![]() |
| | |||||||
Supermeydan Kadın katogorisi Kadın Sağlığı (jinekoloji) forumu içinde "Kadınların derdi çok !" başlıklı konu görüntüleniyor, "Kadınlar en çok bu hastalıklardan çekiyor. Kadınların başına bela olan birçok dert var... Ancak bu rahatsızlıkların hepsinin de tedavisi mevcut... İşte kadınların büyük dertleri ve tedavi yöntemleri: Beyinde kan dolaşımı ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Eski Üye ![]() Üyelik tarihi: Aug 2006
Cinsiyet: Rep Gücü: 144 Rep: 13964 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kadınların derdi çok ! Kadınlar en çok bu hastalıklardan çekiyor. Kadınların başına bela olan birçok dert var... Ancak bu rahatsızlıkların hepsinin de tedavisi mevcut... İşte kadınların büyük dertleri ve tedavi yöntemleri: Beyinde kan dolaşımı problemleri Medikal tedavi ile bu hastalıkları çözmek mümkündür. Guatr'daki rahatsızlıklar Bu hastalığı çözmenin iki yöntemi var. Biri ilaç, yani medikal tedavi, diğeri ise operasyonla müdahale etmek. Hastalıktan korunmak için iyotlu besinler almakta fayda vardır. Kronik bronşit gibi rahatsızlıklar Bu tip hastalığın tedavisinde önerilen yöntem; nefes yollarını açıcı ilaçların yanı sıra antibiyotik kullanımıdır. Ayrıca, oksijen tedavisi ve de vitamin takviyesi ile vücudun güçlendirilmesi de gerekir. Omurilik, sırt ve bel ağrıları Bu rahatsızlıklardan kurtulmak için fizik tedavi ve de ilaç tedavisi uygulanıyor. Masaj, ortopedik yataklar, hastalığın durumuna göre uygun yatış şekilleri öneriliyor. Böbrek ve taş ağrıları Taş kırma operasyonları, ağrı kesiciler, cerrahi müdahale ve de ilaçla oluşan üriter enfeksiyona antibiyotik katkı gibi bu soruna karşı şimdi pek çok çözüm rahatlıkla uygulanabiliyor. Bacaklarda oluşan romatizmalar Anti romatizmal ilaçlar çözümdür. Fizik tedavisi ve de uzun yürüyüşlerle jimnastik yararlıdır. Migren Bu hastalık için kadın-erkek ayrımı yapmadan hastanın durumuna ve ağrısına göre tedavi önerilir. Akupunktur ile başarı sağlanmıştır. Psikoterapi yöntemi, psikolojik kökenli migren için etkindir. Aşırı kepeklenme ve cilt bozukluğu Kepek önleyici şampuanlar, sık sık saçların yıkanması ve hakiki zeytinyağından yapılmış sabunlar bu sorunları çözmeye yetebilir. Sinüzit, göz ve burun iltihaplanması Sinüs, yollarını genişletici ilaçlar kullanılabilir. İltihaplanmalara karşı antibiyotik ve vitamin takviyesi yapılabilir. Veya direkt cerrahi müdahale edilerek iltihap boşaltılabilir. Kalp ve tansiyon rahatsızlıkları İlaç tedavisi ve kolesterolü düşük yiyeceklerle bu rahatsızlıkların üstesinden gelinebilir. Kalori harcanmasının çok düştüğü ileri yaşlarda sıkı bir diyet ve mutlaka egzersiz yapılmalı. Safra kesesi rahatsızlığı Kadınlarda sık görülen safra kesesi rahatsızlıklarının önlenmesinde diyet çok önemlidir. Yağlı ve protein zengini yiyeceklerde ölçülü olmak ve ilaç tedavisi çoğu durumda yeterlidir. Aksi takdirde cerrahi müdahale gerekebilir. Mide ve bağırsak rahatsızlıkları İlaçlarla birlikte rejim, posalı yiyeceklerin tüketilmesi gerekmektedir. Cerrahi tedavi çok gerektiği durumlarda yapılır. Regl ağrıları ve düzensizlikleri Menopoz dönemi ve hormonal dengenin bozulmasında hormon düzenleyici ilaçlar, iltihap kurutucular ve de analjezikler kullanılır. El ve ayak bileklerinin tutulması İlaç tedavisinin yanı sıra fizik tedavisi de gerekir. Parmak eklem kireçlenmeleri ve mantar Fizik tedavi, parafin banyosu ve mantar önleyici ilaçlar kullanılır. Kaynak
__________________ |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #2 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Aug 2008
Cinsiyet: Rep Gücü: 1 Rep: 10 ![]() | Cevap: Kadınların derdi çok ! bende de adet düzensizliği başladı.bu konuda bir sorum olacak lütfen fikri olan varsa cevap versin.2 aylık evliyim.6 gün gecikmeli adet oldum.herzamanki gibi 7 gün sürdü ve bitti.2 gün sonra tekrar kanama başladı ve 4 gündür devam ediyo.hamileleik testi yaptım pozitif çıktı.yurtdışında yaşıyorum doktor burda cok problem ama akşam bulabilirsem doktora gidecegim.bu ne anlama geliyo acaba düşük tehlikesi mi geçiriyorum yada dış gebelik olabilir mi? |
| | |
| | #3 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: BULGARISTAN, ROMANYA, UKRAYNA, ISTANBUL, JAKARTA Yaş: 39
Cinsiyet: Rep Gücü: 276 Rep: 27309 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Kadınların derdi çok ! bir doktor degilim, bir kadin da degilim ama tecrubelerim ve bilgim olmustur. muhtemelen yeni evlendiginiz icin adet dongunuzde degisiklik olmus. kendi evinizden bir baskasinin evine tasinmak, daha once yasamadigi bir duzene gecmek. kadinlarin hormonal dengesini bozar yani bunyeniz bunu 2 ay sonra farkediyor adet gunleriniz degisecek. ve bir esiniz oldugu icin bundan sonra 7 gun suren adet dongunuz zamnla azalir. 1-2 gun daha kisa olacak cunku icerideki kan daha rahat cikacak. genelde okul yurtlarinda yurt degistiren kizlarda bu tur vakalar 1 ay sonra goruluyor cunku her yurt farkli. yiyecegi havasi duzeni duzen degistirme. 2nci tahminim hormonlarinizda bir degisiklik var , bir baktirmaniz gerekir. 3ncu tahminim eger adet durmuyorsa ve devam ediyorsa mikrop kapmis olursunuz. kizlarin cogu evlenene kadar cok iyi korunur. ama evlendikten sonra mikrop kapmaya acik olurlar. bu tarz problemlerde usutme de kullandiginiz antibiyotik ve fitiller etkilidir. temizlik erkekle kadin icin cok onemlidir. eger ilk iliskileriniz ise idrar girisinde yanma cok normaldir zamanla duzelir. hamile kalma olasiligi hemen zordur. gnunuze rastlatmak gerekir. bunun icin duzenli adet gorup tam orta gune rastlatmaniz gerekir. yani soyle 30 gun surdugunu susunsek ayin 1 inde adet gorseniz 14 ve 15 16 inci gunler sizin hamile kalma gununuzdur. o gunler disinda olmaz dis gebelik hakkinda fazla bilgim yok |
| | |
| | #4 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 1 Rep: 10 ![]() | Cevap: Kadınların derdi çok ! tsk ederim verdiğiniz bilgiler için.söylediğiniz şeyler benim de aklıma geldi.aslında benim en çok kafama takılan durum hamilelik testi sonucunun pozitif çıkması bu nasıl olabilir |
| | |
| | #5 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: BULGARISTAN, ROMANYA, UKRAYNA, ISTANBUL, JAKARTA Yaş: 39
Cinsiyet: Rep Gücü: 276 Rep: 27309 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Kadınların derdi çok ! hamilelik testi dedimiz cubuk ve idrar ile yapilan ise %100 saglikli degildir. bir labratuvar ortaminda inceletmeniz gerekir. hamile kalir kalmaz kanamalrin baslama durumunu biulmiyorum ama burdaki bayan arkadaslar. size bilgi verirler. cunku hamilelik tecrubesi olanlarimiz da var. ilgileneceklerdir. forumumuza ugrarsaniz mutlaka cevap alirsiniz. eger hamilelik durumu varsa antibiyotik yasaktir ,kesinlikle doktor tavsiyesi ile alinir. en iyisi doktor tavsiyesi. zaman kaybetmemenizi oneririm |
| | |
| | #6 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2008 Nerden: İstanbul
Blog Mesajları: 17
Cinsiyet: Rep Gücü: 287 Rep: 28530 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Kadınların derdi çok ! Mide ve bağırsak rahatsızlıkları İlaçlarla birlikte rejim, posalı yiyeceklerin tüketilmesi gerekmektedir. Cerrahi tedavi çok gerektiği durumlarda yapılır. Benim kuzum da bu rahatsızlık var malesef. Rabbim Tüm hasta kardeşlerimize ve Ona da acil şifalar versin. |
| | |
| | #7 | |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Apr 2007 Nerden: istanbul Yaş: 26
Blog Mesajları: 9
Cinsiyet: Rep Gücü: 632 Rep: 62178 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Kadınların derdi çok ! Alıntı:
__________________ Asiller idare ederler. Acizler şikayet ederler. Basitler iftira ederler... | |
| | |
| | #8 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 1 Rep: 10 ![]() | Cevap: Kadınların derdi çok ! doktora gittim geldim.ultrasonda bişey gözükmedi.doktor idrar testi yaptı o yine pozitif çıktı.açıkçası doktor da şaşırdı.akşam kan testine gidecegim bakalım ozaman belli olacak |
| | |
| | #9 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007 Nerden: ank
Cinsiyet: Rep Gücü: 317 Rep: 31466 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Kadınların derdi çok ! tam bilmemekle beraber mens dönemlerinde yapılan tüm gebelik testleri pozitif çıkar.mens döneminiz geçtikten sonra tahlil yaptırın.eğer gebeysenizde bu dönemizde çok tehlikeli değil sadece her anlamda dikkat edeceğiniz günlere delalet eder..en iisi türk çevirmenle sen bi dr git muayene olun efendim |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |
| | |