![]() |
| | |||||||
İNSAN katogorisi Mustafa Kemal Atatürk forumu içinde "Türk Marşları" başlıklı konu görüntüleniyor, "1) 75. Yıl Marşı 2) İstiklal Marşı 3) 10. Yıl Marşı 4) 50. Yıl Marşı 5) Bayrak Marşı 6) Vatan Marşı 7) Karadeniz Marşı 8) Cumhuriyet Marşı 9) Öğretmen Marşı ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SİTE ADMİN ![]() | Türk Marşları 1) 75. Yıl Marşı 2) İstiklal Marşı 3) 10. Yıl Marşı 4) 50. Yıl Marşı 5) Bayrak Marşı 6) Vatan Marşı 7) Karadeniz Marşı 8) Cumhuriyet Marşı 9) Öğretmen Marşı 10) Gençlik Marşı 11) Dumlupınar Marşı 12) Harp Okulu Marşı 13) İleri Marşı 14) Sakarya Marşı 15) 100. Yıl Marşı 16) Zafer Marşı 17) Adımız Andımızdır Marşı 18) Akdeniz Marşı 19) Ankara Marşı 20) Atam Marşı 21) Ayten Alpman - Memleketim Şarkısı 22) Harp Okulu Marşı (özel versiyon) 23) Hoş Gelişler Ola 24) İzmir Marşı 25) Jandarma (bando) 26) Jandarma Marşı (bando ile sözlü versiyon) 27) Ordu Marşı 28) Türkiye'nin Dört Bir Yanında Şarkısı iSTiKLAL MARŞI Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak! O benimdir, o benim milletimindir ancak! Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal! Kahraman ırkıma bir gül... ne bu şiddet, bu celal? Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal. Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklal. Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım; Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım. Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım. Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar. Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, 'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar? Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın; Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın. Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın, Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın. Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı. Verme, dünyâları alsan da bu cennet vatanı. Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ! Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ, Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ. Rûhumun senden ilahî, şudur ancak emeli: Değmesin ma' bedimin göğsüne na-mahrem eli! Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli- Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli. O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım. Her cerîhamdan, İlâhi, boşanıp kanlı yaşım, Fışkırır rûh-ı mücerred gibi yerden na'şım; O zaman yükselerek arşa değer belki başım! Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl. Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl; Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet, Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklâl! Mehmet Akif Ersoy CUMHURİYETİMİZİN 75. YIL MARŞI Selam yüce milletim Selam ebedi yurdum selam selam Selam şanlı bayrağım Selam kahraman ordum selam selam Bin yaşasın milletim Bin yaşasın devletim Yetmişbeşinci yıla erdi Cumhuriyetim Yüceltir Türk milleti Atatürküm seninle Atam bıraktığın En büyük eserinle Güneş gibi parlıyor Yurdumuza hürriyet İnanç oldu bizlere Ulu Cumhuriyet Senin sonsuz hakkın var Minnetle anacağız Senin eserlerini her an yaşatacağız Bizler Cumhuriyetin Sahibi bekçisiyiz İşte 65 milyon Atatürkün sesiyiz. (Prof. Dr. İhsan Özkaynak) CUMHURİYETİMİZİN 50. YIL MARŞI Müjdeler var yurdumun toprağına taşına Erdi Cumhuriyetim elli şeref yaşına Bu rüzgarla şahlanmış dalga dalga bayrağım Başka bir tuğ yaraşmaz Türk'un özgür başına. Cumhuriyet, özgürlük, insanca varlık yolu Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık yolu Yılları bir çığ gibi aşarak hafta hafta Koşuyoruz durmadan kadın-erkek bir safta Elimizde meşale, ilke ilke Atatürk Işıklarla donattık ülkeyi her tarafta Cumhuriyet üzgürlük, insanca varlık yolu Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık yolu Ayni kandan feyz alir bunca toprak, bunca tas Kilic tutan bilekler, verdi sabanla savas Teknigin dev nabzinda her adim, her dakika Carklarda ayni tempo, yureklerde ayni mars Cumhuriyet ozgurluk, insanca varlik yolu Ataturk'un cizdigi cagdas uygarlik yolu Biz yurekten bagliyiz elli yildir bu yolda "Yurtta baris" ilk hedef, "Cihanda sulh" parola Koparamaz hicbir guc bizi milli birlikten Ata'mizin izinde kosuyoruz kol kola Cumhuriyet ozgurluk, insanca varlik yolu Ataturk'un cizdigi cagdas uygarlik yolu Yasasin hur ulusum, soylu gencim, benligim Yasasin sanli ordum, sarsilmaz guvenligim Ersin elli yillarim nice mutlu caglara Ornek olsun cihana devletim, duzenligim Cumhuriyet ozgurluk, insanca varlik yolu Ataturk'un cizdigi cagdas uygarlik yolu. (Bekir Sitki Erdogan) ONUNCU YIL MARŞI Çıktık açık alınla on yılda her savaştan, On yılda onbeş milyon genç yarattık her yaştan; Başta bütün dünyanın saydığı Başkumandan; Demir ağlarla ördük Anayurdu dört baştan. Türk'üz, Cumhuriyetin göğsümüz tunç siperi, Türk'e durmak yaraşmaz,Türk önde,Türk ileri! Bir hızla kötülüğü, geriliği boğarız; Karanlığın üstüne güneş gibi doğarız. Türk'üz, bütün başlardan üstün olan başlarız; Tarihten önce vardık, tarihten sonra varız. Türk'üz, Cumhuriyetin göğsümüz tunç siperi, Türk'e durmak yaraşmaz,Türk önde,Türk ileri! Çizerek kanımızla öz yurdun haritasını, Dindirdik memleketin yıllar süren yasını. Bütünledik her yönden Istiklal kavgasını; Bütün dünya öğrendi Türklüğü saymasını. Türk'üz, Cumhuriyetin göğsümüz tunç siperi, Türk'e durmak yaraşmaz,Türk önde,Türk ileri! Örnektir uluslara açtığımız yeni iz; Imtiyazsız, sınıfsız, kaynaşmış bir kitleyiz. Uyduk görüşte bilgi, gidişte ülküye biz; Tersine dönse dünya yolumuzdan dönmeyiz. Türk'üz , Cumhuriyetin göğsümüz tunç siperi , Türk'e durmak yaraşmaz,Türk önde,Türk ileri! F. Nafiz Çamlıbel - B. Kemal Çağlar BAYRAK Ey,mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, Kızkardeşimin gelinliği,şehidimin son örtüsü! Işık ışık, dalga dalga bayrağım, Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım. Sana benim gözümle bakmayanın mezarını kazacağım. Seni selamlamadan uçan kuşun yuvasını bozacağım. Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder... Gölgende bana da, bana da yer ver ! Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar. Yurda ay yıldızın ışığı yeter. Savaş bizi karlı dağlara ¤¤¤ürdüğü gün. Kızıllığında ısındık, Dağlardan çöllere düşürdüğü gün. Gölgene sığındık. Ey, şimdi süzgün, rüzgarlarda dalgalan; Barışın güvercini, savaşın kartalı... Yüksek yerlerde açan çiçeğim; Senin altında doğdum, Senin dibinde öleceğim. Tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim: Yer yüzünde yer beğen ! Nereye dikilmek istersen, Söyle, seni oraya dikeyim ! ARİF NİHAT ASYA DALGALAN HÜR BAYRAĞIM Al bir gölde yüzüyor yayılmış onca kanı Sarmış tüm vücudunu sanki olmuş mintanı Vatan sağ olsun diye dökmüş bütün kanını Canını feda etmiş aziz bilmiş vatanı Bak huzurla yatıyor duymuyor hiçbir sızı Selam duruyor göğün milyonlarca yıldızı Nurlu yüzü semadan ta'zim ediyor gibi Baş ucunda nöbette hilali ve yıldızı Alem başında durmuş burda ulvi bir hal var Göndere çekilmişce gökte yıldız hilal var Kanda şavkı duruyor göğe rengi vuruyor Bayrak böyle doğuyor ay yıldızda o al var Uğruna can vermeden vatan değildir toprak Rengi kandan verildi kumaş değildir bayrak Bana da nasib olsun uğrunda şehit olmak Varlığı için bu can kurban olsa helal/hak Vatansız yaşamaya asla yok ihtiyacım Bayrağımla beraber yükselir başım/tacım Ulusumun kanında milletimin şanında Irkımın dimağında Hakk var ona muhtacım -Aziz vatan toprağım kopmaz gönülden bağım Duyun söz veriyorum sönmeyecek ocağım Kadrinizi bilerek her an koruyacağım Özgür semalarımda " DALGALAN HÜR BAYRAĞIM yada bu olabilir MÜLKİYE MARŞI( yani vatan marşı) Başka bir aşk istemez, aşkınla çarpan kalbimiz, Ey Vatan gözyaşların dinsin, yetiştik çünkü biz. Gül ki sen, neş'enle gülsün ay, güneş, toprak, deniz. Ey Vatan gözyaşların dinsin, yetiştik çünkü biz. Bir güneştin bir zamanlar, aya kadar kaldındı dün, Dün bir ay'dın, sislenen boşlukta yıldızsın bugün; Benzin uçmuş bak, ne rüya'dır, bu akşam gördüğün? Ey Vatan gözyaşların dinsin, yetiştik çünkü biz. Beklesin Türkoğlu'nun azminde kuvvet bulmayan, Sel durur, yangın söner elbette bir gün Ey Vatan, Süslenir, oynar yarin, dün ağlayıp matem tutan, Ey Vatan gözyaşların dinsin, yetiştik çünkü biz. Cemal Edhem (Yeşil) Bey* KARADENİZ MARŞI Çırpınırdı Karadeniz Bakıp Türk'ün bayrağına Ah ölmeden bir görseydim Düşebilsem toprağına Sırmalar sarsam koluna İnciler dizsem yoluna Fırtınalar dursun yana Yol ver Türk'ün bayrağına. Ayrı düştüm dost elinden Yıllar var ki çarpar sinem Vefalı Türk geldi yinede Selam Türk'ün bayrağına. Kafkas'lardan esen yeller Şimdi sana selam söyler Olsun bütün Turan eller Kurban Türk'ün bayrağına. Kafkas'lardan aşacağız Türk'lüğe şan katacağız Türk'ün şanli bayrağını Turan ele dikeceğiz Cumhuriyet Marşı Kanlarımızla kurduk, koruyacağız elbet Bu vatan, bu topraklar, Ata’mızdan emanet Seni yüceltemezse yaşamasın bu millet Bayrağımız ay-yıldız, ülkümüz Cumhuriyet Nice uluslar gördü tarih denen canavar Her devrinde Türk’lüğün şanlı sayfaları var Seni yaşatacağız kıyametlere kadar Seninle bütünleştik, bizi ayıramazlar Bayrağımız şanımız, sevdamızdır hürriyet En kutsal dileğimiz vatan için şahadet Ulusça ayaktayız bitmeyecek bu nöbet Örfümüz, âdetimiz, tutkumuz Cumhuriyet ÖĞRETMEN MARŞI Alnımızda bilgilerden bir çelenk, Nura doğru can atan Türk genciyiz. Yer yüzünde yoktur, olmaz Türk'e denk; Korku bilmez soyumuz. Şanlı yurdum, her bucağın şanla dolsun; Yurdum seni yüceltmeye antlar olsun. Candan açtık cehle karşı bir savaş, Ey bu yolda ant içen genç arkadaş! Öğren, öğret hakkı halka, gürle coş; Durma durma koş. Şanlı yurdum, her bucağın şanla dolsun; Yurdum seni yüceltmeye antlar olsun. İsmail Hikmet ERTAYLAN GENÇLİK MARŞI Dağ başını duman almış, gümüş dere durmaz akar Güneş ufuktan şimdi doğar, yürüyelim arkadaşlar Sesimizi yer, gök, su dinlesin Sert adımlarla her yer inlesin Bu gök, deniz nerede var, nerede bu dağlar taşlar Bu ağaçlar güzel kuşlar, yürüyelim arkadaşlar Sesimizi yer, gök, su dinlesin Sert adımlarla her yer inlesin Dağlar taşlar güzel kuşlar, ya bu insanlar insanlar Güneş ufuktan bir gün doğar, yürüyelim arkadaşlar Sesimizi yer, gök, su dinlesin Sert adımlarla her yer inlesin DUMLUPINAR Ey mazlum Asya’nın Esir milletleri Beklemeyin gelmeyecek peygamberi Kurbanlık koyunlar Gibi akın akın Boynu bükük yürümeyi bırakın Avrupa merkezlerinin Kanlı, Engin Mezbahasına!... Ey birer birer Kurtuluş yolunu arayan Esir milletler Nerde ve nasıl olursanız olunuz Kurtuluş yolunuz Bir Dumlupınar’dan geçer Ey kurdukları yapının temelleri çatırdayan Yolunu kaybedip arayan Esir sahipleri! Sonu geldi artık alınteri ticaretinin Şimdi artık kısılan sesinize karşı Gürlüyor milyonların marşı: Dumlupınar, Dumlupınar.... Artık ne tevekkül ne sükun Hız, heyecan İstiklale varacağız, İstiklale varacağız!... HAVA HARP OKULU MARŞI Yolumuzda olsa da dağlar kalın bir perde Pervasız bir kartalız bu hudutsuz göklerde Gönlümüde taştıkça bizi coşturan bu hız Semada olacağız ışık saçan bir yıldız. Kalbimizde korku yok çelikten kanadımız Tayfunlardan yılmayan hava harp okuluyuz Bu masmavi saraydır meskenimiz yerimiz Ölüme bin şekilde alıştı gözlerimiz Hızını bizden alır kuşlar ve fırtınalar Geçtiğimiz her yolda bize şimşek olur yar Kalbimizde korku yok çelikten kanadımız Tayfunlardan yılmayan hava harp okuluyuz Kaygusuz kalsın diye düşmandan vatanımız Yemin ettik göklerde akacaktır kanımız Bir Türk oğlu Türk olan böyle ölür nam salar Üzülmeyin bu yolda kurban veren analar Kalbimizde korku yok çelikten kanadımız Tayfunlardan yılmayan hava harp okuluyuz ALAY MARŞI (ileri marşı) Annem beni yetiştirdi bu ellere yolladı Al sancağı teslim etti, Allah'a ısmarladı Boş oturma çalış dedi, hizmet eyle vatana Sütüm sana helal olmaz saldırmazsan düşmana Arş ileri, marş ileri, Türk askeri dönmez geri Yastığımız mezar taşı, yorganımız kan olsun Biz bu yoldan döner isek namus bize ar olsun Ne şereftir ölmek bize bu güzel vatan için Yanar yürek yurt aşkıyla daima için için Arş ileri, marş ileri, Türk askeri dönmez geri
__________________ |
| | |
| Sponsored Links |
| | |