FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri reklam verin reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Turizm-Gezi-Seyahat

Ayvalik ve Cunda Adasi

YAŞAM katogorisi Turizm-Gezi-Seyahat forumu içinde "Ayvalik ve Cunda Adasi" başlıklı konu görüntüleniyor, "Günesin en güzel battigi yer... Ayvalik ve Cunda Adasi Sayisiz defa gittigim hatta artik kendimi biraz da yerlisinden saydigim Ayvalik ve Cunda Adasi’na yolculuk benim için zaman tünelinde yapilan bir ..."

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21-03-2007, 08:54 PM   #1
Uye
 
Üyelik tarihi: Nov 2005
Nerden: Samsun
Mesajlar: 382
Cinsiyet:
Rep Gücü: 6 Rep: 346
Sibel kıymetli bir taşSibel kıymetli bir taşSibel kıymetli bir taşSibel kıymetli bir taş
Ayvalik ve Cunda Adasi

Günesin en güzel battigi yer... Ayvalik ve Cunda Adasi
Sayisiz defa gittigim hatta artik kendimi biraz da yerlisinden saydigim Ayvalik ve Cunda Adasi’na yolculuk benim için zaman tünelinde yapilan bir gezinti gibi. Eski Rum evleri, ulu çinarlar altinda ya da bir kahvede sessizce sbet eden iyi giyimli ihtiyar delikanlilar, alisverise çikan yasli teyzeler ve zeytin kokusu hiç yasamadigim, bilmedigim zamanlari hayal etmemi sagliyor

Subat ayinda yagan kar bütün planlarimizi altüst etti. Yazi isleri zaten çok yogundu buna bir de kar yagisi eklenince degil Istanbul disina gitmek, evimizden burnumuzu disari çikaramadik. Neyse ki kapak çekimlerini o meshur kardan bir gün önce bitirmistik. Ama bir sorunumuz vardi: Gezi yazisini ne yapacaktik?
"Aslinda kendim ettim kendim buldum" derler ya benim bu yaziyi yazarkenki durumum da öyle. Sayisiz defa gidip geldigim, hatta kendimi neredeyse yerlisinden saydigim Ayvalik ve Cunda Adasi'ni onlarca kez görüntülemistim. Pekala yazabilirdim de. Üstelik mart ayinda oralara bahar gelmis olacagindan, gitmek isteyenlere de iyi bir hizmet olacakti! Itiraf etmeliyim ki Elif'in geçen ayki Palandöken yazisinda bahsettigi gibi insanin ilk görüste vuruldugu ve çok sevdigi bir yer için bir seyler yazmasi çok zormus!

Martta doga canlaniyor
Gerçekten herkes görsün, herkes senin kadar sevsin istiyorsun. Bu yüzden de olabildigince bilgiyi kafanda toparlayip, dogru kelimeleri seçmek hiç de kolay olmuyor. Iyisi mi ben gözlerimi söyle bir yumayim ve farz edeyim ki otomobille Kaz Daglari'ndan kivrila kivrila Ayvalik'a dogru ilerliyorum.
Kaz Daglari'na geldiginizde havanin hafif serinledigini hissediyorsunuz. Burnunuza birden buram buram yabani kekik ve zeytin kokusu geliyor. Yaklasik 5 saattir yolda oldugunuz için, "Tamam az kaldi, 2 saate kadar ordayiz" diyorsunuz kendi kendinize. Eger gündüz yolculuk ediyorsaniz bu mevsimde baharin geldigine, doganin uyandigina gözlerinizle sahit olacaksiniz. Daglara dogru uzanan zeytinlikler yol boyunca hep size eslik edecek. Zeytinliklerin altindaki dogal bitki örtüsünde ise yine Ege'ye özgü pek çok bitki görebilirsiniz. Tabii eger bunlari taniyor ve ayirt edebiliyorsaniz! Iri papatyalar, gelincikler, dügün çiçekleri, ballibabalar...

Kapanmayan yara: Mübadele
Cunda Adasi'na "Alibey" de deniyor. Bunun nedeni Kurtulus Savasi sirasinda Yarbay Ali bey komutasindaki 172. Alay'in Yunan Kuvvetleri'ne kahramanca karsi koymasi. Yunan isgali 15 Eylül 1922'ye kadar sürüyor. Ancak Lozan Anlasmasi'yla baska bir süreç basliyor.
Anlasma geregi gerçeklestirilen Nüfus Mübadelesi'nde Girit, Midilli ve Makedonya Türkleri'yle Ayvalik ve Cundali Rumlar yer degistirir. Bu zorunlu bir göçtür ve göçü yasayan iki halk arasinda da bugün hâlâ kapanmayan yaralara neden olur. Ayvalik'in o parke tasli arka sokaklarinda, eski Rum evleri arasinda gezinirken, sarmisak tasindan yapilmis o muhtesem balkon süslemelerine hayran hayran bakarken gözümün önüne hep o göç sahnelerini getirmeye çalisirim. Burayi bu kadar sevmenin, kendime yakin bulmanin nedeninin de dolayli olarak bu göçle ilgili oldugunu düsünürüm...

Kaynak : Yesim Nur FORMSANTE Web Sitesi
Sibel isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Alt 15-05-2007, 04:20 PM   #2
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN
 
Üyelik tarihi: May 2007
Mesajlar: 1
Cinsiyet:
Rep Gücü: 2 Rep: 10
dorukeda is on a distinguished road
Cevap: Ayvalik ve Cunda Adasi

merhaba bende bu yaz gitmeyi düşünüyorum ama bi iki otel buldum acaba güzel yerlermi bilgisi olan varmı ayvalık sarımsaklı otel ergin ve soley
dorukeda isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Alt 19-05-2007, 02:43 PM   #3
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN
 
Üyelik tarihi: May 2007
Mesajlar: 27
Cinsiyet:
Rep Gücü: 3 Rep: 170
Babacool has a spectacular aura aboutBabacool has a spectacular aura about
Cevap: Ayvalik ve Cunda Adasi

Cunda adasinin sahil restoranlarinin oldugu yolun diger tarafinda inci, boncu, vs satanlar vardi ve oraya pitoresk bir hava veriyordular. Görgüsüz belediyeciler modernize (!) etmek icin onlari kaldirdilar. Her sene misafirlerimizi alip hep oraya götürürdük...son sene hic gitmedik. Havasi kacti...maalesef!
Babacool isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Hayallerinizin Adasi... bronz_leopar Site Tanıtımları 0 15-01-2008 01:13 PM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:24 PM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!



Search Engine Friendly URLs by vBSEO