FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları Samsun Özel Armada Kız Öğrenci Yurdu key ödemeleri Tex reklam Alanı Tex reklam Alanı

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Eğitim Öğretim > Üniversiteler

Uludağ Üniversitesi

Eğitim Öğretim katogorisi Üniversiteler forumu içinde "Uludağ Üniversitesi" başlıklı konu görüntüleniyor, "Kuruluşu: 1975 Rektör: Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran İletişim bilgileri: Uludağ Üniversitesi, Görükle Kampüsü Bursa Tel: 442 82 00 Faks: 442 80 12 Web: Uludağ Üniversitesi e-mail: mail@uludag.edu.tr Genel Bilgiler Uludağ ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30-05-2007, 02:35 AM   #1
SİTE ADMİN

doğangüneş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KeLimeLere anLam yükLemekten Vazgeçtim AnLatasım yok, anLayasım yok… ÖyLesine işte..

Blog Mesajları: 6
doğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyor
Uludağ Üniversitesi

Kuruluşu: 1975
Rektör: Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran
İletişim bilgileri: Uludağ Üniversitesi, Görükle Kampüsü Bursa
Tel: 442 82 00
Faks: 442 80 12

Web: Uludağ Üniversitesi

e-mail: mail@uludag.edu.tr

Genel Bilgiler

Uludağ Üniversitesi’ne bağlı 8 fakülte, 2 kurulma aşamasında fakülte, 2 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu, 3 yeni açılacak meslek yüksekokulu, 1 konservatuvar, 3 enstitü, 13 Araştırma ve Uygulama Merkezi bulunuyor.

1970 yılında kurulan Bursa Tıp Fakültesi (İstanbul Üniversitesine bağlı) ve 1974 yılında kurulan Bursa İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi, üniversitenin temelini oluşturuyor.

20 Temmuz 1982 yılı itibari ile ‘’Uludağ Üniversitesi’’ olarak eğitim-öğretime devam etmekte. Uludağ Üniversitesi Türkiye’nin 5. büyük kenti yeşil Bursa’da. Bursa, tarihi mekanları ve yeşilliği ile dikkatleri üzerine topluyor.

Barınma

Uludağ Üniversitesi öğrencisi iseniz Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda veya üniversitenin kendi yurtlarında kalabilirsiniz. ÖSS sonuçlarına göre ilk sıralarda yer alan öğrenciler üniversite yurtlarında ücretsiz kalabiliyor. Ayrıca kampus çevresinde uygun fiyatla kalacak yerler bulmak mümkün.

Beslenme

Kampus içerisinde 9 adet yemekhane bulunuyor. İhtiyacı olan öğrencilere ücretsiz öğle yemeği sağlanıyor. Kantin, kafeterya, fast-food ve restoranlar da mevcut. Fiyatlar ve sağlık koşulları üniversite tarafından denetleniyor.

Teknoloji

Kampus içerisinde PC laboratuarları var. Ayrıca öğrencilere e-posta adresi veriliyor. Kayıt işleri de online olarak yapılabiliyor.

Sağlık

Mediko Sosyal Merkezine bağlı olarak sağlık hizmetleri sunuluyor. Cuzi bir ücret karşılığında öğrencilerin ilaç gereksinimleri eczanelerden karşılanıyor. Detaylı araştırma gerekiyorsa Uludağ Sağlık ve Araştırma Merkezine sevk ediliyor.

Ulaşım

Kampus şehir merkezine 20 km uzaklıkta. Görükle kampusüne ulaşım belediye otobüsleri, terminal otobüsleri, Bursaray, dolmuş ve taksilerle sağlanıyor.

Burs: Sayısal ve eşit ağırlıkta ilk 2000, dil puanında ilk 300 öğrenci arasındaysanız ve Uludağ’ı seçmişseniz Başarı Bursu alıyorsunuz. Ayrıca gereksinimi olan öğrencilere karşılıksız burs veriliyor. Özel kurum, şahıs ve derneklerden de burs alabiliyorsunuz.
doğangüneş isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Sponsored Links

Seçenekler
Stil