![]() |
| | |||||||
İNSAN katogorisi Mustafa Kemal Atatürk forumu içinde "Sarayda yemek" başlıklı konu görüntüleniyor, "Ingiliz krali 7. Edward, Istanbul'a Atatürk'ü ziyarete geldigi zaman Atatürk kendisine bir aksam ziyafeti vermisti. Ziyafetten önce: - "Bana Ingiltere sarayinda verilen ziyafetlerin nasil oldugunu bilen birini ya da bir ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Super Aktif ![]() | Sarayda yemek Ingiliz krali 7. Edward, Istanbul'a Atatürk'ü ziyarete geldigi zaman Atatürk kendisine bir aksam ziyafeti vermisti. Ziyafetten önce: - "Bana Ingiltere sarayinda verilen ziyafetlerin nasil oldugunu bilen birini ya da bir asci bulunuz!" dedi. Sonunda bu sofra düzenini bilen bir kisiden ögrenerek sofrayi o düzene uygun kurdular. Kral, aksam sofraya oturunca kendini kral sarayinda sanircasina mutlu oldu. Atatürk'e dönerek : -"Sizi kutlar ve size tesekkür ederim. Kendimi Ingiltere'de sandim." diyerek memnuniyetini bildirdi. Sofraya hep Türk garsonlar hizmet etmekteydi. Bunlardan biri Heyecanlanarak elindeki büyük bir tabakla birdenbire yere yuvarlandi. Yemekler de halilara dagildi. Türk konuklar utanclarindan kipkirmizi kesildiler. Ancak Atatürk Kral'in kulagina egilerek: -Bu ulusa her seyi ögrettim, ancak usakligi ögretemedim!" dedi. |
| | |
| Sponsored Links |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |