![]() |
| | |||||||
Eğitim Öğretim katogorisi AOF (Açık Öğretim fakültesi) forumu içinde "iktisat teorisi 2007 arasınav soruları (a.ö.f)" başlıklı konu görüntüleniyor, "1-Talebin çapraz esnekliği yorumlarıyla ilgili €<0 olan mallar hangileridir? cvp:tamamlayıcı mallardır. 2-TPP max. Olduğu noktada MPP=? cvp: MPP sıfırdır. 3-Artan marjinal teknik ikame oranı varsa eş ürün eğrileri nasıldır? Cvp:içbükeydir. ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Yeni Kayıt ![]() | iktisat teorisi 2007 arasınav soruları (a.ö.f) 1-Talebin çapraz esnekliği yorumlarıyla ilgili €<0 olan mallar hangileridir? cvp:tamamlayıcı mallardır. 2-TPP max. Olduğu noktada MPP=? cvp: MPP sıfırdır. 3-Artan marjinal teknik ikame oranı varsa eş ürün eğrileri nasıldır? Cvp:içbükeydir. 4- 5-Negatif ölçek ekonomileriyle ilgili soru vardı. 5-Eş ürün eğrileri ve girdi fiyatları sabitken,değişken maliyet olanaklarına göre ortaya çıkan üretici dengesinin geometrik yerine ne ad verilir? Cvp:Genişleme yolu eğrisi 6-Tüm alıcı ve satıcıların piyasa hakkındaki her bilgiye her an sahip olma piyasanın hangi özelliğidir? Cvp:şeffaflık özelliği 7-Tam rekabet piyasasında toplam gelir eğrisinin eğimi neye eşittir? Cvp:fiyata 8-Tam rekabet piyasasında kısa dönem arz eğrisi nasıldır? Cvp:marjinal maliyet eğrisinin ortalama değişken maliyet eğrisinin üzerinde kalan kısmıdır 9- monopol piyasada ortalama gelir eğri neye eşittir? Cvp:firma malına talep eğrisine 10-Tek alıcısı olan piyasa hangisidir? Cvp:monopson 11-Diş macunu piyasası hangi piyasaya örnektir? 12-Kartellerle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 13-ikinci grup oligopol teorisiyle ilgili soru vardı. 14-Aşağıdakilerden hangisi en yaygın fiyat liderliği arasında yer almaz? Cvp:Edgeworth fiyat liderliği 15-Marjinal ürün hasılatının formülü nedir? Cvp:MPP x MR 16-bağımlı bağımsız değişkenle ilgili soru vardı. 17- esneklik değri e=sonsuz olduğunda talep eğrisi nasıldır? Cvp:yatay eksene paralel 18-talebin fiyat esnekliği ile ilgili sayısal bir problem vardı.sayıları ve sonucu hatırlayamıyorum. 19-grafikle ilgili soru vardı.hangi noktada üretim imkansızdır? Cvp:D5 20-aynı grafikle ilgili etkin üretimin sağlanamadığı nokta hangisidir? Cvp:X2Y1 21-Marjinal ürün hasılatı girdinin külfetinden büyükse ..... böyle başlayan bir soru vardı . 22- dışsallıklarla ilgili bir soru vardı. 23- tam rekabet piyasasında marjinal fiziki ürün ile ürünün fiyatının çarpımı aşağıdakilerden hangisini verir? Cvp:Marjinal ürün değerini 24-gelir nasıl bir değişkendir? Cvp :akım değişkendir. 25-negatif dışsal ekonomilerinde uzun dönem ortalama maliyet eğrisi nasıl hareket eder? 26-ÜRETİM MİKTARI TOPLAM MALİYET 1 100 2 180 3 240 4 280 5 310 Tabloya göre 5. birimin marjinal maliyeti kaçtır? cvp:310-280:1=30 27-Tabloya göre 4. birimin ortama maliyeti kaçtır? cvp:280:4=70 |
| | |
| Sponsored Links |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |