FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları Samsun Özel Armada Kız Öğrenci Yurdu key ödemeleri Tex reklam Alanı Tex reklam Alanı

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Eğitim Öğretim > öss, kpss

Tek dersten kalanlara bir şans daha

Eğitim Öğretim katogorisi öss, kpss forumu içinde "Tek dersten kalanlara bir şans daha" başlıklı konu görüntüleniyor, "Üniversite sınavında başarılı olup tek dersten kalanlara bir şans daha Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, üniversiteye yerleşen ancak tek dersten başarısız olduğu için liseden mezun olamayan öğrencilerle ilgili genelge yayınladı. ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28-08-2007, 10:19 PM   #1
Uye Grubu

KopiLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Herkes doğar yasar ve ölür.Önemli olan hayatı nasıl yaşadığınızdır

Blog Mesajları: 19
KopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyor
Post Tek dersten kalanlara bir şans daha

Üniversite sınavında başarılı olup tek dersten kalanlara bir şans daha

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, üniversiteye yerleşen ancak tek dersten başarısız olduğu için liseden mezun olamayan öğrencilerle ilgili genelge yayınladı.

Genelgede, gerek 2007 ÖSS yerleştirme sonuçlarına göre bir yüksek öğretim progr***** yerleşmeye hak kazanan, gerekse ÖSYM tarafından açıklanacak ek kontenjanlara yerleşmeye hak kazanacak öğrencilerin mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla, 2007 ÖSS yerleştirme sonuçlarında bir yüksek öğretim progr*****, açık öğretim fakültelerine, özel yetenek sınavıyla öğrenci alan örgün yükseköğretim programlarına ve sınavsız geçiş hakkından yararlanarak bir yükseköğretim progr***** yerleşmeye hak kazanan, ancak tek dersten başarısızlık nedeniyle mezun olamayan öğrencilere bir sınav hakkının daha verildiği kaydedildi.

Genelgeye göre, bu durumdaki öğrenciler, herhangi bir yüksek öğretimprogr***** yerleştirildiklerini belgelendirmeleri halinde, ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarından sonra valiliklerce belirlenecek tarihlerde başarısız oldukları tek dersten sınava alınacak.

Sınav tarihleri belirlenirken, yükseköğretim programlarının kayıtlı tarihleri ile birlikte özel yetenek sınavı ile öğrenci alan yüksek öğretim programlarının kayıtlı tarihlerinin değişkenlik göstermesi ve henüz açıklanmayan ek yerleştirmeden yararlanan öğrencilerin kayıt tarihleri göz önünde bulundurulacak.

Genelgede, konunun en seri şekilde illerdeki ortaöğretim kurumu müdürlükleri ile öğrenci velilerine duyurulması hususunda gereğinin yapılması istendi.
KopiLL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Sponsored Links

Seçenekler
Stil