![]() |
| |||||||
| Üniversiteler üniversite, tanıtım, puanlar, bölümler, burslar, kayıtlar, ücretler, harçlar, özel üniversiteler |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 1 Rep: 10 ![]() | kimya sorusu arkadaslar ben yıldızda kimya müh öğrencisiym ve şu soruyu yarına cevaplamam gerek yardımcı olursanız minnettar olurum.. ÖDEV II Soru : Bir sisteme oksijence zengin nemli hava beslenmesi gerekmektedir. İstenen hava kalitesini hazırlamak için hazırlanan sisteme 3 giriş akımı bulunmaktadır. Bunlar: A: Sıvı hava, besleme debisi 20 cm3/ dk B: Hava (%21 Oksijen, geri kalanı azot) C: B besleme akımının molar olarak 1/5’i kadar saf Oksijen beslemesi. Çıkan gaz analiz edildiğinde %1.5 mole su içerdiği saptanmıştır. Akış diyagramını çiziniz. Giriş hava debisini (n2) , çıkış hava debisini (n3)mol/dk ve çıkış havasındaki oksijenin mol yüzdesini (y) bulunuz. İp uçları: Havanın giriş debisi (20 cm3/ dk) verildiğinden dakika bazında verildiğine göre debiyi hesaplarken bu durumu göz önünde bulundurunuz. Suyun yoğunluğunu 1 g/cm3 alınız. Hava debisi için bir değişken adı seçiniz (n1 gibi) ve hava için verilen % bileşimi ve n1 debisindeki oksijen akımının debisini 0.20 n1 olarak seçiniz. Problemi çözerken su dengesi, toplam mol dengesi ve N2 dengesini kurarak 3 bilinmeyeni bulunuz. Her akımdaki mol yüzdelerinin toplamının mutlaka 1.00 olmasına dikkat ediniz. Çıkış akımındaki suyun mol yüzdesi 0.015 olduğuna dikkat ediniz. O2 in mol yüzdesine y dersek azotun 1- (y+0.015) = (0.985-y) (mol N2/mol) olduğunu dikkate alınız. |
| | |
| | #3 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 1 Rep: 10 ![]() | Cevap: lütfenn yardımm teşekkür ederim cevabı bana yarın msjlayabilirsen çok sevinirim |
| | |
| | #6 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 1 Rep: 10 ![]() | Cevap: lütfenn yardımm tamm cevabını bekliorum ilgilendiin için saol |
| | |
| | #7 | |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Oct 2007 Nerden: denizliden
Cinsiyet: Rep Gücü: 43 Rep: 4147 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: kimya sorusu Alıntı:
ama böyle bir sorunun nasıl cevabı olur merak ediyorum | |
| | |
| | #8 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Nov 2007 Yaş: 27
Cinsiyet: Rep Gücü: 15 Rep: 1461 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: kimya sorusu cevabı burdan yazın cok merak etdım cevabı kımyayı cok severım cok gereklı bısey |
| | |
| | #9 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 1 Rep: 10 ![]() | Cevap: kimya sorusu valla cevap henüz bulunabilmiş diil: ) |
| | |
| | #10 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Oct 2007 Nerden: denizliden
Cinsiyet: Rep Gücü: 43 Rep: 4147 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: kimya sorusu şaşardım cevabı bulana .bu nasıl soru yea .demek ki kimya hafife alınacak meslek değilmiş |
| | |
| | |