![]() |
| | |||||||
YAŞAM katogorisi Turizm-Gezi-Seyahat forumu içinde "Gittiğiniz ülkeleri yazın paylaşın" başlıklı konu görüntüleniyor, "evet gittiğiniz ülkeler varsa yazın paylaşın, ne yediniz ne içtiniz, hayat nasıl orda ,sizin yorumunuzla,gördüğünüzü paylaşın..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: BULGARISTAN, ROMANYA, UKRAYNA, ISTANBUL, JAKARTA
Cinsiyet: Rep Gücü: 119 Rep: 11661 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Gittiğiniz ülkeleri yazın paylaşın evet gittiğiniz ülkeler varsa yazın paylaşın, ne yediniz ne içtiniz, hayat nasıl orda ,sizin yorumunuzla,gördüğünüzü paylaşın |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Super Aktif ![]() | Cevap: Gittiğiniz ülkeleri yazın paylaşın Güzel bir konu ... O zaman önce Fransa'dan başlayalım ... Fransa'da birdefa herşey çok pahalı . Paris'te geceler hiç bitmiyor Şanzelize'de ise her an yürüyen aşıklar görebiliyorsunuz. Ayrıca adamlar tarihlerine inanılmaz önem vermişler ve buradan para kazanmayı ve bunlar sayesinde ülkelerine turist getirmeyi basrmışlar. Sadece La Havre Müzesinde bile bilet almak için 5 ayrı gişede 5 er kililik satıcılar olmasına rağmen sıra bekliyorsunuz ve bu günün her anında böyle ... Yemek kültürü için Pizza Pino'da birbirinden lezzetli pizzalar yemeniz mümkün. Ayrıca çok güzel deniz ürünleri de bulmanız mümkün Eyfel Kulesine çıkmak için yine aynı 20 dakika beklemek zorundasınız bilet alabilmek için. Şanzelize üzerindeki mağazalardan alışeriş yapabilmek için ya cidden çok paranız olacak yada çok büyük bir yüreğiniz olacak .... Gelecek sefere sırada İspanya / barcelona olacak. Görüşmek üzere
__________________ “Savrulurken yaşadığımız günler / Bu soruyu mutlaka soracaksın / Ne kaldı ne kaldı bizden geriye?” |
| | |
| | #3 |
| Guest
| Cevap: Gittiğiniz ülkeleri yazın paylaşın bu cevabımda da gine esprili bi yaklaşımla dünyaya açılma şansımızın olmadığını amerikada ikinci sınıf vatandaş olarak görülen zencilere atıfta bulunarak bişeyler anlatmak istedim ama siz gine anlayamamışınız beni |
|
| | #4 |
| Super Aktif ![]() | Cevap: Gittiğiniz ülkeleri yazın paylaşın Ne demek istediğini cidden anlamadım ... Sanırım dediğiniz gibi anlayamamışım sizi !!!
__________________ “Savrulurken yaşadığımız günler / Bu soruyu mutlaka soracaksın / Ne kaldı ne kaldı bizden geriye?” |
| | |
| | #5 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: BULGARISTAN, ROMANYA, UKRAYNA, ISTANBUL, JAKARTA
Cinsiyet: Rep Gücü: 119 Rep: 11661 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Gittiğiniz ülkeleri yazın paylaşın daviddewitte anlattıklarına ek, Eyfel kulesinde döner bir restorant vardır,, dediğiniz gibi oraya çıkabilmek için epey beklemek gerekir bilet sırası için,modern bir asansörle çıkılır, Kule üstünden paris i gözetlemek hoştur. fotograf makineniz varsa enfes resimler çekilebilir,, Paris sokakları barlar restoranlar kaynar, salaş yerleri de vardır, genelde cezayir arap kökenliler takılır oynadıkları oyun genelde Billardo dur,,, Fransa genelinde bilardo oynamak isterseniz,, bir usulünü anlatayım:: çünkü maslar kolay kolay boşalmaz, --2 kişi bilardo oynarken , eğer kenarda bir demir para yoksa problem yoktur,, eğer yoksa 1 euroluk demir parayı çıkarıp bilardo masasının oynama bölümünün kenarına koyarsınız, oynayanlar da bu demir parayı alıp masanın kenarına koyarlar,, Yani hiç tanışmadan, sizden sonra sıra bende , dersiniz oyunları bitince ıstakaları size bırakırlar,, Yabancılar fiyatların uçuk olmasından dolayı genelde bira içerler, Şarap fiyatları da en azından bira kadardır, Euroya geçildiğinden beri fransa komple pahalıdır. Paris te modacıların dükkanlarının olduğu bir semt vardır, fiyatlar uçuktur, fakat size özel model elbiseler dikilir, Parfüm paris in -fransanın en meşhurudur, özel parfümler bile vardır, sırf dünyada siz kullanırsınız, Biz sadece parfüm olarak biliriz fakat envai çeşit parfüm maddesi vardır, mesela kullandığınız kokunun duş jeli,şampuanı,sabunu, temizlikle ilgili herşey aynı kokabilirsiniz, -- Peynir dükkanları iğrenç kokar, resmen 30-40 metreden peynir kokusu alırsınız, genelde fransanın küflü peyniri meşhurdur, şekerli filan peynirler mevcut. Şan zelize bizim izmir kordon boyu gibidir, ama nehirdir. yaz ayları genelde yabancı kaynar, eğer kaldırmadılarsa meydanlıkta , palyaçolar, resim çizenler,müzik çalanlar,dans edenler filan olur- modern dilencilik |
| | |
| | #6 |
| Super Aktif ![]() | Cevap: Gittiğiniz ülkeleri yazın paylaşın Orkunorkun , Paris'i çok güzel anlatmışsın cidden ben daha 3 ay önce gitmiş olmama ramen senin kadar güzel tasvir edemedim ... Haa belkide senin kadar fazla gezme imkanım olmadığından olabilir . Eyfel'de var evet o restaurant ama ben sadece 2. kata kadar çıkabildiğim halde korkudan sağa sola bile bakamadım . Ki aslında çıkmayacak idim ama arkadaşlar toplu bilet aldıkları için çıktım ... Bir daha çıkarmıyım bilmiyorum ama en üst katına asla çıkmam onu biliyorum . Şan zelize de maalesef senin dediğin o palyaçolar yok idi keşke olsaydı ... Belkide kış ayında gitmiş olmamdan kaynaklanıyor idi. Yinede demeden geçemeyeceğim çok pahalı bir şehir di Paris
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |