FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri Estetik prefabrik reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Turizm-Gezi-Seyahat

Dünyanın En İyi Kenti Neresi?

YAŞAM katogorisi Turizm-Gezi-Seyahat forumu içinde "Dünyanın En İyi Kenti Neresi?" başlıklı konu görüntüleniyor, "'Yaşam kalitesi'nin dikkate alındığı sıralamada Türkiye'den herhangi bir kent yer alamadı! Danimarka’nın beşkenti Kopenhag, "hayat kalitesi" açısından "dünyanın en iyi şehri" seçildi. İlk üç sıralamada Muhih ve Tokyo da bulunuyor. ..."

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09-06-2008, 02:27 PM   #1
SUPER MODERATOR
 
Gülüm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Herkes Kendine Yakıştığı Gibi Yaşar
 
Üyelik tarihi: Mar 2007
Nerden: Samsun
Mesajlar: 2.385
Cinsiyet:
Rep Gücü: 352
Gülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyor
Dünyanın En İyi Kenti Neresi?

'Yaşam kalitesi'nin dikkate alındığı sıralamada Türkiye'den herhangi bir kent yer alamadı!

Danimarka’nın beşkenti Kopenhag, "hayat kalitesi" açısından "dünyanın en iyi şehri" seçildi. İlk üç sıralamada Muhih ve Tokyo da bulunuyor. Dünyanın en iyi 20 kenti sıralamasına Türkiye’den herhangi bir kent giremedi.

Monocle adlı İngiliz dergisince yayınlanan araştırmada "hayat kalitesi" açısından Kopenhag dünyanın en iyi şehri seçildi. Dünyanın en iyi 20 kenti sıralamasında Kopenhag, Munih ve Tokyo’nın ardından şu kentler de yer aldı: Zürih, Helsinki, Viyana, Stockholm, Vancouver, Melbourne, Paris, Sydney, Honolulu, Madrid, Berlin, Barcelona, Montreal, Fukuoka, Amsterdam, Minneapolis, Kyoto.

İngiliz Independent gazetesine göre, sabahın birinde iyi kalite bir kadeh şarap bulabilmenin kolaylığından, mimari ve sinema salonlarının sayısına kadar bir çok faktöre bakılarak, Kopenhag yaşam kalitesi ve zirvede olan tasarım merkezi olma özeliğiyle birinci seçildi.

Dergi, şehrin yoğun olarak planlanması, sorunsuz ulaşım sistemi ve alt yapısına ek olarak, çağdaş binalarını, birinci sınıf restoranlarını ve çevreyle ilgili konulara yenilenmiş bir bakış açısıyla bakmasını övdü. Geçen yıl ikinci sırada bulunan Kopenhag, çevre alanındaki yaptığı çalışmalardan dolayı 2008’de birinciliğe yükseldi.

Araştırma sonucunda Paris en iyi küresel şehir seçilirken, Cumhurbaşkanı Nikolas Sarkozy, şehrin şöhretini “uluslararası siyasi merkez" olarak yenilemesiyle övgüye değer bulundu.

Haberde, Madrid’in ise bürokrasi konusundaki kötü şöhretini bertaraf ettikten sonra iş dünyası açısından en iyi şehri seçildiği bildirildi.
Sanatla daha çok ilgilenen gezginlerin ise Berlin’e gitmeleri önerilerek, şehrin en iyi kültür kenti seçildiği okuyuculara duyuruldu.

ANKA
__________________
Sözlerini Tutmaya Alışkanlık Edenler Değerleri ile Yükselirler
Gülüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Alt 09-06-2008, 07:07 PM   #2
FORUM MODERATOR
 
SAHARAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Olgun insan güzel söz söyleyen değil, söylediğini yapan ve yapabileceklerini söyleyen adamdır.
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Nerden: Okyanus
Yaş: 34
Mesajlar: 2.269
Cinsiyet:
Rep Gücü: 263
SAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyor
Cevap: Dünyanın En İyi Kenti Neresi?

Valla onların düşünceleri beni ilgilendirmiyor.İki kente aşığım ben, biri memleketim,diğeri şu an yaşadığım kent.
İsterse dünyada hiç bir listeye girmesinler ben bu iki kente yine de aşığım.
Türkiye dışına gitme imkanım varken gitmek istemedim.Ben toprak insanıyım, toprağımın kokusunu duymadan yaşayamam.
__________________
Bildiğim tek şey hiçbir şey bilmediğimdir... SOKRATES
SAHARAY isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Alt 09-06-2008, 07:10 PM   #3
Aktif Uye
 
serseriozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dünya Bol olmuş neye yarar Ayakkabım Dar olduktan sonra !!
 
Üyelik tarihi: Apr 2007
Mesajlar: 1.268
Cinsiyet:
Rep Gücü: 30
serseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyor
serseriozi - MSN üzeri Mesaj gönder serseriozi - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Cevap: Dünyanın En İyi Kenti Neresi?

Türkiye=Gaziantep

Başka memleket tanımam dünyada

yemeği ile baklavası ile fıstığı ile güzelliği ile kahramanlığı ile bir başkadır benim memleketim

BEN GAZİANTEPLİLERİN ANLINDAN NASIL ÖPMEM Kİ !

ONLAR GAZİNANTEPİ DEĞİL TÜM TÜRKİYEYİ KURTARDILAR

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
__________________
SERSERİ ÇOÇUK
''OZİ'':cool:
serseriozi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Alt 09-06-2008, 07:42 PM   #4
Super Aktif
 
Karakarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2007
Mesajlar: 3.513
Blog Mesajları: 1
Cinsiyet:
Rep Gücü: 107
Karakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyor
Cevap: Dünyanın En İyi Kenti Neresi?

Şimdi milliyetçilik yapmayalım Ozi Kardeşim.
Memleket bizim de seviyoruz Antep'i birde dışardan gelenlere sormak lazım.

Bu listede iki yere özellikle itirazım var.
Paris ve Amsterdam.
Paris'de Champ De Elyesse bile yrümek çok güvenli değil. hele birde arka mahalleleri.... Kesinlikle ürkütücü.
Amsterdam işe uyuşturucu ve fuhuş batakhanesi. Bu mu yaşanır şehir???
__________________
“Savrulurken yaşadığımız günler / Bu soruyu mutlaka soracaksın / Ne kaldı ne kaldı bizden geriye?”
Karakarizma isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Alt 13-07-2008, 11:25 AM   #5
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN
 
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 23
Cinsiyet:
Rep Gücü: 8
Boyacikoylu gözlemlemek için görkemli biriBoyacikoylu gözlemlemek için görkemli biriBoyacikoylu gözlemlemek için görkemli biriBoyacikoylu gözlemlemek için görkemli biriBoyacikoylu gözlemlemek için görkemli biriBoyacikoylu gözlemlemek için görkemli biriBoyacikoylu gözlemlemek için görkemli biri
Video Cevap: Dünyanın En İyi Kenti Neresi?

Şimdi efendim, bu soru yani "Dünyanın en iyi kenti neresi?" sorusu, bahsini geçirdiğim sorunun muhatabının ikileme düşmesine sebebiyet verecek yapıya sahip bulunmakta.

Evet, "Dünyanın en iyi kenti neresi?" sorusu, bahsini geçirdiğim sorunun muhatabının ikileme düşmesine sebebiyet verecek yapıya sahip bulunmakta çünkü bahis konusu soru o üzerinde yoğunlaştığımız soruyla karşılaşıldığında sözü edilen karşılaşılma hadisesinin kahramanı konumundaki muhatabı, "Karşımdaki kişi 'Dünyanın en iyi şehri neresi?' diyor ama acaba bu, 'Dünyanın en iyi şehri neresi?' sorusunu bilinçli olarak mı tarafıma yöneltmektedir yoksa 'Dünyanın en güzel şehri neresidir?' diyecekken yanlışlıkla mı 'Dünyanın en iyi şehri neresidir?' demiştir" şeklinde düşündürtebilecek bir mahiyeti iyeliği altında saklamaktadır.

Zira "Güzel"le "İyi", biribirilerine yakın olmakla birlikte yine de farklı kavramları ifadelendiren iki sözcük konumunda bulunmaktadırlar.

Bir kere "Güzel"in faydalı olması gerekmez ve o "Güzel" sıfatını taşıyan varlık, insanda bedii duyguların alevlendirilmesinden başka bir işe yaramayabilir.

"İyi"yi ise son derece olumsuz koşulların ortasında yükselen bir yapının sahipliğini yapmasına karşın, alt yapısıyla üst yapısıyla hiçbir eksiği bırakılmamış bir şehir kendine "Sıfat" olarak almış bulunabilir. Yani bahsini geçirdiğim o şehir hiçbir güzel manzaranın sahipliğini yapmamakla birlikte yine de "İyi" olabilir.

Bu nedenle bahsini geçirdiğim sorunun, muhataptan, "Çorak bir arazinin ortasında yükseltilmişliğine rağmen en ufak bir eksiği dahi bırakılmamış vaziyetteki bir şehri" mi, yoksa "Son derece güzel manzaralı bir şehri" mi söylemesinin istenildiği keyfiyetinin, en ufak bir şüpheye yer bırakmayacak netlikte anlatılması hususuna yönelik bir biçimde olmak üzere yeniden düzenlenmesi cihetine gidilmesini rica ediyorum.
Boyacikoylu isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Alt 13-07-2008, 12:43 PM   #6
Yeni Uye
 
Üyelik tarihi: Jul 2008
Mesajlar: 124
Cinsiyet:
Rep Gücü: 8
funda.da gözlemlemek için görkemli birifunda.da gözlemlemek için görkemli birifunda.da gözlemlemek için görkemli birifunda.da gözlemlemek için görkemli birifunda.da gözlemlemek için görkemli birifunda.da gözlemlemek için görkemli birifunda.da gözlemlemek için görkemli biri
funda.da - MSN üzeri Mesaj gönder
Cevap: Dünyanın En İyi Kenti Neresi?

helal olsun serseriozi arkadaşlar gelmek isteyen varsa antep e benimle irtibata geçsinler antep yemeği üstüne yemek tanımam ben..
funda.da isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Alt 13-07-2008, 03:25 PM   #7
Uye
 
yavuz01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
HEP SONRASI.........
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 585
Cinsiyet:
Rep Gücü: 54
yavuz01 çok gurur duyuyoryavuz01 çok gurur duyuyoryavuz01 çok gurur duyuyoryavuz01 çok gurur duyuyoryavuz01 çok gurur duyuyoryavuz01 çok gurur duyuyoryavuz01 çok gurur duyuyoryavuz01 çok gurur duyuyoryavuz01 çok gurur duyuyoryavuz01 çok gurur duyuyoryavuz01 çok gurur duyuyor
Cevap: Dünyanın En İyi Kenti Neresi?

hele birde antep sofrası kurulduğu zaman artık giden gelmez funda
__________________
geceler benim ben geceyim gece içinde gel seni seçeyim
yavuz01 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Dünyanın en çıplak kenti YukseLL ilginç konular 2 30-08-2008 03:59 PM
Dünyanın merkezi artık Akşehir YukseLL ilginç konular 0 29-12-2007 05:21 PM
DÜNYANIN EN EN EN LERİ efelenen ilginç konular 2 10-09-2007 12:51 AM
Dünyanın 7 doğal harikası seçiliyor YukseLL Haberler 0 05-08-2007 11:10 AM
dünyanın enleri doğangüneş Serbest Kürsü 0 18-05-2007 02:55 AM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:17 PM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!


Telif haklarını ihlal eden hertürlü materyal supermeydan.net de yayınlanamaz ve dağıtılamaz.Site içeriğini Kaynak göstermek şartıyla kullanmanız serbesttir.
Okur konuları ve yorumları kişilerin kendi görüşleridir.SuperMeydan.Net konu ve yorum içeriklerini benimsememektedir

Search Engine Friendly URLs by vBSEO