işlerle uğraşın. Sigara içilen yerlerden uzak durun. Sürekli olarak sigara içmemenin yararlarını düşünün” dedi.

Türkiye’de çocukların ve gençlerin de sigara dumanına maruz kaldıklarını belirten Yrd.Doç.Dr.Gülcan Güleç, şunları söyledi:
“Okul çağındaki gençlerin yüzde 82’si evlerinde, yüzde 86’sı ev dışında sigara dumanına maruz kalıyor. Türkiye’de öğretmenlerin yüzde 50’si sigara içiyor ve bu öğretmenlerin yüzde 81’i okulda, yüzde 68’i ise öğrencilerinin gözü önünde sigara içiyor. Dünya da ise 700 milyon çocuk sigara dumanına maruz kalıyor. Pasif içicilerin kalp hastalıklarına bağlı ölüm oranı hiç sigara içmeyen ve pasif içici durumunda olmayanlara göre yüzde 30 daha fazladır.”

HÜRRİYET
Sponsored Links
Alt 01-05-2008, 03:38 PM   #2
Uye

Eftelya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bir yalan, hangi amaç için söylenmiş olursa olsun, her zaman, en kötü gerçekten daha kötüdür.

Blog Mesajları: 4
Eftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyor
Cevap: Sigarayı bıraktığınızda bulmaca çözün

off keske sıgara benı bırakacak bu gıdısle ben onu degıl................tamam kötü bır alıskanlık hem cevreye hem kendıme ama ne yapsam bırakamadım...
Eftelya isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 01-05-2008, 03:39 PM   #3
FORUM MODERATOR

SGOR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
motordelisi

SGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyor
Cevap: Sigarayı bıraktığınızda bulmaca çözün

çok şükür kullanmıyorum..

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:17 PM .