![]() |
| | |||||||
Eğitim Öğretim katogorisi Üniversiteler forumu içinde "ÜNiVERSİTEDE BAŞ ÖRTÜSÜ" başlıklı konu görüntüleniyor, "Bu konu tartışılacak bir konu değildir diye düşünüyorum nedeni ise bu insanlar yaradanın emrine karşı çıkmakla Allah'a savaş açıyorlar nesiniz siz ? hangi dine mensupsunuz ?sorsak müslümanız dersiniz nufus cüzdanında ..."
| Anketimiz: ünüversitelerde başörtüsü sizce ne olmalı | |||
| ünüversitelerde başörtüsü serbest olmalı | | 41 | 63,08% |
| ünüversitelerde başörtüsü yasak olmalı | | 21 | 32,31% |
| farketmez olsada olur olmasada | | 3 | 4,62% |
| Katılımcı sayısı: 65. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #41 |
| SUPER MODERATOR ![]() | Cevap: ÜNiVERSİTEDE BAŞ ÖRTÜSÜ Bu konu tartışılacak bir konu değildir diye düşünüyorum nedeni ise bu insanlar yaradanın emrine karşı çıkmakla Allah'a savaş açıyorlar nesiniz siz ? hangi dine mensupsunuz ?sorsak müslümanız dersiniz nufus cüzdanında müslüman yazmakla müslüman olunmuyor hani siz çağdaş ve medeniydiniz sizin medenilik anlayışınız inancını yaşıyan insanlara zulmetmek mi ? saygı duymayı bile bilmiyor sunuz. siz müslümanlığı bilmediğiniz gibi medeniyetide bilmiyorsunuz. Mevla ne demiş onların kalpleri mühürlendi artık hiç birşey tesir etmez. ALLAH tan korkmayan kuldan utanmayan bir kesim varki sesi acaip çıkıyor. Ey edepsiz ALLAH tan korkmaz kuldan utanmazlar . Bu sessiz duran çoğunluğa bakmayın onlar şerefli onurlu olduklarından sessizler. Onlar bir bağırırsa yağmuru görmüş buz gibi erirsiniz oturun oturduğunuz yerde. Bağımızda oturmuş bize hakaret etmeyin. Yoksa al aşağı ederiz edepsizliğin luzumu yok. Belki okumuşsunuz ama adam olamamışsınız. Önce İNSAN olun.. Saygıyı öğrenin.. Nasibi olmayan sözüm yok Allah selamet verin demekten başka.. ANLAYANA!!
__________________ herzaman benim için canlı bir varlıksın.. Kawasaki Konu SGOR tarafından (09-02-2008 Saat 01:29 PM ) değiştirilmiştir. |
| | |
| Sponsored Links |
| | #42 | |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: Ankara
Rep Gücü: 63 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: ÜNiVERSİTEDE BAŞ ÖRTÜSÜ Alıntı:
Dinimiz insan katledilmesini Allah'ın verdiği canı bir başkasının almasını günah saymıştır. Senin bahsettiğin gibi herkes inancını kimeyi zorlamadan yaşayacak olsa kimsenin bir yasaklama tepkisi olmayacak. Geçmişteki hatalara geri dönülmesinden korkuluyor. Kardeşi kardeşe düşman ederek ayrımlar olusturarak insanlar birbirini öldürdüğü o eski hatalara dönülmesinden korkuluyor. Bugun yurtlara başörtüsüyle girildiği zaman bizim başörtülü kızlarımız değil başi örtülü erkeklerimiz oraya başörtüsüzlerin girişini engellerse, üniversite yemek hanelerınde haremlik selamlık bir durum olursa, sokaklarda bazı dinci siteler diye tabir edilen fakat yobazlık sınırlarını zorlayan insanların oturdugu sitelere başörtüsüz girmek mümkün olmazsa bu durumda devletin yapacagı birtek kamu kuruluşlarında yasaklayarak önüne geçmek olmustur. Şimdi diyeceksin olmaz böyle birşey! Oluyormuş arkadaşım hem geçmişte olmuş hemde geçenlerde bir tv kanalında Malatya İnönü üniversitesi rekötörünün açıklamasını dinledim." Başörtülü gençlerimiz üniversiteye rahatça girip çıkabiliyorlardı. Yurtlara girmişti ki en kötüsüde buydu yurtlara başı açık öğrenciler giremiyordu. Başı açık bir tek kızımız bile yok diyordu. Önce ana binaya mescid yapıldı, daha sonra yetmedi her binaya, daha sonra yetmedi her kata mescid yapıldı. Yemek hanede erkekler ile kızlar ayrı yerde oturuyorlardı. Haremlik selamlıkdı yani. " İşte korkulan bu diretme, dayatma! Yoksa kimsenin bir sorunu yoktur. He yasak olması iyimi olmuştur? Tabiki yanlıştır. Fakat bu zihniyetteki insanlar yüzünden ülke karışmasını ikiye bölünmesini önlemenin başka yolunu bulamamışlardır. Yani senin anlayacagın yüce Allah'ın emirlerine karşı gelmek değil. Emirlerini zorbalıga dönüştüren zihniyetlerin önüne geçmek serbestliği, düşünce özgürlüğünü saglamak için devletin yasakları olmuştur. İyimi olmuştur? Bunun cevabını herkes biliyor. 1982 anayasasından bu yana tekrar yinelenen bir olaysa yalnııştır. Herkesi tam orta noktada buluşturmadan çözülecek bir olay değildir. Devlet kişisel özgürlük değil toplumsal özgürlük saglamalıdır. Kişisel özğürlük saglamaya çalışırlarsa altından kalkamazlar. Azınlıkda olsa bu ülkede yaşayan farklı dine mensup kişilerde türk vatandaşıdır. Eşit haklara sahip olacagından onlarda kişisel haklarını isterlerse daha çok tartuşmalar olur. | |
| | |
| | #43 | |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008 Nerden: umut dolu bir yerlerden
Rep Gücü: 53 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: ÜNiVERSİTEDE BAŞ ÖRTÜSÜ Alıntı:
Bu arada aklıma hemen dinimizin emrettiği ''hoşgörü'' geldi Ve dedim ki; Dinimiz yaşanılır ,sadece sözle ifade edilecek kadar hafife alınmaz. bu tartışmalara girmek bize yakışmaz Siz kendinize yakıştırıyorsanız nutuklarınıza devam edin ancak dini buna alet etmeyin ..bunu yapmayın...çünki bunu yapan çok kişi var .. Müslümanlık burda tartışılacak kadar basit bir din değil...Siz her ne kadar bu hale getirsenizde öyle değil..
__________________ Örümcek beyinlere hiç tahammülüm yoktur.!!!! | |
| | |
| | #44 |
| Altın Üye (nisan 2008) Altın Üye (temmuz 2008) ![]() Üyelik tarihi: Jun 2007 Nerden: izmir Yaş: 32
Blog Mesajları: 2
Rep Gücü: 283 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: ÜNiVERSİTEDE BAŞ ÖRTÜSÜ serbest olmalı kimsenin eğitim öğrenim hakkı elinden başörtü yüzünden alınmamalı
__________________ |
| | |
| | #45 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007
Rep Gücü: 70 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: ÜNiVERSİTEDE BAŞ ÖRTÜSÜ bilinmez bir bilmece gibi acaba rek törler baş örtüsünümü istemiyorlar yoksa allahın emrini yerine getirebilecek kişilerin okumasınımı istemiyorlar zor bir soru insan kendisi açıklamadıkca karşısındakinin bilemiyeceği bir konu yinede ben kendifikrimi anlatmak isterim doğrusu geçen haberlerde manşet geçiyor türbansız öğrenciler eylem yaptı burdan onlara soruyorum türbanlılar okula alınmayınca sizin ders notlarınızmı yükselicek hadi rektörleri anladık da sizler neden karşısınız bunu anlamak zor okullarda ne kadar eğitim aldığınız burada ortaya çıkıyor hadi medya karşı çıkabilir çünki onların reklam malzemeleri söz konusu insanlar örtünürlerse sakız reklamında ve benzerlerinde kim degajlarını gösterecek diye tedirgin olabilirler fazla uzatmaya gerek yok buradaki arkadaşlar yeterince açıklamışlar iyi forumlar |
| | |
| | #46 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Sep 2007
Rep Gücü: 3 ![]() ![]() | Cevap: ÜNiVERSİTEDE BAŞ ÖRTÜSÜ Tamam serbest olsun başortü.Hatta erkeklerde sakallarını uzatsın şoyle gobeğe kadar,şalvarlarınıda giyinsinler oyle gitsinler işe,okula olurmu arkadaşlar?Herşeyin düzenini bozmayın kardeşim. |
| | |
| | #47 | |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007
Rep Gücü: 70 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: ÜNiVERSİTEDE BAŞ ÖRTÜSÜ Alıntı:
iyi forumlar | |
| | |
| | #48 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008
Rep Gücü: 12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: ÜNiVERSİTEDE BAŞ ÖRTÜSÜ Mevlana der ki.. "Gel, Gel, ne olursan ol, gel! İster kâfir, ister mecûsî, ister puta tapan ol, gel! Bizim dergâhımız ümitsizlik dergâhı değildir. Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel!" gerisini sizler düşünün... |
| | |
| | #49 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Nov 2007 Yaş: 27
Rep Gücü: 16 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: ÜNiVERSİTEDE BAŞ ÖRTÜSÜ unıversıterde herkes kara carsaflarını gıyınce ogretmenle ogrencıyı nasıl ayırt etceksınız.sadece gozler goruncek. bı fıkrı olan varsa beklıorum |
| | |
| | #50 |
| Altın Üye (nisan 2008) Altın Üye (temmuz 2008) ![]() Üyelik tarihi: Jun 2007 Nerden: izmir Yaş: 32
Blog Mesajları: 2
Rep Gücü: 283 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: ÜNiVERSİTEDE BAŞ ÖRTÜSÜ insanlar laiklikten korkuyor mu başörtüden neden bu kadar korkuldu anlamadım gitti insanların derdi okumak ya bundan ötesi yok bence siyasete alet edildi bu kızlar bu kadar karışıkken ortalık medyanın günah keçileri oldular birde olayı onların tarafından düşünmek lazım karşı çıkanlar oturup empati yapsınlar.
__________________ |
| | |
![]() |
| Etiketler |
| basortu, basortusu, turban, universite |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |