FORUM SUPERMEYDAN  
Web Tasarım Estetik Estetik prefabrik key ödemeleri Alışveriş

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Eğitim Öğretim

üniversitelinin Işi Iş Aramak

YAŞAM katogorisi Eğitim Öğretim forumu içinde "üniversitelinin Işi Iş Aramak" başlıklı konu görüntüleniyor, "ATO'nun 'İşte yüksek öğretim' raporuna göre 185 bin yüksek okul mezunu günlerini iş arayarak geçiriyor... Ankara Ticaret Odası (ATO), her 100 yüksek okul mezunu gencin 36'sının atıl durumda bulunduğunu, bunların ..."

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15-06-2008, 01:11 AM   #1
FORUM MODERATOR
 
securıty57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR...
 
Üyelik tarihi: Jan 2007
Nerden: Sinop
Yaş: 31
Mesajlar: 836
Cinsiyet:
Rep Gücü: 88 Rep: 8644
securıty57 çok gurur duyuyorsecurıty57 çok gurur duyuyorsecurıty57 çok gurur duyuyorsecurıty57 çok gurur duyuyorsecurıty57 çok gurur duyuyorsecurıty57 çok gurur duyuyorsecurıty57 çok gurur duyuyorsecurıty57 çok gurur duyuyorsecurıty57 çok gurur duyuyorsecurıty57 çok gurur duyuyorsecurıty57 çok gurur duyuyor
üniversitelinin Işi Iş Aramak

ATO'nun 'İşte yüksek öğretim' raporuna göre 185 bin yüksek okul mezunu günlerini iş arayarak geçiriyor...

Ankara Ticaret Odası (ATO), her 100 yüksek okul mezunu gencin 36'sının atıl durumda bulunduğunu, bunların yüzde 72'sinin de işsiz ve iş aramaktan ümidini kesmiş gençlerden oluştuğunu bildirdi.

ATO'nun, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yararlanarak hazırladığı "İş'te yüksek öğretim" başlıklı rapora göre, Türkiye'de 20-24 yaş grubunda, askerlik görevini yapmakta olanlar ile hastane ve cezaevinde bulunanlar hariç, 510 bin yüksek okul mezunu genç bulunuyor.

Sadece 281 bini çalışan bu gençlerin 44 bini yüksek lisans, dil ve mesleki eğitim gibi çeşitli kurslarla eğitim ve öğretim hayatına devam ederken, geri kalan 185 bin genç ise atıl durumda bekliyor.

Yüksek okul mezunu atıl gençler içinde en büyük grubu işsizler oluştururken, bu 185 bin gençten 109 bini günlerini iş arayarak geçiriyor. Bu da her 100 yüksek okul mezunu gençten 21'inin işsiz olduğu anl***** geliyor.

24 bin yüksek okul mezunu genç ise iş bulmaktan ümidini kestiği için iş aramıyor. Atıl yüksek okul mezunu gençlerin yüzde 72'si, işsiz ve iş aramaktan ümidini kesmişlerden oluşuyor. Yüksel okul mezunu gençlerin sadece yüzde 55'i iş bulabiliyor.

ATO'nun raporuna göre, yıllardan beri gençlerin işsizlik oranları toplam işsizlik oranlarının çok üzerinde seyrederken, işsizlikten en fazla bunalan gençler de yüksek okul mezunları oluyor.

2007 yılı sonuçlarına göre, yüzde 19,9 ile toplam işsizlik oranının 10 puan üzerinde olan 20-24 yaş arası genç işsizlik oranları yüksek okul mezunlarında yüzde 28'e yükseliyor.

Çalışma hayatı içinde çok az yer alan kadınların eğitim seviyesi arttıkça işgücü piyasası içinde yer alma talepleri de artıyor. Bu olgu, hem istihdam hem de işsizlik rakamlarında kendini gösteriyor. Yüksek okul mezunu genç kızlarda işsizlik oranı yüzde 30,4 ile en yüksek seviyeye ulaşıyor.

Haber Kaynağı : İnternet Haber
__________________
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE !.. LÜTFEN FORUM KURALLARINI OKUYUNUZ
securıty57 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Herşey Yarı Fiyatına..
Alt 15-06-2008, 02:38 AM   #2
Aktif Uye
 
Mevt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oct 2007
Nerden: izmir
Mesajlar: 1.618
Cinsiyet:
Rep Gücü: 176 Rep: 17374
Mevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyor
Mevt - MSN üzeri Mesaj gönder
Cevap: üniversitelinin Işi Iş Aramak

Bu tarz araştırmalara pek rağbet etmiyorum.
İşsizlik "devletin kabahati" olduğu kadar "işsizlerinde kabiliyetsizliğidir"
Kadın istihtamının artışı işsizliği tetikleyen bir sebeptir.
__________________
Dişlerinin arasında bir silahın namlusu varsa sadece sesli harfleri söyleyebilirsin.
Mevt isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Avea ile heryeri aramak, 2 kontöre Bay X Mobil Hayat (cep forum) 0 11-09-2007 09:00 PM
Googlede kitap aramak sibel Kitap Tanıtımları, E-Box 0 15-10-2006 11:33 PM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:05 AM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!


Telif haklarını ihlal eden hertürlü materyal supermeydan.net de yayınlanamaz ve dağıtılamaz.Site içeriğini Kaynak göstermek şartıyla kullanmanız serbesttir.
Okur konuları ve yorumları kişilerin kendi görüşleridir.SuperMeydan.Net konu ve yorum içeriklerini benimsememektedir

Search Engine Friendly URLs by vBSEO