![]() |
| | |||||||
YAŞAM katogorisi Eğitim Öğretim forumu içinde "17 ilimize üniversite kuruluyor" başlıklı konu görüntüleniyor, "AK Parti İstanbul Milletvekili Tayyar Altıkulaç’ın başkanlığında toplanan Komisyon, tasarıyı "tali komisyon" olarak görüştü. Komisyon, 17 ilde üniversite kurulmasını öngören tasarıyı benimsedi. Tasarıya göre, Karaman, Ağrı, Sinop, Siirt, Nevşehir, Karabük, ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Uye Grubu ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007 Nerden: Sinop
Blog Mesajları: 19
Cinsiyet: Rep Gücü: 55 Rep: 5299 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 17 ilimize üniversite kuruluyor AK Parti İstanbul Milletvekili Tayyar Altıkulaç’ın başkanlığında toplanan Komisyon, tasarıyı "tali komisyon" olarak görüştü. Komisyon, 17 ilde üniversite kurulmasını öngören tasarıyı benimsedi. Tasarıya göre, Karaman, Ağrı, Sinop, Siirt, Nevşehir, Karabük, Kilis, Çankırı, Artvin, Bilecik, Bitlis, Kırklareli, Osmaniye, Bingöl, Muş, Mardin ve Batman’da üniversite kurulacak. Memleketimede Kuruluyormus Hayırlı olsun ,sevindim bu habere |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Banned Üyelik tarihi: Jan 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 0 Rep: 6826 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: 17 ilimize üniversite kuruluyor bence fabrikaların çokluğuyla deyilde ürettikleri malın kalitesiyle övünmek lazım bugüne kadar 17 tane yeni buluşa imza atabilmişlermi merak ettim doğrusu |
| | |
| | #3 |
| SITE ADMİN ![]() Üyelik tarihi: Nov 2005 Nerden: Samsun/TURKEY Yaş: 33
Blog Mesajları: 21
Cinsiyet: Rep Gücü: 291 Rep: 28332 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: 17 ilimize üniversite kuruluyor TBMM Genel Kurulu'nda, 17 ilde üniversite kurulmasını öngören kanun tasarısı kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, Karaman, Ağrı, Sinop, Siirt, Nevşehir, Karabük, Kilis, Çankırı, Artvin, Bilecik, Bitlis, Kırklareli, Osmaniye, Bingöl, Muş, Mardin ve Batman'da üniversite kuruldu. Yeni kurulan 17 üniversite dolayısıyla akademik, idari ve döner sermaye alanlarında yaklaşık 30 bin kadro ihdas edildi. Bu üniversitelere bağlanan yükseköğretim kurumlarının teşkilatı, mevcut kadroları, ödenekleri, bina ve tesisleri, araç ve gereci ile her türlü taşınır ve taşınmaz malları, başka bir işleme gerek kalmaksızın, bağlandıkları üniversitelere devredildi. Yeni kurulan üniversiteler Karaman'da "Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi", Ağrı'da "Ağrı Dağı Üniversitesi", Kilis'te "Kilis 7 Aralık Üniversitesi", Çankırı'da "Çankırı Karatekin Üniversitesi", Artvin'de "Artvin Çoruh Üniversitesi", Bitlis'te "Bitlis Eren Üniversitesi", Osmaniye'de "Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi", Muş'ta "Muş Alparslan Üniversitesi", Mardin'de "Mardin Artuklu Üniversitesi" adıyla üniversite kurulurken, diğer yeni kurulan üniversiteler, illerin ismini taşıyacak.
__________________ Akıllı bir adam yalnız kendi tecrübelerinden, çok akıllı bir adam başkalarının da tecrübelerinden yararlanır |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |