FORUM SUPERMEYDAN  
Web Tasarım Estetik Estetik prefabrik key ödemeleri Alışveriş

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > SUPERMEYDAN ÖZEL > Mesaj Panosu

Denizfeneri-hemen kanal7 ye lütfen-insaniyet

SUPERMEYDAN ÖZEL katogorisi Mesaj Panosu forumu içinde "Denizfeneri-hemen kanal7 ye lütfen-insaniyet" başlıklı konu görüntüleniyor, "denizfeneri insafsızca atılan iftiraların nedenlerini açıklıyor.insaniyet n***** sizde izleyin lütfennnnnnnnnnnnn..."

Seçenekler Stil
Alt 16-09-2008, 10:16 PM   #1
Yeni Uye
Yaradılanı severim Yaradandan ötürü

Rep Gücü: 9 Rep: 885
d.feneri gözlemlemek için görkemli birid.feneri gözlemlemek için görkemli birid.feneri gözlemlemek için görkemli birid.feneri gözlemlemek için görkemli birid.feneri gözlemlemek için görkemli birid.feneri gözlemlemek için görkemli birid.feneri gözlemlemek için görkemli biri
Denizfeneri-hemen kanal7 ye lütfen-insaniyet

denizfeneri insafsızca atılan iftiraların nedenlerini açıklıyor.insaniyet n***** sizde izleyin lütfennnnnnnnnnnnn
d.feneri isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Herşey Yarı Fiyatına..
Alt 16-09-2008, 10:20 PM   #2
Aktif Uye

carpediemcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İNADINA YAŞAMAKK...

carpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyor
Cevap: denizfeneri-hemen kanal7 ye lütfen-insaniyet n*****

yahu utanmıyorsunuz değil mi hala yardım toplamaya..gazetelerde yazıyor herşey yapmayın Allah aşkına ya...yardım etmeyin demiyoruz herkese inanmayın diyoruz..insafsızcay mış dini kullanmayın...insanları dinden soğutmayın...
carpediemcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 16-09-2008, 10:58 PM   #3
Yeni Uye

d.feneri gözlemlemek için görkemli birid.feneri gözlemlemek için görkemli birid.feneri gözlemlemek için görkemli birid.feneri gözlemlemek için görkemli birid.feneri gözlemlemek için görkemli birid.feneri gözlemlemek için görkemli birid.feneri gözlemlemek için görkemli biri

kardeşim sen asıl iftira atanlara bak.kim doğru kim yanlış azcık düşünen anlar zaten.2,5 milyon insana yapılan yardımı kesme çabasıdır bu sadece Allahtan korkmadan.sen kaç kere izledin denizfenerini?kaç kere gittin gördün de iki kıytırık gazetede yazana inanıp iftiralara ortak oluyorsun.madem şüphelerin var git derneği sen incele.derneğin kapıları incelemek isteyen herkese açık
Alt 16-09-2008, 10:59 PM   #4
Yeni Uye

Deniz Feneri savcıyı kendi davet etti.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Engin Yılmaz, Almanya'nın başvurusu sonucu savcılığın inceleme başlattığı haberleri üzerine açık çağrıda bulundu.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Engin Yılmaz, İşçi Partisi'nin Almanya'da süren Deniz Feneri Derneği davası nedeniyle Alman makamlarınca hazırlanan iddianamenin Türkiye'de de araştırılması istemiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvurusu üzerine savcılığın inceleme başlattığına yönelik haberlerle ilgili, ''Lüzum görülmüşse eğer bu konuda savcılıklar da soruşturma yaparlar. Biz hazırız. Biz her şeyimizle kendimize güveniyoruz'' dedi.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Yılmaz, MÜSİAD Antalya Şubesi'nin maddi yardımıyla vatandaşlara verilen verilen iftar yemeğine katıldı.

Yemeğin ardından gazetecilerin, İP'nin Almanya'da süren Deniz Feneri e.V ile ilgili ortaya çıkan iddiaların Türkiye'de de araştırılması istemiyle yaptığı suç duyurusu ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu konuda inceleme başlattığına yönelik haberlerin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

''Dernekler mevzuatı bellidir. Dernekleri Türkiye'de İçişleri Bakanlığı'na bağlı Dernekler Dairesi Başkanlığı ve illerde de il müdürlükleri denetler. Lüzum görülmüşse eğer bu konuda savcılıklar da soruşturma yaparlar. Biz hazırız. Biz her şeyimizle kendimize güveniyoruz. Buyursun kim gelmek istiyorsa kapımız sonuna kadar açık. Buna da son derece saygı duyuyoruz. Bizim özellikle üzerinde durduğumuz şey denetimdir. Çünkü yardım, netameli, vebali olan bir iş. İnsanların, bağışçının en rencide olacağı olay bunun suiistimal edilmesidir. Bunu kim yaparsa yapsın, mutlaka cezasını da görmeli. Biz bu inançla yapıyoruz bunu.''

-''YANLIŞ YAPAN CEZASINI ÇEKMELİ''-

Yurt dışındaki yardım faaliyetlerini, resmi denetim görevlisi nezaretinde yapmayı ilk kez kendilerinin başlattığını ve Deniz Feneri Derneği'nin yurt dışında yapılan her yardımın denetçi nezaretinde gerçekleştiğini vurgulayan Yılmaz, ''Bu resmi görevli bir denetçi olmalı. Bu çok fazla adet değildi, ilk Deniz Feneri ile başladı. Yardımlarımızda denetçiler geldiler, raporlarını sundular'' dedi.

Denetim mekanizmasının çok iyi çalışmasından memnuniyet duyduğunu dile getiren Yılmaz, ''Sivil toplum örgütlerinin önü açılmalı ama bunları bir üst kurum olan devlet denetlemeli. Kuruluşlar herhangi bir yanlış yaparsa cezasını çekmeli'' diye konuştu.

Yılmaz, bir soru üzerine, Almanya'daki Deniz Feneri Derneği e.V ile ilgili iddiaların 1,5 yıldır devam ettiğini hatırlatan Yılmaz, dava sürecinde kendi dernekleri hakkında bazı yayın organları tarafından asılsız haberler üretildiğini söyledi. Yılmaz, şöyle konuştu:

''Gazetecilerin tabiriyle bu iş köpürtüldü. Bu dönemde özellikle belirli bir medya aracılığıyla haber köpürtmesi yapılmaya çalışıldı. Hükümetle, belirli bir medya grubunun veya ticaret erbabı iş adamının arasında bir şeyler var. Ama bunu tamamen yoksulun ve Deniz Feneri Derneği'nin üzerinden yapıyorlar. Bunu çok yanlış buluyorum. İlk günden itibaren bu yayını başlatanlara ihtar gönderdim. Sadece ihtar değil, aynı zamanda buraya gelin, görün, 'Bakın burada bir şey varsa biz denetiminize hazırız' dedik. Tam tersine Bizim Yüzyıllık İyilik Hareketi sloganımızla alay eder şekilde tamamen Türkiye'deki Deniz Feneri'nin görüntülerini gösterip, farklı bir dava anlatılıyor. İşin asıl can sıkıcı noktası bu ama sonuç itibariyle bunlar meydana çıkacak. Çok uzak da değil, yakın günler bunlar.''

Yılmaz, Almanya'daki yargı sürecini beklediklerini, kararın çıkmasıyla haklarındaki asılsız haberlerle ilgili tazminat davalarını açacaklarını söyledi.

Deniz Feneri Derneği'nin 10 yıllık faaliyeti içerisinde her türlü yardım çalışmasıyla ilgili 17 ayrı denetim geçirdiğini belirten Yılmaz, ''Bizim ile ilgisi olmayan Almanya'daki dernekle ilgili 1,5 yıllık soruşturma sürecinde biz de denetim geçirdik. Başbakanımız da bunu söyledi. Bu asılsız iddiaları sürdürenlerin vurdukları yer, ne yazık ki yoksulun sırtıdır. Tazminat davalarını gönlü kırık insanlarımız adına açacağız. Deniz Feneri Derneği bu işin peşini bırakmayacak'' dedi.
Alt 16-09-2008, 11:00 PM   #5
Yeni Uye

Ahmet TAŞGETİREN
atasgetiren@bugun.com.tr

Deniz Feneri'ni korumak

Ramazan'ın içindeyiz. Oruç ibadeti, toplumsal boyutunda, insanı güçsüzlerle buluşmaya yönelten bir mahiyet taşır. Açların farkına varırsınız ve gücünüz ölçüsünde bir yardım - merhamet seferberliğine girişirsiniz. Deniz Feneri gibi yardım kurumları, güçsüzler ile merhamet duygusunun kesiştiği noktada oluşur. Çünkü tek başına insanın, zayıf ve güçsüzleri bulması, onlara yardım ulaştırması, daha önemlisi, minnet duygusuna sürüklemeden yardım yapması zordur.

Oysa İslam, vereni büyüklenmekten, alanı ezilmekten kurtaracak bir infak terbiyesini de öngörür. Vakıf, dernek adı altında oluşan yardım kuruluşları bir tür aracılık yaparak, fukarayı, bir insanın minneti altına girmekten kurtarıcı bir görev ifa etmişler, bu yüzden de ilgi görmüşlerdir. Deniz Feneri, 1998 yılında kurulmuş. Demek 10 yıllık bir geçmişi var.

Bu 10 yılda Deniz Feneri oldukça büyüdü. On binlerce insandan gelen yardımı, belki yüz binlerce insana ulaştırdı. Yurt içinde - dışında bir çok felaket ort***** yetişti, yara sardı. Benzeri kuruluşlar da aynı hizmeti verdi. Endonezya'dan, Pakistan'dan Afrika'ya kadar yardım konvoylarının üzerinde Türk Bayrağı görüntülendi. Şu anda Deniz Feneri büyük bir müessese. Bu şekilde hizmet içinde büyümüş müesseseleri korumak gerektiğini düşünüyorum. Bunların, milli bir varlık olduğu inancındayım.

Diyelim farklı alanda hizmet veren TEMA'ya öyle bakıyorum, diyelim Toplum Gönüllüleri Vakfı'na öyle bakıyorum. Ramazan ortamında Deniz Feneri tartışmaların tam göbeğinde. Almanya'da aynı adla kurulmuş bulunan dernek için açılan yolsuzluk davasının serpintileri, bütün Deniz Feneri'ni gölgeliyor. Türkiye Deniz Feneri'nde görevli bulunanlar, derneği savunmak zorunda kalıyorlar.

Birkaç gün önce Genel müdür Engin Yılmaz, dün derneğin kurucularından ve yardım hizmetlerinin sembol ismi Uğur Arslan, suçlamalar karşısında feveranlarını dile getirdiler. Engin Yılmaz'la bizzat konuştum, "Kayıtlarımızı birkaç yıldır uluslar arası bir firmaya denetletiyoruz, hesaplarımızda en küçük bir problem yok" dedi. Evet, korumak, diyorum. Hesapları didik didik edelim, kimsenin zihninde en küçük bir "şaibe" şüphesi kalmasın,yanlış yapanlar varsa bedelini ödesin vs. ama her şeyin sonunda böylesi bir yardım kuruluşunun itibarı diri kalsın. Bu şu iki bakımdan önemli:

Birincisi, bu tür, insanların manevi duygularıyla bağlantılı suiistimal iddiaları, sonuçta, sosyal sorumluluk duygularını zedeliyor.

Sokakta kucağında hasta bebek taşıyan anne rolündeki bir dilenci kadına yardım yapmakta zorlanıyorsunuz, çünkü "İşin içinde istismar var" duygusuna sürüklenmişsiniz. Ne annelik, ne hasta bebek, ne içinizdeki yardım heyecanı, hatta böyle böyle cimrileşme kaygısı, sizi yardım yapmaya götürmüyor. Onun için, suiistimal iddialarının bir an önce sonuçlanması ve yardım kuruluşlarının herkese güven verecek "temiz yönetim"le buluştuğunun ortaya çıkması lazım. İkincisi, bizim toplumumuzda küçük yardım organizasyonları her zaman olmuştur. Müslüman toplum, kendi yaralarını saracak manevi araçları bulunan bir toplumdur.

Osmanlı döneminde arşiv kayıtlarına 26 bin vakıf senedi girmiş. Göçmen kuşlarını korumaya kadar vakıf tesis edilmiş. Bir mahallede bile, diyelim cami hocası, fakirin fukaranın farkındadır ve mahallenin varlıklı insanlarından alıp, ötekilere taşır. Deniz Feneri'nin farkı, bu yapının deyim yerindeyse dev bir müessese haline gelmesidir. Bu yönüyle Deniz Feneri, uluslar arası misyonlar üstlenecek bir Türk kuruluşu niteliği kazanmıştır. Afrika'da, Pakistan'da, Endonezya'da, Açe'de, İran'da, Bangladeş'te...

Yarın belki bir Batı ülkesinde ya da Rusya'da, Çin'de...

İnsani bir misyonla Türkiye'nin bayrağını taşıyacak bir kuruluş... Bu, Türkiye'yi en sıcak biçimde dünyaya taşımak demek değil mi? Onun için Deniz Feneri'nin itibarına gölge düşürmemek için ne mümkünse yapılmalı. Bu noktalarda Deniz Feneri'nin yöneticileri en önce, sonra hükümet sonra medya olabildiğince duyarlı olmalıdır.

Deniz Feneri'nin genel müdürden en altta, diyelim paket yapan - yardımı fukara evlerine taşıyan kişiye kadar büyük bir sorumluluk taşıdıkları bilincinde olmaları gerektiğini düşünüyorum. Bir emaneti tasarruf eden insanlar olarak, fukaraya yeterli gülümsemeyi esirgediğinizde bile, sorumluluk altında kalmak söz konusu olabilir. Zekat ya da hayır, zamanında yerine ulaşmadığında aynı sorumluluk söz konusu...

Bu yük, taşınması asla kolay olmayan müthiş bir yük. Sırat köprüsünde yürür gibi bir şey... Önce onlar korumalı bu muhteşem yapıyı. Sonra hükümetlerin denetimi titiz olmalı. Kurum, bu denetimi sürekli üzerinde hissetmeli. Kurum yöneticilerine asla denetimsizlik duygusu verilmemeli. Bir yanlış söz konusu olduğunda yanlışı yapan tasfiye edilmeli, kurumun onuru korunmalı.

Ve medya, bu işi, siyasi hesapların dışında tutmalı. Bizim gibi, açlık - yoksulluk sınırlarının altında milyonların bulunduğu ve devletin her yere yetemediği bir ülkede, bu tür yardım kuruluşlarının bulunması bir rahmettir. Ülkemizde sınıflar arası çatışmalar çıkmıyorsa biraz da böyle bir yardım akışının devam ediyor olmasındandır. Bunda da dini motiflerin etkili olması tabiidir. Medyamız, din konusuna mesafeli bulunduğu için o alanda oluşan kurumlara da mesafeli duruyor. Oysa, bu yardım kuruluşları gerçekten yara sarıyor. Yolsuzluk varsa tabii ki üstünü örtmeyelim, ama kurumları yok etmek gibi bir kin ile de hareket etmeyelim.
12 Eylül 2008
Alt 16-09-2008, 11:01 PM   #6
Yeni Uye

ALLAH razı olsun başka ne diyebilirim ki.bu karalama hatta ortalıktan silme kampanyasını düzenleyenler bir eli yağda bir eli balda halkı düşünmeyen bencil kişilerdir ki denizfenerinin 13 senesinde gecesini gündüzüne katarak geldiği bu durumu çekememe aşağılık durumundadırlar.çok yazık gerçekten.yardım alan binlerce insanı kim düşünüyor?denizfenerini sildiler diyelim o fakir fukaranın durumu ne olacak?çok acı çok acı.yazarımızın da dediği gibi ülkemizle sınırlı kalmayıp dünyaya ismimizi duyuran bir derneğe bu sadece düşmanlıktır başka birşey değil.ISLAMi yarım örgütüydü yanılmıyorsam başkanlığını yapan dünyadaki tüm yardım kuruluşlarına başkanlık eden bir dernek konuşulan.deseler ki iyi yönetilmiyor,kötü adamları var amenna diyelim ki her ortamda iyiler de kötüler de olabilir.insanoğlu çiğ süt emmiştir.ama böyle birşeyin bile olabileceğini ihtimal vermiyorum kesinlikle.her ürünün giriş çıkışı barkotlu kayıtlı senetli.yardım yapan bir kişi yıllar sonra yardımı kime gitti bunu öğrenebiliyor.yöneticiler böyle ifitiraların olacağının çekemeyen zavallıların olacağının farkındalar ki yıllardır bu sistemde çalışıyorlar.bir çoraba kadar herşey kayıt altına alınıyor.insanlar öyle güvenmiş ki sokaklarda para veriyorlar ama kabul edilmiyor suistimal edeceklere karşı tedbir olarak ve haklılarmış işte bi alsalarmış neler neler denirdi daha bunun üzerine.bankadan ya da dernekten kayıtlı alınması gerektiği söyleniyor.bu çirkin ve büyük iftirayı inş kendi yayın organlarında bas bas bağırarak temizlediklerini görmek nasip kısmet olur Rabbim inşşşşşşşşşşşşş.daha önce de bu dava vardı ve tam kurban döneminde ortaya döktüler.şimdi de ramazanda.bu kasıtlı değilde nedir.yardım edecek insanların beyinlerini bulandırmaya çalışıyorlar.

sürekli izkleyenler var mıdır bilemiyorum ama;10 yıl önce etiyopyanın yakıcı sıcağında günlerce erzak dağıtanları;endonezya tusunami ve depreminde aylarca depremzedelerle birlikte çözüm yolları arayanları ve kalıcı ekiplerle oradan çekilmeyip yemek vermek yerine balık tutmanın yollarını göstererek iş imkanı sağladıkları yüzlerce insanı; yıkılan okullarının yerine yapılan muhteşem okulu;bosna hersekte zulüm gören halka yapılan yardımları;nijerde sırf belki su olursa yaşam kolaylaşır diye binbir emekle açılan su kuyularını ve yapılan yardımları,filistindeki kardeşlerimize yapılan yardımları,lübnanda çıkan savaşta kimse lübnana ulaşamazken ve savaştan kaçarken savaşın ortasına;oraya gemilerle binbir emekle götürülen yardımları,ıraka yollanan yardımalrı vs vs saymaya kalksam sayfalar almaz.ülkemizi hiç işe katmıyorum daha.onlarca insanın duası var yıkamayacaklar.attıkları çamurla kalacaklar ama güneş balçıkla sıvanmaz.kıskananlar da kıskançlıklarıyla kendilerini yiyip bitirecekler
Alt 16-09-2008, 11:05 PM   #7
FORUM MODERATOR

Eftelya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Martı kanadındaki düşler gözyaşlarımın sebebidir..

Blog Mesajları: 28
Eftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyorEftelya çok gurur duyuyor

Ben yardım kuruluşlarında cok calısmıs bırı olarak dıyebılırım kı her yerde ve boyle olusumların ıcınde de kotü ınsanlar olacaktır..bunu ayıklamak temızlemek lazım..temıze cıkmak lazım
Alt 16-09-2008, 11:11 PM   #8
SUPER MODERATOR
Altın Üye (haziran 2008)

Y.E.K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
GÜCÜ DOĞURAN; DÜŞÜNCEDİR

Y.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyor

Alıntı:
Eftelya´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben yardım kuruluşlarında cok calısmıs bırı olarak dıyebılırım kı her yerde ve boyle olusumların ıcınde de kotü ınsanlar olacaktır..bunu ayıklamak temızlemek lazım..temıze cıkmak lazım
Temizlik olacaktır,olay yargıya intikal etmiştir.Eğer Almanya'daki oluşumun Türkiye ayağı varsa Türk Adaleti de devreye girecektir.Bundan şüphemiz yoktur ama önyargılı düşünceleri bertaraf edecek bir panzehir olmadığından dolayı, beynimiz hep böyle hafakanlarla boğuşacaktır.
Y.E.K. isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 16-09-2008, 11:13 PM   #9
Aktif Uye

carpediemcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İNADINA YAŞAMAKK...

carpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyor

siz galiba bu fenerin asli bekçisisin siz nereden biliyorsunuz? bana kıytırık gazete haberleri derken??

sizinkiler fener arşivindenmi...:))

hem sonuç lanacak dava bakalım yakararak insanların dini duygularını sömürerek toplanılan paraların .. göreceğiz akıbetini bakalım kim aklayacak...
gerçi adres belli aklanırsınız............

iyi fenerler sayın d.feneri sağlıklı forumlar...
carpediemcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 17-09-2008, 12:07 AM   #10
SUPER MODERATOR
Altın Üye (haziran 2008)

Y.E.K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
GÜCÜ DOĞURAN; DÜŞÜNCEDİR

Y.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyor

Uğur Arslan'ın acı feryadı

Uğur Arslan, "İnsaniyet N*****" adlı canlı yayında, feryat etti! Bir kuruşunuz heba olmadı derken, bakın kimlere çattı.
İNTERNETHABER

Deniz Feneri, Almanya'da görülen davayla ilişkin gündeme getirilen "usulsüzlük" iddialarına sert çıktı. Derneğin kurucu genel başkanı Uğur Arslan'ın, sunduğu ve çok sayıda konuğun katıldığı programda iddialara belgeleriyle cevap verildi.

Uğur Arslan, son bir kez daha iddalara cevap vermek için çıktığı canlı yayında, "içimizdeki iyiliği" öldürmeyin çağrısında bulundu. Derneğin kuruluşundan bugüne kadar geçen sürede, yürütülen tüm çalışmaların hem Bakanlık hem de bağımsız denetim kurulları tarafından incelendiğini söyleyen Arslan, Almanya'da kurulu bulunan Deniz Feneri e.v.'nin Türkiye'deki Deniz Feneri Derneği ile herhangi bir organik bağının bulunmadığını kaydetti.

İşte programdan bazı bölümler;

Uğur Arslan

Bu bir sosyal sorumluluk eylemidir: 14 yıllık televizyonculuk yaşamımda hep sosyal sorumluluk projeleri içinde bulundum.

Yaptığım tv programlarımda ratingden ziyade, toplum faydasını gözettim.
Hakkımda hiçbir iddia, suç teşkil edecek unsur, veya soruşturma olmamasına ramen, Almanya daki davayla hiçbir ilgim olmamasına karşın; Bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetiyle, hiç sesimi çıkarmayıp, şu an evimde ailemle olabilirdim.

Fakat bu 11 yıllık onurlu ve şerefli deniz feneri geçmişime hiç yakışmazdı.
Şu an bir defaya mahsus yapmakta olduğum bu program deniz fenerinin dürüst ve düzgün çalışan ekibine, yıllardır bu sese kulak veren bağışçılarına ve bu kurumdan bağış almış ve almakta olan yüz binlere vefa borcudur.
Bu gün Türkiye nin geldiği noktada sosyal sorumluluk bilinci olan bir televizyoncu olarak, "bir defaya mahsus olsa da tek bölümlük olsa da" böyle bir program yapmayı, kendim veya geçmişte hizmetim olan kurumlar adına değil, insanlık n***** hat safhada gerekli gördüm.

Bu program şu an ülkemizde bitme noktasına getirilen yardımlaşma ve dayanışma müessesesinin, tamamen kaybolmaması için yapılan bir sosyal sorumluluk eylemidir. Bu sosyal sorumluluğa tüm Türkiye yi davet ediyorum

Bir kişi bile intihar etmedi: Türkiye'nin en çok izlenen, en güvenilir denilen bir haber bültenin de "hadi canım sende! Sütten çıkmış ak kaşık değilsin" gibi bir ifade kullanılıyor Deniz Feneri haberinde. Böyle bir ibare olur mu yahu! Diyecek birşey bulamıyorum. Bu program nedeniyle bir kişi bile intihar etmedi; ancak Türkiye'nin yüz akı diye sunulan programlar nedeniyle tam 5 kişi intihar etti!

Deniz Feneri Genel Başkanı Engin Yılmaz

Haber köpürtülüyor: İnsanlar etkilendi tabi ki... Bu konuda diğer sivil toplum örgütleri de ne yazık ki olumsuz etkilendi. Banka aracılığıyla bize yoğun biçimde dönüşler başladı. Tabii ilk hafta yardımlar bir nebze de olsa kesildi. Ancak yapılan açıklamalardan Türkiye'deki Deniz Feneri'nin iddialarla herhangi bir ilişkinin olmadığı duyulduktan sonra yardımlar tekrardan arttı. Dünya genelinde onlarca kişi ve kuruluş bize destek oldu.

Yasal bir bağımız yok: Almanya'da kurulu dernekle hiçbir organik ve yasal bağımız yoktur. Yapılan bütün yayın ve haberlerde, bütün uyarılarımıza rağmen, logo ve görüntülerimiz kasıtlı olarak kullanıldı. Kamuoyu önündeki itibarımız planlı ve bilinçli bir şekilde karalandı. Bu linç girişimine sebep olan ve katkıda bulunan kişi ve kuruluşları her türlü yasal hakkımızı saklı tutuyor ve adım atmak için yargı sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz

Bir kuruşunuz bile heba olmadı: Burada darbe indirilmek istenen ne yazık ki insanlığa ve yardım duygusunadır. Biz ilk günden itibaren bağırıyoruz. Bize emanet ettiğiniz bir kuruş heba olmadı. Ne malzeme verdiyseniz, insanlara ulaştırılmaya devam ediyor.

Gazeteci Yazar Hüseyin Öztürk

Eleştirenlerin bir kuruş yardımı yok!: Çamurdan ceset çıkarılırken, bu adamlar şaraplarını içip, sızıyorlardı. Deniz Feneri, dünyanın bir çok yerinde acı çeken insanların gözyaşlarını silerken onlar zevkten gözyaşları döküyorlardı. Bu iddiaları ortaya atanların bu derneğe bir kuruş yardımı yoktur. Eğer varsa bana söylesinler ben hayatım boyunca kazandığım parayla son kuruşuna kadar ödemeye kefilim ama yoktur.
Y.E.K. isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Seçenekler
Stil