![]() |
| | |||||||
YAŞAM katogorisi Turizm-Gezi-Seyahat forumu içinde "Amerika Öğrenci Vizesi" başlıklı konu görüntüleniyor, "Vize başvurusu öncesinde konsoloslukların vize işlemleri için talep ettikleri belgelerin neler olduğunu çok iyi bilmek ve bunları eksiksiz hazırlamak gerekiyor. Yoksa belki yıllarca düşünü kurduğunuz yurtdışı eğitim daha işin başında ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Uye Grubu ![]() Üyelik tarihi: Aug 2006 Nerden: Amerika
Rep Gücü: 136 Rep: 13259 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Vize başvurusu öncesinde konsoloslukların vize işlemleri için talep ettikleri belgelerin neler olduğunu çok iyi bilmek ve bunları eksiksiz hazırlamak gerekiyor. Yoksa belki yıllarca düşünü kurduğunuz yurtdışı eğitim daha işin başında sizin için kabusa dönüşebilir. Ülkeden ülkeye değişen ön koşullar olmasına karşılık genelde tüm Konsolosluklar öğrencinin eğitim maliyetlerini karşılayıp karşılayamayacağını ve eğitim süresi sonunda ülkesine döneceği konusunda inandırıcı olup olmadığını araştırmaktadır. VİZE BAŞVURU YAPMADAN ÖNCE OKUMANIZDA FAYDA OLAN ÖNERİLER · Vize için başvuru yapmadan önce vize işlemleri için talep edilen belgeleri tam olarak sağlayıp sağlamadığınızı kontrol ediniz. Vize başvuru formundaki ilgili tüm soruları tam olarak cevaplandırdığınıza emin olun. Sizinle ilgisi olmayan soruları boş bırakmayıp kısa bir çizgi çekiniz. Diploma, tapu vb. belgelerin aslını değil fotokopilerini vize dosyasına koyunuz. Bu belgelerin asıllarını ya da tasdikli kopyalarını sorulduğu taktirde göstermek için yanınızda götürünüz. · Başvuru yapmayı düşündüğünüz günden birkaç gün önce konsolosluğu arayarak vize ücretini öğreniniz. Konsolosluklar zaman zaman vize ücretlerini ve işlemlerini değiştirebilmektedir. Bu arada bazı konsoloslukların vize ücretlerini doğrudan banka hesaplarına yatırılmasını zorunlu tuttukları unutulmamalıdır. Vize görüşmesi sırasında ödenen vize ücretleri genel olarak TL karşılığı olarak yatırılmaktadır. · Konsolosluklar bizim tatil günlerimize ek olarak kendi ulusal bayramlarında da kapalı olmaktadır. Ek olarak bazı konsolosluklar haftanın sadece belirli günlerinde vize başvurusu kabul etmekteler. Özellikle İstanbul, Ankara dışından başvuru yapanların tatil günlerini önceden öğrenmeleri sıkıntıya düşmelerini engelleyecektir. · Hiç bir şekilde kulaktan dolma bilgilere itibar etmeyin. Yurtdışı eğitim konusunda uzmanlaşan kuruluşların tavsiyelerine kulak verin. Araya rastgele 'torpil' koymayı ya da iş takip bürolarını denemeyin. · Vize görüşmesi sırasında en önemli konu sorulara tutarlı cevaplar vermektir. Çelişkili cevaplar verilmesi vize görevlisini tereddüte düşürebilir ve hakkınızda yanlış izlenim edinmesine yol açabilir. Kendinize güvenin, gülümseyin ve kesinlikle görevli ile tartışmayın. • AMERİKA Vize veren şehirler : İstanbul, Ankara İstanbul: İstinye Mah. Kaplıcalar Mevkii No.2 - İstinye 34460 Tel. 0212 335 9000 Ankara : Atatürk Bulvarı No: 110 Kavaklıdere Tel: 0312 466 6110 Fax: 0312 466 1586 Vize Ücreti : 100 Dolar, vize ücreti Fortis Bank şubelerine, ABD vize hesabına vize başvurusu öncesi yatırılmalıdır. Vizeye başvuracak kişilerin öncelikle, herhangi bir Türkiye İş Bankası şubesine giderek 16 $ ücret karşılığında ABD vize bilgi Pin numarası almaları gerekmektedir.Alınan bu Pin numarasıyla Pazartesi-Cuma günleri arası sabah saat 8.30’dan, akşam 18.00’e kadar 0212-340 44 44 nolu telefondan randevu almak mümkündür. Randevu tarihinizden en az 3 gün önce 100 Dolar tutarındaki SEVIS ücreti ödenmelidir. Amerika'ya öğrenci olarak gidenlere F1 öğrenci vizesi verilmektedir. Kısa süreler için J1 ziyaretçi vizesi de verilebilmektedir. Vize belgeleri Türkçe hazırlanabiliyor ve vize formu Türkçe dolduruluyor. Vize Formu: DS-156 ve DS-158. 16-45 yaş arasındaki erkekler vize formuna ek olarak DS-157 formunu doldurmalıdırlar. Talep edilen belgeler · Vize ücretinin ödendiğine dair banka dekontu · 16-45 yaş arasındaki erkekler vize formuna ek olarak DS-157 formunu doldurmalıdırlar. · Akademik transcriptler (not dökümleri) ve diplomalar · Vize formunun doldurulması ( konsolosluklardan ya da eğitim danışmanlığı kuruluşlarından temin edebilirsiniz) · Eğitiminiz süresince geçerli olan Pasaport · 2 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf. Fotoğraflar beyaz zeminli ve 50mm x 50mm boyutlarında olmalıdır. . Nüfus kayıt örneği . İkametgah belgesi . Başvurulan okuldan kabul belgesi, konaklama detayları ve kurs faturaları · Ekonomik durum belgeleri: - Siz ve/veya aileniz çalışıyorsa maaş bordroları, eğitim süresince iş yerinden izinli olduğunuza dair belge, sigortalı işe giriş bildirgesi - Siz ve/veya aileniz kendi işyerine sahipse : Kuruluş gazetesi, ticaret sicil belgesi, vergi levhası, imza sirküleri (orijinalleri veya noter tasdikli örnekleri) - Size ve/veya ailenize ait banka cüzdanları ( Fotokopi + orijinaller) - Tapular, araç ruhsatları (fotokopi) · Halen öğrenci iseniz okulunuzdan öğrenci belgeniz, eğitiminize ara vererek gidecekseniz okuldan izin belgesi · Eğer çalışıyorsanız ve işvereninizin izni varsa dönüşte aynı işyerinde çalışacağınızı teyit eden mektup · Öğrenci değilseniz son mezun olduğunuz okulun diploma ya da çıkış belgesi · Burs ya da banka kredisi ile eğitiminizi finanse edecekseniz ilgili belgeler · Daha önce bir dil kursuna gittiyseniz devam kurs sertifikanız veya gittiğiniz kurstan alınacak mektup
__________________ |
| | |
| Sponsored Links |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |