FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin reklam verin reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Turizm-Gezi-Seyahat

BiR GEMiNiZ OLSA NEREYE GiDERDiNiZ ?

YAŞAM katogorisi Turizm-Gezi-Seyahat forumu içinde "BiR GEMiNiZ OLSA NEREYE GiDERDiNiZ ?" başlıklı konu görüntüleniyor, "Istanbul dayız, 40'54 N - 28'58 E Ben telsiz zabitiniz hava basinci 1012MB sicaklik 12 C görevim,hava raporlarınızı,denizcilik uyarılarınızı vermek,bütün haberleşmenizi yapmaktır. kaptan siz olun bugün,,nereye gitmek istersiniz.------------- yağ yakıt ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27-10-2007, 04:58 PM   #1
SUPER MODERATOR

orkuorkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
going means,going far. Going far means Returning

orkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyor
BiR GEMiNiZ OLSA NEREYE GiDERDiNiZ ?

Istanbul dayız, 40'54 N - 28'58 E Ben telsiz zabitiniz hava basinci 1012MB sicaklik 12 C
görevim,hava raporlarınızı,denizcilik uyarılarınızı vermek,bütün haberleşmenizi yapmaktır.

kaptan siz olun bugün,,nereye gitmek istersiniz.-------------

yağ yakıt ikmali yaptık-
istanbul dan kalkıp çanakkale boğazından geçerken -çanakkale geçilmez yazısı
sizi duygusallaştırıyor- sonra ege sahillerini geçip rodostan mısır port said e doğru
rotamızı güney doğuya çevirdik suez geçişi için gece konvoy bekliyoruz-
kanalı geçerken el ballah veya timsah gölünü geçince suez de bitmiş oldu-port tewfik te yakıt ikmali yaparken mısırlı satıcılardan incik boncuk hediyeler alıyorsunuz.balık oltası filan- kızıldenizi 3 günde aşıp aden körfezinden socotra adasını bordaladıktan sonra 8.5 degree kanalından lagunlar-mercan adalarını gecersiniz 3 gün sonra colombo seylan ı gördükten sonra 2.etap olarak bengal körfezine geçersiniz nikobar adalarının uzağından geçip minicoy adacığını görünce rotanızı malakka boğazına yönlendiriyorsunuz- singapore vts in telsizi kulaklarınıza gelince kimlğinizi tanıtıp 2 günlük etaptan geçeceksiniz- malakka bogazı korsan dolu-adamlar gündüz balıkçı gece korsanlık yapıp gemileri soyuyor-korsanlık hala devam eder. yagmur ormanlarının arasından gecerken suyun bulanıklığı ağaç parcaları dikkatinizi çeker. bu gece horbourgh fenerini 60 mil uzaktan çaktığını gördünüz- singapore önlerindesiniz horsbourgh fenerini bordaladınız
ŞİMDİ ARTIK UZAKDOĞUDASINIZ.burası uzakdogudur artık
çok yakın seyirler yapıyorsunuz -artık kurallarınızı aşın dünyanın zaman çizgisinden geçin ve saatlerinizi 1 gün geri alın mesela
BUNDAN SONRA ROTAYI SİZ ÇİZİN tüm haritalar var elinizde
nereye gidersiniz?

not:
1-hint okyanusu kışın çok iyidir -okyanus çarşaf gibidir-
yazın musonlar 12 kuvvetinden ağır fırtınaya maruz kalırsınız
2-ilk seyriniz ise deniz tutma hapı yanınızda bulundurun.
3-yazlık elbise ve terlik bulundurun
4- kesinlikle uzun paçalı don veya şort giyin-yada hiç giymeyin pantolona gezin sonra sebebini anlarsanız geç kalırsınız
--hayırlı seyirler-allah selamet versin pruvanız neta olsun

senolmutlu@2005
orkuorkun isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links
Alt 27-10-2007, 05:14 PM   #2
SUPER MODERATOR

orkuorkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
going means,going far. Going far means Returning

orkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyor
Cevap: BiR GEMiNiZ OLSA NEREYE GiDERDiNiZ ?

ilkonce sen git bakalim onden derler adama peki devam edelim''

evet,uzakdoğuya vardık diyelim,, singapore horsbourgh feneri karşımızda, rotayı önce jakarta ya vururdum çünkü eşim jakartalı, jakarta nın cikading limanına girerdim ,ordan anyar kidul da bir bunglow kiralardım, bunglow hasırdan yerli evi gibi dışardan bakınca,ama içerde süper bir hotelin lüks odası var klimalı bir ev düşünün,her türlü konfor var, jumbo karides,ve deniz mahsulleri yerdim ,endonezya usulu lapa pilavla balık karışı enfes mahsuller.indomie makarnası meşhur---orda krakatau volkanına tur düzenleyen botlara binip volkanın içine giderdim. --- gemimin halatını alıp surabaya-ya giderdim batik gömlek ,ordan bali adasına gidip ketchak dansı yapan kızları- ve 100 yıldan fazladır nesilden nesile geçen tiyatro gösterisini izlerdim,,, bir maske satın alırdım. pirinç tarllarına pirinç atardım.,,,
ordan kalkıp ambon-ambonia adasına giderdim orda yerlilerden sabun ve ayakkabı karşılığında pembe ve beyaz inci takas ederdim--para geçmiyor takas usulü,orada bir kalıp sabuna 10 tane hindistan ceviziananas alırsınız. takas hala geçerlidir,, yerlilerin tek agacı oyarak yaptıkları kayıklar ve devrilemesin diye destek, daha sonra geri dönüp,, kalimantan yada borneo adasında balıkpapan-samarinda ya ugrardım kuzeyde korsanlara yakalanmadan emniyetli geçip kota kina balu ve malezya yerlierinin içine girerdim,
onladan fil dişi malzemeler alır takas yapardım... daha sona muara-brunei sultanlığında
kraliçe sofia nın parkına gidip bedava yemek yerdim,altın tozu ile kaplı sokak lambaları arasından süzülüp gemime tekrar dönüp kuching--malay dilinde kedi demektir --kedi heykelleri olan şehire giderdim,, şehrin kedi heykellleri ile kaplı olmasından adı kedidir-kuching yani--- orda resimler çekilip--- geri gönerdim ama nereye malezya quantan dan yakı yiyecek ikmali yapıp birçok hediyelik alırdım,,

,daha kuzeylere çıksak mı acaba ???
orkuorkun isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!

Seçenekler
Stil