FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları Samsun Özel Armada Kız Öğrenci Yurdu Tex reklam Alanı Tex reklam Alanı Tex reklam Alanı

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Eğitim Öğretim > Üniversiteler

ÜNiVERSİTEDE BAŞ ÖRTÜSÜ

Eğitim Öğretim katogorisi Üniversiteler forumu içinde "ÜNiVERSİTEDE BAŞ ÖRTÜSÜ" başlıklı konu görüntüleniyor, "Alıntı: sahrabetis ´isimli üyeden Alıntı Elbette anladım ve ben de şunu demek isterim ki ; pantolon ile sokakta yürürken cüzzamlı muamelesi görüp tacize uğramayan kadınların olacağı refah ve fikir düzeyine ..."

Anketimiz: ünüversitelerde başörtüsü sizce ne olmalı
ünüversitelerde başörtüsü serbest olmalı 36 65,45%
ünüversitelerde başörtüsü yasak olmalı 17 30,91%
farketmez olsada olur olmasada 2 3,64%
Katılımcı sayısı: 55. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20-09-2007, 08:08 PM   #31
SUPER MODERATOR

ErDaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bir gece yürüyüşü gibidir hayat ay ışığın yoksa yolunu bulamazsın

ErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyor
Cevap: ÜNiVERSİTEDE BAŞ ÖRTÜSÜ

Alıntı:
sahrabetis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Elbette anladım ve ben de şunu demek isterim ki ; pantolon ile sokakta yürürken cüzzamlı muamelesi görüp tacize uğramayan kadınların olacağı refah ve fikir düzeyine ulaştığında bu toplum , herkese eşit davranılacağı için , başı kapalı genç arkadaşlarımız da aynı serbestlikten ve demokrasiden rahatça faydalanacaktır diyorum . Ve inanın ki benim gönlüm bundan yana , en baştaki fikrimde de bunu anlatmış ve fikrimi değiştiren şeyin neyi idrak etmem olduğunu özellikle vurgulamıştım . Dilerim ki , herkes gönlünce ve huzur içinde bu ülke sınırları içinde yaşayabilir .
Hepimizin içinden gecenler bunlar.teşekkürler
ErDaLL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Sponsored Links
Alt 21-09-2007, 10:13 AM   #32
Uye

TEMREN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
scia ud non sciam

TEMREN kıymetli bir taşTEMREN kıymetli bir taşTEMREN kıymetli bir taşTEMREN kıymetli bir taş

Adamlara helal olsun, ne deyim iki gazete manşeti, üç haber ve bir kaçda olay... Ben toplumu yönelendirmenin bu kadar kolay olacağını tahmin etseydim politikaya atılırdım. Meğerse çocukoyuncağıymış bu işler...

Sağcı-solcuya düşman edenn Türkü-Kürde düşman eden şimdi bunuda başardı. Sırada ne var merak ediyorum. Sarışınlar-Esmerler düşmanlığı, sağ el kullananlar-sol el kullananlar, haa unutuyordum kaşınmadık bir Kardeniz vardır yakında oda başlar... Hadi buyrun cenaze namazına. Devam edin arkadaşlar ....
TEMREN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Alt 11-12-2007, 03:58 PM   #33
Banned
THE NOTHİNG İMPOSİBLE...

Runaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyor
Runaw@y - AİM üzeri Mesaj gönder

Bu konuda önceden negatif düşünüyordum.Hayır ya, ne demek diyordum.Ama düşündüm ve empati yaptım.Yani, başı kapalı bir insanın yerine koydum kendimi.Bende kapalı olsaydım, ve bu şekilde engellemelerle karşılaşsaydım ne yapardım?.Herhalde hergün bir eylemde, yada dışa vurumlu hareketler içinde olurdum.Bu olay, çeşitli kesimlerin rant sağlama amacı oldu bence.İnatlaşmaya dönüştü.Bence başörtüsü üniversitede yasak olmamalı.İlla ülkeyi ılımlı islamcılığa sürükleyecekler diye bir kaide yok...Okullarda disiplin denen bir olay var.Tespit edildiği anda gerekli işlemler yapılır.Artık bir inanç simgesinde takılı kalmayalım.Milllet uzaya çıkıp iniyor biz halen daha bir bez parçasının getirilerini konuşuyoruz.İnsanların yeterki beyinleri kapalı olmasın.Nedir ki bu dediğimiz şey...Ben bile istemesine rağmen bu iradeyi yada inancı bulamayn bir çok insan tanıyorum.Yada kapanıp, bir ay sonra açılan insanlar var.Onun için, bu işi tartışmak akıl işi değil.Ben açıkçası zihniyeti bağlı insanların bu konuda yani türban konusunda takılı kaldıklarını düşünüyorum....Uğraşılmasın artık bu insanlarla.

Aile zoruna gelince.Bu olay çok sık yaşanıyor.Önüne geçebilmek pek kolay değil.Onun için aile yapısının en azından bu konudaki yapının değişmesi gerekiyor ve bence şuan için imkansız....
Runaw@y isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 24-12-2007, 12:50 PM   #34
Yeni Kayıt

_duygu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

_duygu_ has a spectacular aura about_duygu_ has a spectacular aura about_duygu_ has a spectacular aura about

üniversitede başörtüsü demişsiniz ama tartışılan da başörtüsü değil üniversitelerde türbanın serbest olmasıdır. türban ve başörtüsü farklı şeydir. Baş örtüsü siyasi bir imaj taşımaz. analarımızın ezelden beri bağladığı başöürtüsü kültürdür, gelenektir. anadolu kadınının geleneksel örtüsüdür. Oysa türban gayet de politiktir,siyasi imgedir, gericilerin siyasal bayrağıdır,gericiler bunu ellerinde tutamadıklarından kadınlarının başına dolamaya çalışmaktadırlar.
zavallı türk kadınımız türbanı din sanmaya devam etmektedir ve bu durum türbanı rant aracı olarak kullanan dinci partilerin oy aracı olmuştur.türban takan insanlar maalesef kendini dinci partilere malzeme yapmıştır. keşke türban böyle siyasi bir imge olmasaydı da imanla alakalı olsaydı...
_duygu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 24-12-2007, 02:18 PM   #35
Banned
THE NOTHİNG İMPOSİBLE...

Runaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyorRunaw@y çok gurur duyuyor
Runaw@y - AİM üzeri Mesaj gönder

Belki başlık seçiminde ufak bir hata olabilir.Ancak, üniversiteye başörtüsü ilede girilemiyor.Zaten bizim tartışma konumuz temel sorun olarak görülen konuyu ele alıyor.İyi Forumlar
Runaw@y isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 24-12-2007, 08:32 PM   #36
Super Aktif

Selinamm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SUPERMEYDAN

Selinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyor

önemli bir konu
şöyleki benim annem türbanlı ve ben bir asker kızıyım annem ordu evine giremiyo babam emekli olduğu orduyla ilişkisi kalmadığı halde giremiyo inanın türbanın siyasetle bi alakası yok sadece nasılki biz kendimize yakışan saç biçimini tercih ediyorsak onlarda öyle ama türban ama baş örtüsü belli yerlere girilemiyo işte yani annemin asla siyasetle falan ilgisi yok ve aslada olmadı sadece kendine yakıştığı için o bağlama biçimini tercih ediyo sizce babam 33 sene orduya görev yapmış biri olarak annemin gidip ordu evinde bi yemek yemeye hakkı yokmu arkadaşlar
Selinamm isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 24-12-2007, 08:39 PM   #37
Aktif Uye

erkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyor

Alıntı:
Selinamm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
önemli bir konu
şöyleki benim annem türbanlı ve ben bir asker kızıyım annem ordu evine giremiyo babam emekli olduğu orduyla ilişkisi kalmadığı halde giremiyo inanın türbanın siyasetle bi alakası yok sadece nasılki biz kendimize yakışan saç biçimini tercih ediyorsak onlarda öyle ama türban ama baş örtüsü belli yerlere girilemiyo işte yani annemin asla siyasetle falan ilgisi yok ve aslada olmadı sadece kendine yakıştığı için o bağlama biçimini tercih ediyo sizce babam 33 sene orduya görev yapmış biri olarak annemin gidip ordu evinde bi yemek yemeye hakkı yokmu arkadaşlar
Bu kadar uzun açıklama yapmanıza bile lüzum yoktu, ama duygusallaştığınız için açıklamaya veya anlaşılmaya çalışıyorsunuz, size bir başka konuda yazdığınız hikayeden kısmi örnekle cevap vereyim, anlayana yeter, anlamayana top atsanız aynı yerdedirler.

"At çiftliği kurmak isyeten öğrenci, hayalinden vazgeçmedi ama son hedefe ulaşamayınca, ilk hayalinden ödün vermeden ikinci önerilenden uzak durdu" Ailenize saygı duyulur, verdikleride ödün değildir. Karşı taraf için yoruma gerek bile duymuyorum. İyi forumlar.
erkişi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 31-12-2007, 04:53 PM   #38
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

yyilmazguney is on a distinguished road
Soru: YOPAZ KİM

Doğrusu soru başlığımdan sonra ne demek isdediğimi herkes anlamıştır. Maruz kaldığımız saçma uykulamalara rağmen bu konuya gülebiliyorum, cünkü bu ülkeyi sadece gendilerinin sanan o birkaç çapulcu neredeyse cevaplarını almak üzereler, cok yakındır öyle gülünç duruma düşeceklerki ben şimdiden hallerine gülüyorum. İşte yopaz olan benim başı örtülü paçım deyil, o KOOOOOCAMAN adamlar
yyilmazguney isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 01-01-2008, 03:43 AM   #39
SUPER MODERATOR

ErDaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bir gece yürüyüşü gibidir hayat ay ışığın yoksa yolunu bulamazsın

ErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyor

Bu birkaç arkadaş konu başlığına takılmış burda tartışmaya açtığım konu ünüversitelerde yaşanan türban veya başörtüsü kullanan bizim türkiye cumhuriyeti vatandaşlarımız olan bayanların kazandıkları okullara hakettikleri halde bir ayrımcılık yapılarak kapıdan içeriye girememeleri bu ülkede haç takan boynuna kazandığı fakülteye girebiliyor T.C de yaşıyor ikamet ediyor veya vatandaşı bizim her insanın dinine saygımız var diyoruz rektörler devlet büyükleri a veya b patisi farketmez bunu kabul ediyor fakat nedense bu ülkenin evladı olan başka bir çoçuğu o fakülteye istediği özgür iradesini kullanarak başına bağladığı örtüsüyle giremiyor tabi bazı arkadaşlar dar bir cerceveden sadece siyasi bir olgu olarak gördüğü için konuyu başka yönlere çekiyor.tabiki herkez özgürce fikrini söyleyebilir saygımız var.Bu saygının saygı gösteren fakültelere neden başı açık giriliyor demiyen bu vatan evlatlarınada saygı göstermesini beklemek hakları.Olayı o kadar fanatikleştiren rektör beyler mezun olan bir başı açık öğrencimizin annesini mezunuyet törenine almamıştı hatırlarsınız haberlerden hafızanızı biraz yoklarsanız.Bu ünüversitelere öğrenciler alınmıyor bunu görmezlikten geldim farz ediyorum bir anne mezunuyet töreninde bizim atamızın kurduğu cumhuriyete ne yapacaktı acaba katılsaydı orda evladının mezunuyet törenini izlerse kesin diyorlarya cumhuriyetimiz elden giderdi galiba.İnsanlardan vergisini almayı bu devletin vatandaşı olarak görmeyi kabul ama sen bu devletin kurumlarına böyle giremessin özgürlük benim istediğime var istemediğime yok bu bir yanlıştır herkezin inaçını özgürce yaşamasına saygı duymak gerekiyor.
Bizler bu vatanın evlatlarıyız birbirimize saygı göstermeliyiz bizim başımızda örtüyok onlarında olmasın ben kiliseye ayinlere rahatca gidiyorum ama çoçuklar camilere gitmesin beyinleri yıkanmasın anlayışı yanlıştır.Bu oyunlara gelmeyelim görüşlerimizi kendi aklımızdan yaşadığımız coğrafyadan alalım dışarıdan değil....
ErDaLL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 03-01-2008, 01:18 AM   #40
Yeni Kayıt

Nerden: Orduluyum,Samsun da oturuyorum,İstanbul da doğup büyüdüm.
kimyaci will become famous soon enoughkimyaci will become famous soon enough
kimyaci - İCQ üzeri Mesaj gönder

Dünya üniversiteleri içerisinde ilk 500'de bir tek Türk okulu yok biz hala 1 metre bezle laikliğin elde gidebilme ihtimalini tartışıyoruz..Bırakın kardeşim,isteyen başını örtsün isteyen açsın size ne..Düşünce üretmesi gereken üniversitelerde düşünmeyi yasaklamışız..Statükodu zihniyetle hiçbir yere varamayız..Türkiye'nin bilim ve teknikte bir yerlere varabilmesi için bu tartışmaları aşması gerekir..Bunun tek yolu da bu anlamsız yasağı kaldırmaktan geçer..Saygılarımla..
kimyaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Etiketler
basortu, basortusu, turban, universite

Seçenekler
Stil