FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri reklam verin reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Eğitim Öğretim

KÜRTÇE DERS

YAŞAM katogorisi Eğitim Öğretim forumu içinde "KÜRTÇE DERS" başlıklı konu görüntüleniyor, "Kürtçenin seçmeli ders olması ve okullarda kürtçe öğretilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum...."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02-10-2007, 07:28 PM   #1
SİTE ADMİN

doğangüneş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Biz Türküz Vatan bizim Bayrak bizim VATAN ve BAYRAK şereftir ******** ne bilsin!!!!

Blog Mesajları: 6
doğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyor
KÜRTÇE DERS

Kürtçenin seçmeli ders olması ve okullarda kürtçe öğretilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yorumlarınızı bekliyorum.

Her Hakkım Saklıdır®
|l|lllll|lll||ll||lll|
569076912008
SÜPERMEYDAN

DİĞER KONULARIM İÇİN TIKLAYIN
http://www.supermeydan.net/forum/image.php?type=sigpic&userid=59583&dateline=121882  6917

doğangüneş isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links
Alt 02-10-2007, 07:35 PM   #2
Aktif Uye
yaşadıklarımdan öğrendiğim birşey var .. o da SENsin...

sahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyor
Cevap: KÜRTÇE DERS

Pekçok kürt kökenli arkadaşım var , bana darılmasınlar ama ben çok mantıklı bulmuyorum bu düşünceyi . Bir dilin seçmeli dil olarak verilmesi için herşeyden önce geçerliliği olan ve dünyada yetkin bir dil olması gerektiği inancındayım . Bana göre bir dil bu sebeple öğrenilir yani dünyada kullanılan ve tercih edilen dili öğrenip , iletişimde ve özellikle iş hayatında sıkıntı çekmemek için. Oysa kürtçe bildiğim kadarıyla sınırlı bir bölgede kullanılıyor .

Ama doğu illerinde Türkçe tek kelime dahi bilmeyen insanlar var , bence o vatandaşlarımıza Türkçe öğretilmeliz . Ulu önderimiz bizi ümmetten millet kimliğine büründüren kişidir ve millet olmanın gerekliliklerinden biri de dil birliğidir . Eğer maksat birliği ve bütünlüğü dilde de sağlamaksa önce Türkçe'yi öğreterek başlamalıyız , Kürtçe'yi değil .
sahrabetis isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 02-10-2007, 07:44 PM   #3
Aktif Uye

erkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyor

Dilde birlik, devlet olmanın olmazsa, olmaz değeridir. sahrabetis arkadaşıma aynen katılıyorum ve ekliyorum, bir kısım kültür veya lehçe veya dillerle bizi genel konularda meşgul etöeleri ve sıkıntıya soklamarı, aklıma başka maksatlar taşıdıklarını getiriyor.
erkişi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 29-10-2007, 11:42 AM   #4
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

xmen1 is on a distinguished road

benim ismim ferhat mademki türkiyede kürtler var, mademki kürtçe konuşuluyor o zaman kürtçe derslerinin seçmeli bir ders olması bence gereklidir.
xmen1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 29-10-2007, 12:02 PM   #5
Aktif Uye

Mevt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyor
Mevt - MSN üzeri Mesaj gönder

kimse gücenmesin ama kürtçe seçmeli derse karşıyım.sebebine gelince zaten yeterince kendi dilimize yakın değilken ve birçok ingilizce terimi konuşmalarımıza katıp,dilimize saygısızlık yaparken kürtçeninde işin içine girmesiyle daha karışık bi durum ortaya çıkabilir.

ayrıca ben ortam içinde kürtçe konuşmalara karşıyım,zira biz kürtçe bilmiyoruz ama kürtler türkçe biliyor onlar için sorun olmayacağı kanısındayım.ama kimse kürtçe konuşmasın diyecek kadar ırkçı değilim tabiki herkez anladığı dilden konuşur.
Mevt isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 29-10-2007, 01:08 PM   #6
Uye

karaca10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kafanda binbir planla gömerler bi gün...

karaca10 gözlemlemek için görkemli birikaraca10 gözlemlemek için görkemli birikaraca10 gözlemlemek için görkemli birikaraca10 gözlemlemek için görkemli birikaraca10 gözlemlemek için görkemli birikaraca10 gözlemlemek için görkemli biri

Alıntı:
xmen1´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
benim ismim ferhat mademki türkiyede kürtler var, mademki kürtçe konuşuluyor o zaman kürtçe derslerinin seçmeli bir ders olması bence gereklidir.
türkiye kozmopolit bir yapıya sahip bir ülkedir.her dilden her ırktan her dinden insan mevcut.kürtler var diye kürtçe seçmeli dersi açarsa, lazlar içinde laz dersi açması lazım, ingilizler için igngilizce dersi açması lazım.ee herkese diline göre ders verirsen ne anlamı kaldı millet olmanın.Bence bu düşünce yanlış bi kriter.bence bir ülkede yabancı dil dersi verimesi için o dilin genel geçer bir dil olması düşüncesine bende katılıyorum.
Alt 11-01-2008, 10:53 PM   #7
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

xmen1 is on a distinguished road

türkiyenin kozmopolit bir ülke olduğunu bende biliyorum sayın karaca10.kürtçe lazcadan daha çok konuşulan bir dildir.eğer senin dediğin gibi olsaydı o zaman lazca,çerkezce vs diller de konuşuluyo fakat kürtçe kadar yaygın değil.
Sizin gibi cahil insanların düşüncesi bence bu.Mademki öğrenmek istemiyorsunuz doğuya gidin şırnak,maraş,diyarbakır,hakkari,kars vs gibi şehirlerde türkler oldukça az.sadece memur kişiler geri kalan kürt.
Ama doğru sizin gibiler ingilizce yi öğrenemez iken başka bir dilide öğrenemezsiniz.
diyeceklerim bu kadar bu foruma sık sık giremiyorum o yüzden cvp yazamam kaç dil bildiğimi merak ediyosan kürtçe dahil 11 dil.
KENDİNİZE İYİ BAKIN ARKADAŞLAR BENİMKİ SADECE BİR TARTIŞMA KONUSUYDU.
EĞER KÜRTLER KONUŞURKEN SİZİNDE ANLAMANIZ AÇISINDAN SÖYLEMİŞTİM BENDE KÜRT DEĞİL FAKAT BİLİYORUM..
xmen1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Seçenekler
Stil