![]() |
| |||||||
| Üniversiteler üniversite, tanıtım, puanlar, bölümler, burslar, kayıtlar, ücretler, harçlar, özel üniversiteler |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SİTE ADMİN ![]() Üyelik tarihi: Apr 2007 Nerden: istanbul Yaş: 26
Blog Mesajları: 24
Cinsiyet: Rep Gücü: 269 Rep: 26033 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Üniversite tarihi Türkiye’de 'üniversite' adını taşıyan ilk kurum 1933 yılında kurulmuş. Daha önceleri üniversite yerine “darülfünun” kelimesi kullanılıyormuş. Bu nedenle üniversite tarihi darülfünun ile başlıyor diyebiliriz. Osmanlı İmparatorluğu’nda bilim arayışları 18. yüzyıl sonlarında başlamış, bazı yüksek okullar açılmış, fakat ciddi anlamda üniversitelerin açılması 1845 yılına rastlıyor. İlk süreklilik kazanan üniversitenin açılması 1900 yılını bulmuş, 1933 yılında Atatürk’ün darülfünunları kapatmasıyla bugünkü üniversite kavramı ortaya çıkmış. Tabii o zamanlar üniversite okuyanların sayısı az olduğundan, üniversite kabulü daha kolaymış. Önceleri öğrenciler üniversite seçerken ve girilen sınavın ismi ÜSS (Üniversite Seçme Sınavı) iken, şimdi üniversiteler öğrencileri seçiyor, yani ÖSS (Öğrenci Seçme Sınavı). |
| | |
| | #2 |
| Banned | Cevap: Üniversite tarihi üniversite çok heyecan veren bir konu.Ama dileğim yanında mutlaka yer alan ÖSS'nin bir an önce kalkması.Ben istediğim yeri kzanamadım ama diğer kardeşlerim istekleri yerde doyasıya okusunlar....Saygılar |
| | |
| | #3 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Oct 2007 Nerden: izmir
Cinsiyet: Rep Gücü: 86 Rep: 8401 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Üniversite tarihi eğitim konusunda çok hassasım ,özellikle bu aralar okuyamadığım için öyle pişmanımki anlatamam.gerçi kendi isteğimle okulu terketmiş değilim ama okuyabilseydim iyi olurdu.ama ne varki ben okuldan vazgeçtiğim için 2 kardeşim üniversite bitirebildiler çok şükür abilerinin yüzünü kara çıkarmadılar koçlarım benim.konuyu bağlamak açısından biriki bişiler sölim ister öss ister üss ne olursa olsun durum ne kadarda haksız rekabet gibi görünürse görünsün şurası bir gerçekki çalışmaden olmuyo.benim ilk üniversiteyi bitiren kardeşim 2001 öss sınavında 1,5 milyon kişi içinden 941. oldu ama sınava nasıl hazırlandığını ben biliyorum ve inanın sınavdan çıktığında saçları şakaklarından ağarmıştı.allah çalışana veriyo stres sıkıntı heyecan hikaye bence saygılar |
| | |
| | #4 |
| Banned | Cevap: Üniversite tarihi HAKLSISIN bnce kardeşim.Hayatının geri kalan kısmı, gönlünce olsun.Saygılar sunarım.Kaçıyorum ben herkese iyi geceler dilerim... |
| | |
| | #5 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Oct 2007 Nerden: izmir
Cinsiyet: Rep Gücü: 86 Rep: 8401 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Üniversite tarihi bay bay sweetceyo bu arad bende izmirliyim ve bucaya çok yakınım.saygılar |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |
| | |