![]() |
| | |||||||
YAŞAM katogorisi Sağlık forumu içinde "vitaminlerle ilgili bilinmesi gerekenler?" başlıklı konu görüntüleniyor, "V İ T A M İ N L E R A VİTAMİNİ Nerede Bulunur: Süt, tereyağı, beyaz peynir, ciğer,balık, yumurta,yeşil sebze, havuç. Neye Yarar: Gözlere, cilde, büyümeye ve gelişmeye yarar. ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Oct 2007 Nerden: istanbul
Mesajlar: 157
Cinsiyet: Rep Gücü: 9 Rep: 858 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | V İ T A M İ N L E R A VİTAMİNİ Nerede Bulunur: Süt, tereyağı, beyaz peynir, ciğer,balık, yumurta,yeşil sebze, havuç. Neye Yarar: Gözlere, cilde, büyümeye ve gelişmeye yarar. Eksikse ne Olur: Kuru ve Pürüzlü Cilt,gece körlüğü ve körlük. D VİTAMİNİ Nerede bulunur: Süt, tereyağı, peynir, yumurta sarısı, karaciğer, balık yağı, balık. Neye yarar: Kemiklerdeki kalsiyum ve fosforu sağlar. Eksikse ne olur: Raşitizm (kemiklerin eğriliği), kemik erimesi (osteoporoz) ve kemik kırılması. E VİTAMİNİ Nerede Bulunur: Bitkisel yağlar,yeşil yapraklı sebzeler,buğday tohumu. Neye yarar: Hücrelerin korunmasına yarar. Antioksittir, vücut dokularını korur. Eksik ise ne olur: Pek çok hastalığa davet eder. Vücudun bağışlık sistemi çöker. K VİTAMİNİ Nerede Bulunur: Yeşil yapraklı sebzelerde,özellikle ıspanak ve lahanada bulunur. Neye yarar: Kanın pıhtılaştırmaya yarar.Hemofili hastalarının bol bol ıspanak ve lahana yemesi gerekir. Eksik ise ne olur: Pıhtılaşma sorunları sıkça yaşanır. C VİTAMİNİ Nerede bulunur: Yeşil sebze,narenciye (limon,portakal, greyfurt), çilek, domates, kivi, lahana, biber, kavun. Neye yarar: Hücrelerin korunmasında,demirin absorbe edilmesinde,grip ve nezleden korunmaya yarar. Eksikse ne olur: Mikroplu hastalıkların yaygınlaşması. B-1 VİTAMİNİ Nerede bulunur: Bira mayasında,tahıl,et,un,patates. Neye yarar: Sinir dokusunun korunmasında. Eksik ise ne olur: Halsizlik, iştahsızlık. B-2 VİTAMİNİ Nerede bulunur: Süt,yumurta,balık,et,tahıl,karaciğer. Neye yarar: Dokuları ve görme duyusunu korur. Eksik ise ne olur: Cilt yarası,ağlama hissi. PP VİTAMİNİ Nerede bulunur: Çeşitli etler, balıklar,karaciğer ve baklagiller. Neye yarar: Metabolizmanın yenilenmesine yarar. Eksik ise ne olur: Cüzzam,depresyon, iştahsızlık, zayıflık. B5 VİTAMİNİ Nerede bulunur: Yumurta sarısı,yeşil sebze, karaciğer, bira mayası ve kuru sebze. Neye yarar: Organların ve dokuların hücrelerini besler. Eksik ise ne olur: Bağırsak rahatsızlıkları, baş ağrısı. B6 VİTAMİNİ Nerede bulunur: Tahıllar, yumurta,sebze, patates, balık ve et. Neye yarar: Hücreleri, deri yüzeyini, sinir dokularını korur. Eksik ise ne olur: Kusma, kraplar, anemi, sinir rahatsızlıkları. B-12 VİTAMİNİ Nerede bulunur: Ciğer, balık, et ve süt. Neye yarar: Alyuvar oluşmasına. Eksik ise ne olur: Anemi, sinir hastalıkları. H VİTAMİNİ Nerede bulunur: Ciğer, et, yumurta, süt, yerfıstığı ve çikolata. Neye yarar: Hücreler için gerekli. Eksik ise ne olur: Bulantı ve iştahsızlık. FOLİKASİT Nerede bulunur: Ciğer, sebze ve patates. Neye yarar: Alyuvar oluşmasına. Eksik ise ne olur: Alyuvar azlığı (anemi), sinir rahatsızlıkları.
__________________ melek |
| | |
| Sponsored Links |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |
Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Program Yapımcısının Özellikleri | doğangüneş | Sinemalar | 0 | 07-01-2008 04:06 PM |
| İşte yeni anayasa taslağı | ErDaLL | Hukuk | 0 | 13-09-2007 05:33 PM |
| Çocuğumuzla cinsel konularla ilgili nasıl konuşabiliriz | doğangüneş | Anneler, Babalar, Çocuklar | 0 | 04-08-2007 09:19 PM |
| Kemoterapide hakkında bilinmesi gerekenler | Nil@y | Alternatif Tıp | 0 | 07-04-2007 11:34 PM |
| SEÇMEN TEMİNAT SÖZLEŞMESİ YA DA BABAYAS | hasanbasar1453 | Secim 2007 | 0 | 19-03-2007 04:53 PM |
| | |